Maca

10 artikel(en)

Biologisch:

Maca Poeder Purason

Rode Maca Purason

Zwarte Maca poeder Purason

Capsules:

Maca 500 mg Tested Nutrition

Maca 500 mg Bio Rainforest Foods

 

Specials:

Lovechock Pecan Maca Bar

4 Kleuren Mix Maca

 

Heb je vragen over Maca? Stel ze hier gerust.

Biologische Maca bij Superfoodsonline

Maca kopen bij Superfoods online is verzekerd zijn van gecertificeerd 100% puur biologische superfoods. Maca is verkrijgbaar in capsule of in poeder vorm.

Wat is Maca?

Maca is een knolgewas dat alleen groeit op extreme hoogte in het Andes gebergte van Peru en Bolivia. Maca is familie van broccoli, kool, bloemkool, radijs en aardappel. Wat smaak betreft lijkt maca op een zoete aardappel. Het belangrijkste deel van de maca plant is de wortel.

Maca wordt ook wel "Peruviaanse ginseng" genoemd. Daarnaast is maca een adaptogeen en heeft maca een uitzonderlijke voedingswaarde, zo bezit het een groot aantal goed opneembare vitamines, antioxidanten en fytonutriënten. Maca heeft ook een hoog gehalte aan mineralen, in het bijzonder ijzer (15 mg/100 g) wat nodig is voor energie en de productie van gezonde rode bloedcellen, en calcium (258 mg/100 g), wat van essentieel belang is voor de bot groei.

Voor vrouwen (Rode Maca) is het een van de beste superfoods en supplement voor het verminderen van overgangsverschijnselen en het ondersteunen van de menstruale cyclus. Daarnaast draagt het bij zowel mannen als vrouwen bij aan het libido.

Rode, Gele en Zwarte Maca

Er zijn een aantal verschillende varianten van maca die worden onderscheiden door de kleur van de buitenste schil van de wortel en de hoeveelheid zetmeel. De maca knollen hebben van binnen allemaal een licht gele kleur, vandaar dat het poeder van de rode, zwarte en gele maca ongeveer dezelfde gelige tint hebben.

Rode Maca

Rode Maca (red maca) is een macasoort die hoofdzakelijk dezelfde eigenschappen heeft als de normale maca. Uit analyse van de fytonutrienten blijkt dat de samenstelling van actievestoffen hoger is dan bij de zwarte of gele variant. Daarnaast is de licht zoete smaak beter dan de andere soorten

Gele Maca

Gele Maca poeder is de zoetste en meest verkrijgbare variant van maca. Voor een goede prijs/kwaliteit is dit de aanbevolen soort.

Zwarte Maca

Zwarte Maca (Black Maca) wordt vaak de mannen Maca genoemd. Van de drie is het ook verreweg het zeldzaamst. Gele Maca is ongeveer 60% van de oogst, Rode Maca 25% en Zwarte Maca ongeveer 15%.

Speciale gelatiniseerde Maca

Bij gelatiniseerde maca poeder is de zetmeel uit gefiltreerd. Hierdoor is gelatiniseerde maca poeder meer geconcentreerd en gemakkelijker te absorberen door je lichaam. Bij 4:1 maca wordt er 4 kilo maca gefilterd om 1 kilo maca extract te krijgen met de gewenste voedingsstoffen, hierdoor heb je minder capsules nodig. Bij 5:1 maca wordt ook nog extra zetmeel verwijderd en is er 5 kilogram maca nodig om 1 kilo maca extract te maken.