MENU
0 artikelenWinkelwagen

subtotal:   00.00

Alles over biologische Acerola

Acerola bevat erg veel Vitamine C voor een superfood en is heerlijk. Op deze pagina vind je alles over de Acerola, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Acerola is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Acerola?

> Acerola is één van de populairste bessen voor natuurlijke vitamine c.
> Acerola kopen is een van de beste oplossingen voor extra weerstand.
> Acerola bessen zijn veilig, maar toch moeten sommige mensen voorzichtig zijn.
> Acerola is lekker in smoothies, yoghurt, salade, dranken, shakes en sappen.

De Acerola plant (Malpighia emarginata) wordt ook wel de West-Indische Acerola kers of Barbadoskers genoemd en is een plant uit de familie Malpighiaceae. Acerola groeit voornamelijk in Centraal- en Zuid-Amerika en Zuidoost-Azië. Acerola is al langere tijd beroemd door het hoge gehalte aan Vitamine C dat het bezit.

De Acerola vrucht heeft een hele mooie donkerrode tot oranje schil. Acerola heeft een zoutzure smaak en heeft van binnen een geel tot oranje kleur. Het geeloranje, sappige vruchtvlees is zuur door het tot 10% hoge ascorbinezuur-gehalte (vitamine C).

wat is acerola?
wat doet acerola?

Hoe werkt Acerola?

De Acerola vrucht bevat verschillende vitamines, zoals vitamine A, B1, B2 en B3 en carotenoïden. Daarnaast is het een sterke antioxidant dat krachtig is in het onschadelijk maken van vrije radicalen en oxidatieve stress.

In vergelijking met sinaasappels biedt Acerola dertig keer meer vitamine C. Wat veel mensen niet weten is dat Acerola ook veel vitamine A bevat. Daarnaast bevat het een goede dosering B-vitaminen en mineralen in de actieve vorm.

Acerola bevat anthocyanidinen

Een groot voordeel van natuurlijke vitamine C uit Acerola is dat je er ook nog een heleboel andere krachtige stoffen bij krijgt zoals anthocyaniden (quercetine, tannine, chlorogeenzuur, en cyanidin-3-glycoside) die met elkaar samenwerken.

Natuurlijk, zonder toevoegingen

Veel mensen gebruiken vitamine C supplementen, echter deze bevatten vaak gesynthetiseerde stoffen.

Supplementen met 1000 mg Vitamine C zijn ALTIJD synthetisch.

Het gaat om synthetische ascorbinezuur, dat gewoonweg niet dezelfde kwaliteiten heeft als een goede biologische natuurlijke vitamine C, zoals gevonden in Acerola.

Omdat de vrucht erg kwetsbaar kan zijn is verse acerola in Nederland niet verkrijgbaar. Gelukkig kan met een goede productiemethode er een goede kwaliteit Acerola poeder en Acerola capsules aangeboden worden.

natuurlijke vitamine c

De toepassingen, voordelen en werking van Acerola:

✔  Ondersteunt het immuunsysteem

✔  Geeft energie*

✔  Gaat vermoeidheid tegen*

✔  Goed voor de natuurlijke afweer*

✔  Beschermt de cellen tegen oxidatie*

✔  Goed voor de botten*

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze > veiligheidspagina.

Belangrijk

Problemen met de afweer? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Acerola Brood Tip!:

Bij de bereiding van brood wordt vaak ascorbinezuur aan het meel of bloem toegevoegd als broodverbeteraar. Ascorbinezuur wordt aan meel voornamelijk toegevoegd om de kwalitatieve eigenschappen van gluten, die ontstaan tijdens het kneden, te verbeteren.

Het toevoegen van een minieme hoeveelheid van Acerola concentraat zorgt dat het deeg standiger wordt, de gluten in het deeg worden versterkt waardoor het brood meer volume krijgt en luchtiger wordt.

Door aan bloem of meel een uiterst minieme hoeveelheid ascorbinezuur toe te voegen wordt het maximale effect reeds bereikt. Denk dan aan een toevoeging van zo'n 0,002% van het meelgewicht. Dus aan 600 gram meel voeg je 12 milligram of anders geschreven 0,012 gram ascorbinezuur toe.

acerola recept

Meest gestelde vragen over Acerola:

Is Acerola veilig?

Acerola is een superfood dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met de Acerola bes en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Heeft Acerola bijwerkingen en nadelen?

Acerola heeft geen bijwerkingen en er zijn geen nadelen verbonden met het gebruik.

Wat zijn de ervaringen met Acerola?

Veel mensen gebruiken Acerola langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor het toevoegen van hoge doseringen natuurlijke vitamine C één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Acerola productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Is jullie Acerola anders dan de Acerola van andere aanbieders?

Mensen vragen zich vaak af: "Waar is de beste Acerola te koop?" Wij leveren enkel de beste Acerola waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Wanneer begin ik de effecten van Acerola te voelen?

Acerola is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekend dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Acerola voelen de effecten na 3-10 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Acerola te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.