Alles over Taurine

Taurine is een belangrijke aminozuur dat veel functies vervult in het menselijk lichaam. Op deze pagina vindt je alles over Taurine, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Taurine is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is L-Taurine?

Taurine wordt in het menselijk lichaam (met name in lever en hersenen) gesynthetiseerd uit de zwavelhoudende aminozuren cysteïne en methionine; bij deze omzetting is vitamine B6 nodig. Taurine is wat biochemische structuur betreft eigenlijk geen echt aminozuur (alhoewel het wel tot de aminozuren wordt gerekend) en wordt in het lichaam niet ingebouwd in eiwitten.

Taurine komt voornamelijk voor in eiwitrijk dierlijke voeding, zoals vlees, vis, gevogelte, eieren en schaaldieren. Daarnaast zijn er energiedrankjes op de markt die taurine bevatten.

wat is taurine?

De toepassingen, voordelen en werking van Taurine:

Wij mogen in het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims niet op de website vermelden voor welke toepassing je dit supplement kan gebruiken. Persoonlijk advies mag wel. Neem contact met ons op of gebruik het formulier hiernaast om meteen verder geholpen te worden.

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

wat doet Taurine?

Heb ik een Taurine tekort?

Baby’s en kleine kinderen kunnen taurine nog niet zelf aanmaken; voor hen is taurine een essentiële voedingsstof. Voor jongeren en volwassenen is taurine te beschouwen als semi-essentiële voedingsstof.

De endogene synthese van taurine is beperkt, waardoor de inname van taurine uit voeding belangrijk is voor de taurinestatus, zeker als de taurinebehoefte verhoogd is (zoals bij diabetici, die meer taurine met de urine verliezen). De taurine-inname uit voeding wordt geschat op 40 tot 400 mg per dag. Aangezien taurine vooral aanwezig is in schaal- en schelpdieren, vis, gevogelte en vlees, hebben vegetariërs en veganisten vaak een verlaagde taurinestatus. Taurine is ook erg populair onder de sporters vanwege het feit dat ze veel van hun lichaam vragen. Daarom kiezen sporters er vaak voor om taurine als supplement toe te voegen aan hun dagelijkse voedingspatroon.

Meest gestelde vragen over Taurine:

Taurine is een supplement dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Taurine en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Taurine is zeer veilig zonder bekende bijwerkingen of nadelen. Uiteraard kan er een persoonlijke gevoeligheid bestaan waardoor je bijvoorbeeld wat darmklachten kan krijgen bij hogere doseringen. Dit is zeer zeldzaam. Taurinesuppletie kan bijwerkingen van cytostatica verminderen, waaronder lever- en niertoxiciteit van cisplatine, blaastoxiciteit van cyclofosfamide, orgaanschade door methotrexaat en niertoxiciteit van tamoxifen (dierstudies). Taurine kan een bloeddrukverlagende werking hebben naast bloeddrukverlagende medicatie; hier dient rekening mee te worden gehouden. Taurine kan de bloedspiegel van lithium verhogen door verlaging van de lithiumuitscheiding met de urine.

Veel mensen gebruiken Taurine langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Taurine productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Mensen vragen zich vaak af: "Waar is de beste Taurine te koop?" Wij leveren enkel de beste Taurine waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Taurine voelen de effecten na 3-10 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Taurine te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline