Alles over Ierse Mos

Ierse mos is een superfood dat snel heel populair aan het worden is. Op deze pagina vind je alles over de Ierse mos, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Ierse mos is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Ierse mos?

Iers mos (chondrus crispus) is een alg die langs de rotsachtige delen van de atlantisch kust van Europa en Noord Amerika te vinden is. Het wordt mos genoemd maar officieel is het een rode algen soort. Ierse moss behoort tot de protisten, het is niet in te delen in het rijk van dieren, planten of schimmels.

Verse Ierse mos voelt zacht en kraakbeenachtig aan en varieert in kleur van groenachtig geel, rood tot donker paarsachtig bruin. Volgens de oude Ierse folklore werd Irish Moss op reis meegenomen om voor bescherming te zorgen.

In Ierland en delen van Schotland wordt van oudsher gekookt in melk en gezeefd, voordat suiker en andere smaakstoffen zoals vanille, kaneel, cognac of whisky worden toegevoegd. Het eindproduct is een soort gelei vergelijkbaar met panna cotta.

wat is ierse mos?
carrageen?

Wat is Carrageen?

In Iers mos zit carrageen, dit is een slijmstof die gevormd wordt door polysacchariden bestaande uit rechte ketens van gesulfateerde galactanen. Daarom wordt carrageen in veel voedingsmiddelen gebruikt als verdikkingsmiddel. Iers mos is een van de zeewieren waaruit carrageen gewonnen wordt. Pure carrageen kan in te hoge doseringen flatulentie veroorzaken.

Iers mos bevat carrageen maar is geen carrageen.

Carrageen heeft een slechte reputatie

Een aantal jaar geleden bekritiseerde een rapport van het Cornucopia Institute het gebruik van carrageen in biologisch voedsel, iets dat ze 'Organic Watergate' noemden.

Carrageen is een voedseladditief dat kan worden afgeleid of geëxtraheerd uit Iers mos, maar het is niet hetzelfde als de Ierse mos die wij als superfood gebruiken. Carrageen wordt vaak gebruikt als verdikkingsmiddel of stabilisator in een breed scala aan voedingsmiddelen gebruikt.

Carrageen is afgeleid van rood zeewier. Carrageen die uit de mossoorten gewonnen wordt kan worden onderverdeeld in twee groepen;

  • laagmoleculair, "afgebroken" carrageen
  • hoogmoleculair of "niet-afgebroken" carrageen.

Afgebroken carrageen wordt erkend als carcinogeen. Carrageen verwerkers beweren dat carrageen van voedselkwaliteit die aan voedselverwerkers wordt verkocht, volledig in de niet-afgebroken categorie valt.

Iers mos in plaats van carrageen.

Iers mos is niet gelijk aan de Carrageen die ze in de voedingsindustrie gebruiken. Deze kun je niet indelen in de carrageen groepen. Iers mos bevat het complete natuurlijke carrageen. Iers mos is het complete product.

De slijmstoffen in Iers Mos zijn inhoudsstoffen die een hoge concentratie water aan zich kunnen binden. Deze slijmstoffen kunnen wel 80% aan eigen gewicht in water opnemen.

Iers mos en fytotherapie

In de Fytotherapie is het doel dat je niet alleen de actieve inhoudsstof gebruikt maar het gehele product. Iers mos in zijn geheel bevat niet alleen Carrageen, het bevat namelijk ook maar liefst 15 essentiële mineralen, waaronder calcium, jodium, kalium, chroom, magnesium en ijzer. Ook bevat het vitaminen A, B, C, D, E, F en K, eiwitten en antioxidanten (bètacaroteen).

Door gebruik te maken van het volledige product Iers mos, heb je de voordelen die Carrageen je kan geven maar ook alle andere belangrijke of niet belangrijke inhoudstoffen. Een plantje in zijn geheel bevat meerdere inhoudsstoffen die elkaar ondersteunen en harmonieus samenwerken. Hierbij spreek je van een synergie. Zowel de actieve ingrediënten als de hulpstoffen en vulstoffen zorgen samen voor een globale werking. waarbij bijwerkingen van 1 stof afzonderlijk vaak kunnen worden opgeheven door de van nature aanwezige hulpstoffen en vulstoffen.

fytotherapie

Meest gestelde vragen over Ierse mos:

Ierse mos heeft geen bijwerkingen en er zijn geen nadelen verbonden met het gebruik.

Veel mensen gebruiken Ierse mos langdurig en zijn er zeer positief over. Je kunt op elke desbetreffende Ierse mos productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Mensen vragen zich vaak af: "Waar is de beste Ierse mos te koop?" Wij leveren enkel de beste Ierse mos waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Ierse mos is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekend dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Ierse mos voelen de effecten na 3-10 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Ierse mos te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.


✔  Voor 23.59 besteld, morgen in huis

✔  Gratis verzending vanaf 35,-

✔  O.b.v. wetenschappelijk onderzoek

✔  Bel ons op 050 211 2964


payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline