Alles over Glucosamine & Chondroïtine

Glucosamine & Chondroïtine supplementen zijn populair bij mensen van boven de vijftig. Het is een populair supplement vanwege de gezondheidsvoordelen. Op deze pagina vind je alles over de Glucosamine & Chondroïtine, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Glucosamine & Chondroïtine zijn, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat zijn Glucosamine & Chondroïtine?

Glucosamine is een aminozuur dat van nature voorkomt in alle weefsels van ons lichaam. Ons lichaam kan zelf glucosamine aanmaken uit glucose en uit het aminozuur glutamine. Net als glucosamine, is chondroïtine een stof die voorkomt in de weefsels. Chondroïtine bestaat uit complexe suikerketens (polysacharides).

Glucosamine & Chondroïtine supplementen zijn populair bij mensen van boven de vijftig, die bijvoorbeeld veel wandelen.

wat is Glucosamine & Chondroïtine?
wat doet Glucosamine & Chondroïtine?

Hoe werken Glucosamine & Chondroïtine?

Glucosamine is een aminosuiker dat in het lichaam zelf kan worden aangemaakt uit zwavel en glucose. Glucosamine is een hoofdbestanddeel van grotere moleculen zoals glycoproteïnen, glycolipiden en glycosaminoglycanen.

Chondroïtine wordt vaak toegevoegd aan Glucosamine om de werking te versterken. Idealiter is een 1:2 verhouding, dus 2 keer zoveel glucosamine als chondroïtine.

De toepassingen, voordelen en werking van Glucosamine & Chondroïtine:

Wij mogen in het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims niet op de website vermelden voor welke toepassing je dit supplement kan gebruiken. Persoonlijk advies mag wel. Neem contact met ons op of gebruik het formulier hiernaast om meteen verder geholpen te worden.

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Dosering

Gebaseerd op practice based evicence (toepassing in de praktijk), kunnen Glucosamine & Chondroïtine worden geadviseerd in een dosering variërend van 1500-3000 glucosamine en 900-1800 mg chondroitine. Bij intensieve inspanning en therapeutische doeleinden kunnen soms hogere doseringen gebruikt worden, daarbij rekening houdend met de persoon, interacties, indicatie etc.

Bijwerkingen?

Kan de werking van bepaalde antistollingsmiddelen beïnvloeden.

acerola recept
payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline