Alles over Glutathion

Glutathion is een zeer sterke lichaamseigen antioxidant en staat centraal in zeer veel wetenschappelijk onderzoek. Als je wil weten wat Glutathion is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Glutathion?

In principe kan je lichaam zelf glutathion aanmaken uit de componenten waaruit het is opgebouwd, namelijk de aminozuren cysteïne, glutamine en glycine. De combinatie stress en ongezonde voeding, of ziekte kan ervoor zorgen dat het lichaam niet meer in staat is om voldoende hoeveelheden glutathion te produceren.

Glutathion bestaat uit 2 vormen: de gereduceerde vorm (GSH) en de geoxideerde vorm (GSSG). Als de term "L-Glutathion" wordt gebruikt, wordt meestal gereduceerd glutathion bedoeld. De GSH, is een tripeptide (verbinding van drie aminozuren), die door het lichaam kan worden aangemaakt uit 3 aminozuren: cysteïne, glutamine en glycine. De thiolgroep (SH-groep) van cysteïne is het actieve deel van het molecuul. De afkorting GSH, die voor gereduceerd glutathion wordt gebruikt, duidt op deze thiolgroep (SH) gebonden aan het glutathionmolecule (G).

wat is glutathion?
wat doet glutathion?

Hoe werkt Glutathion?

Glutathion is de belangrijkste lichaamseigen stof die het lichaam inzet om gifstoffen waar wij continu aan worden blootgesteld onschadelijk te maken.

Drie belangrijke functies van glutathion zijn de detoxificerende eigenschappen, de immuun versterkende eigenschappen en de anti-oxidatieve functie.

Een andere functie van Glutathion is het recyclen van andere antioxidanten, iets wat zeer belangrijk is voor het behouden van optimale hoeveelheden van vitamine C en E.

De toepassingen, voordelen en werking van Glutathion:

✔  Is een zeer veilige lichaamseigen stof

✔  Sterke antioxidant*

✔  Wordt in de gereduceerde vorm goed opgenomen

 

 

 

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze > veiligheidspagina.

Belangrijk

Meer antioxidanten nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

OPITAC™

OPITAC™ is een gepatenteerd handelsmerk van KOHJIN Life Sciences Co., Ltd. uit Japan. Het bedrijf produceert al 50 jaar glutathion. De term OPITAC is een combinatie van de woorden 'optimize' en 'intact'.

OPITAC™ wordt geproduceerd, in een natuurlijk fermentatieproces, uit Torula gist (candida utilis). OPITAC™ heeft in de VS van de FDA (Food and Drug Administration) een GRAS-notificatie gekregen (Generally Recognized as Safe).

inhoudstoffen ashwagandha

Meest gestelde vragen over Glutathion:

Glutathion is een superfood dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Glutathion en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Glutathion is zeer veilig zonder bekende bijwerkingen of nadelen. Uiteraard kan er een persoonlijke gevoeligheid bestaan waardoor je bijvoorbeeld wat darmklachten kan krijgen bij hogere doseringen. Dit is zeer zeldzaam.

Het is heel moeilijk om een te hoge dosering binnen te krijgen van Glutathion, het is een veilige stof. Je lichaam is goed in staat om Glutathion te verwerken en heeft in hoge doseringen ook geen toxiciteit. Echter raden wij altijd aan om volgens de gebruiksaanwijzing te handelen.

Veel mensen gebruiken Glutathion langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Glutathion productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Mensen vragen zich vaak af: "Waar is de beste Glutathion te koop?" Wij leveren enkel de beste Glutathion waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Glutathion is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Glutathion voelen de effecten na 2-5 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Glutathion te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

©2012 - 2021 Superfoodsonline