Acerola

Biologische Acerola Poeder bij Superfoodsonline

acerola-bio

Top Keuze: Acerola BIO:

Acerola's bevatten een extreem hoge concentratie vitamine C en polyfenolen. Naast een zeer hoog gehalte aan vitamine C zit er in acerola ook polyfenolen en bètacaroteen.

Meer informatie

Heb je vragen over Acerola? Stel ze gerust.

Wat is Acerola?

De Acerola plant (Malpighia emarginata) wordt ook wel de West-Indische Acerola kers of Barbadoskers genoemd en is een plant uit de familie Malpighiaceae. Acerola groeit voornamelijk in Centraal- en Zuid-Amerika en Zuidoost-Azië.

Het geeloranje, sappige vruchtvlees is zuur door het tot 5% hoge ascorbinezuur-gehalte (vitamine C), waarmee de vrucht tot de meest vitamine C-rijke vruchten ter wereld behoort. De vitamine C in Acerola is krachtig in het onschadelijk maken van vrije radicalen en oxidatieve stress.

Volledig natuurlijk, zonder toevoegingen

Veel mensen gebruiken vitamine C supplementen, echter deze bevatten vaak gesynthetiseerde stoffen. Purason Acerola is volledig vrij van toevoegingen als maltodextrine, maniok wortel of toegevoegde vitamine C. Deze acerola is 100% puur. Supplementen met 1000 mg Vitamine C zijn ALTIJD synthetisch. Het gaat om synthetische ascorbinezuur, dat gewoonweg niet dezelfde kwaliteiten heeft als een goede biologische natuurlijke vitamine C, zoals gevonden in Acerola.

Acerola zit vol met goede stoffen

Vitamine C is beschikbaar in verse groenten en fruit, maar je krijgt zelden genoeg vitamine C binnen. In vergelijking met sinaasappels biedt het dertig keer meer vitamine C. Wat veel mensen niet weten is dat de Acerola ook veel vitamine A bevat. Daarnaast bevat het een goede dosering B-vitaminen en mineralen in de actieve vorm.

Acerola bevat anthocyanidinen

Een groot voordeel van natuurlijke vitamine C uit Acerola is dat je er ook nog een heleboel andere krachtige stoffen bij krijgt zoals anthocyaniden (quercetine, tannine, chlorogeenzuur, en cyanidin-3-glycoside) die met elkaar samenwerken.

Vers of poeder?

Omdat de vrucht erg kwetsbaar kan zijn is verse acerola in Nederland niet verkrijgbaar. Gelukkig kan met een goede productiemethode er een goede kwaliteit Acerola poeder en Acerola tabletten aangeboden worden.