Alles over Fytase

Fytase is een natuurlijk voorkomend enzym dat fytinezuur afbreekt. Op deze pagina vind je alles over de Fytase, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Fytase is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Fytase?

Fytase is een natuurlijk voorkomend enzym dat voorkomt in planten en dieren. Een fytase is elk type fosfatase-enzym dat de hydrolyse van fytinezuur katalyseert, een onverteerbare organische vorm van fosfor die in veel plantenweefsels wordt aangetroffen, vooral in granen en oliezaden, en een bruikbare vorm van anorganisch fosfor afgeeft.

Hoewel fytasen zijn gevonden in dieren, planten, schimmels en bacteriën, zijn fytasen het vaakst gedetecteerd en gekarakteriseerd door schimmels.

wat is fytase?
wat doet fytase?

Hoe werkt Fytase?

Fytase wordt afgegeven door de alvleesklier en helpt bij het afbreken van een deel van de eiwitten in voedsel. Fytase breekt fytinezuur af, een anti-voedingsstof die de opname van belangrijke mineralen zoals calcium, ijzer, magnesium, zink en meer blokkeert.

Mensen produceren geen fytase, dus als je een dieet gaat volgen dat rijk is aan fytinezuur, is het een goed idee om aanvullende fytase te nemen. Fytase wordt gebruikt als supplement om de voedingswaarde van plantaardig materiaal te verhogen door anorganisch fosfaat vrij te maken uit fytinezuur.

De toepassingen, voordelen en werking van Fytase:

✔  Draagt bij aan de normale werking van de spijsvertering

Deze gezondheidsclaims zijn op dit moment nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze > veiligheidspagina.

Wij mogen in het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims niet op de website vermelden voor welke toepassing je dit supplement kan gebruiken. Persoonlijk advies mag wel. Neem contact met ons op of gebruik het formulier hiernaast om meteen verder geholpen te worden.

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Dosering en gebruik

Algemene dosering > 5-15 FTU per dag Fytase

Bij specifieke ondersteuning > 15 FTU per dag Fytase

Wanneer kan je het beste Fytase innemen? Neem het vooraf aan een plantaardige maaltijd.

Gelijktijdige inname van zure voedingsmiddelen of vruchtensappen kan de effectiviteit van ongecoate preparaten verminderen.

wat is fytase?

Meest gestelde vragen over Fytase:

In zeldzame gevallen kan een persoon een allergische reactie hebben op fytase, maar dit komt eigenlijk vrijwel nooit voor.

Veel mensen gebruiken Fytase langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Fytase productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

De effecten van Fytase zijn meteen. Zodra je het inneemt begint het fytinezuur in het voedsel af te breken.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline