check Gratis verzending boven €50,-
check Klantwaardering: 9.5 ☆☆☆☆☆
check Voor 23.59 uur besteld, volgende werkdag in huis
check Gratis persoonlijk advies via chat of email

Alles over Acerola

Acerola bevat erg veel Vitamine C voor een superfood en is heerlijk. Op deze pagina vind je alles over de Acerola, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Acerola is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is het top product in deze categorie?

Doe de veiligheidstest, binnen 1 minuut resultaat

Persoonlijk advies nodig voor jouw situatie?

Wat is Acerola?

> Acerola is één van de populairste bessen.
> Acerola kopen is een van de beste oplossingen voor natuurlijke vitamine c.
> Acerola bessen zijn veilig, maar toch moeten sommige mensen voorzichtig zijn.

De Acerola plant (Malpighia emarginata) wordt ook wel de West-Indische Acerola kers of Barbadoskers genoemd en is een plant uit de familie Malpighiaceae. Acerola groeit voornamelijk in Centraal- en Zuid-Amerika en Zuidoost-Azië. Acerola is al langere tijd beroemd door het hoge gehalte aan Vitamine C dat het bezit.

 

De Acerola vrucht heeft een hele mooie donkerrode tot oranje schil. Acerola heeft een zoutzure smaak en heeft van binnen een geel tot oranje kleur. Het geeloranje, sappige vruchtvlees is zuur door het tot 10% hoge ascorbinezuur-gehalte (vitamine C).

Hoe werkt Acerola?

Acerola is een vrucht die extreem rijk is aan vitamine C—ongeveer dertig keer meer dan sinaasappels—en bevat daarnaast vitamine A, B1, B2, B3 en carotenoïden. De natuurlijke vitamine C gaat samen met bioactieve stoffen zoals anthocyanidinen (quercetine, tannine, chlorogeenzuur, cyanidin-3-glycoside) die de werking versterken.

 

In tegenstelling tot synthetische vitamine C-supplementen, biedt acerola een volledig natuurlijk profiel zonder toevoegingen en met extra voedingsstoffen.

De toepassingen en voordelen van Acerola:

 Acerola draagt bij aan de normale werking van de bloedvaten*

 Acerola draagt bij aan de normale werking van het immuunsysteem*

 Acerola beschermt de cellen tegen oxidatieve schade*

* De gezondheidsclaims over plantaardige inhoudsstoffen zijn momenteel in behandeling bij de EFSA. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het juiste gebruik hiervan, verwijzen we je graag naar onze veiligheidspagina.

Belangrijk

Hulp nodig? Een gezonde levensstijl vormt de basis. Natuurlijke kruiden, superfoods en voedingssupplementen kunnen hierbij ondersteunen, maar vervangen deze niet. Poeders en capsules zijn aanvullingen op je voeding, geen vervanging van gezonde gewoontes. Gebruik je medicijnen, ben je zwanger of geef je borstvoeding? Raadpleeg dan altijd eerst een arts.

Gratis advies op maat

Kom je er niet uit? Of wil je graag professioneel advies? Onze productadviseurs helpen je zo goed en volledig mogelijk met als je vragen op het gebied van gezondheid, voeding en voedingssupplementen.

> Start adviesaanvraag
Annet
Orthomoleculair Therapeut
Marta
Productadviseur
Persoonlijk advies nodig?
Vanwege de Europese claimwetgeving mogen we op de website niet aangeven waarvoor je deze producten kunt gebruiken op de manier die je wellicht verwacht. Gelukkig kunnen we je hier wel persoonlijk mee helpen! Gebruik dit formulier en een deskundige gaat direct voor je aan de slag.

Alles over Acerola

Bij de bereiding van brood wordt vaak ascorbinezuur aan het meel of bloem toegevoegd als broodverbeteraar. Ascorbinezuur wordt aan meel voornamelijk toegevoegd om de kwalitatieve eigenschappen van gluten, die ontstaan tijdens het kneden, te verbeteren.

Het toevoegen van een minieme hoeveelheid van Acerola concentraat zorgt dat het deeg standiger wordt, de gluten in het deeg worden versterkt waardoor het brood meer volume krijgt en luchtiger wordt.

Door aan bloem of meel een uiterst minieme hoeveelheid ascorbinezuur toe te voegen wordt het maximale effect reeds bereikt. Denk dan aan een toevoeging van zo'n 0,002% van het meelgewicht. Dus aan 600 gram meel voeg je 12 milligram of anders geschreven 0,012 gram ascorbinezuur toe.

Acerola is een superfood dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met de Acerola bes en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Acerola heeft geen bijwerkingen en er zijn geen nadelen verbonden met het gebruik. Het eten van veel acerola bessen kan de bloedsuiker verhogen, mensen met diabetes moeten daar rekening mee houden.

Veel mensen gebruiken Acerola langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor het toevoegen van hoge doseringen natuurlijke vitamine C één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Acerola productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Acerola is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekend dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Acerola voelen de effecten na 3-10 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Acerola te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

sort-ascending
  • Vitanics Acerola Poeder Bio biologisch Our Choice
    Inhoud 125, 250 gram
    plus-circle Handig in poedervorm
    plus-circle Lekker in smoothies
    plus-circle Volledig onbewerkt
    € 16,95

1 product

Telefonisch advies

Bereikbaar op:
050 211 29 64

Op werkdagen 09:30 - 17:00

Stuur ons een e-mail

Stuur ons een bericht

Antwoord binnen 2 werkdagen

Gratis advies op maat

Vul dit formulier in

Advies binnen ± 12 uur

Doe de Vitaminetest

Beantwoord de vragen

Direct persoonlijk advies

Bezig met laden...
Bezig met laden...
Bezig met laden...
loader
Bezig met laden...