Alles over Grote Klis

Grote Klis is één van de populairste Europese kruiden. Op deze pagina vind je alles over de Grote Klis, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Grote Klis is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Grote Klis?

> Grote Klis is één van de populairste Europese kruiden.
> Grote Klis kopen is een van de beste prebiotische kruiden.
> Grote Klis is veilig, maar toch moeten sommige mensen voorzichtig zijn.

De Grote Klis (Arctium lappa L.) is een tweejarige plant die winterhard en erg stevig is, de plant kan wel 2 meter hoog worden. De wortel van de Grote Klis noemt men ook wel een penwortel, deze heeft een bruine, beetje rimpelige schil en van binnen is de wortel wit.

De Grote Klis is een kruid die al eeuwen lang gebruikt wordt. Indianen gebruikten de wortel bij hun rituelen, en in de Chinese geneeskunde en Ayurveda wordt de Grote Klis ook al eeuwen toegepast. Het eerste onderzoek naar de toepassingen van klit wortel stamt uit de jaren 1098 -1179.

wat is grote klis?
wat doet grote klis?

Waarom voor Grote Klis kiezen?

Grote Klis is rijk aan Koolhydraten de wortel bevat wel tot 69% aan koolhydraten, deze koolhydraten bestaan uit, inuline (45 tot 60 %) en Mucopolysacchariden.

Naast koolhydraten bevat de Grote Klis ook Fenolzuren (2 tot 3%), polyacetylenen, bitterstoffen, fytosterolen, lignanen en dilignanen. Daarnaast is het rijk aan Vitaminen C, B1, B2, B3, B6, B12 biotine en Vitamine E.

Prebiotisch Inuline

De Inuline in de klis wortel is een van de belangrijkste inhoudsstof. Inuline is een wat zoetige stof die voorkomt in wortels van planten. Inuline wordt niet opgenomen door de mens via de dunne darm. Eenmaal in de Dikke darm zorgt inuline voor een groeistimulatie van goede darmbacteriën die de inuline kunnen afbreken.

Wat zijn Glycosaminoglycanen?

Glycosaminoglycanen (GAG’s) zijn lange, onvertakte ketens van disachariden. Deze disachariden vormen een belangrijk bestanddeel van collageenrijke weefsels, zoals kraakbeen, tussenwervelschijven, luchtpijp, botten, bindweefsel, vaatwanden en van de synoviale vloeistof (gewrichtsvloeistof).

Wat zijn Fenolzuren?

Fenolzuren zijn een subcategorie van de overkoepelende Polyfenolen. Polyfenolen zijn secundaire metabolieten, ze zijn niet direct noodzakelijk voor het overleven van de plant, maar maken de overlevingskansen wel groter.

Polyfenolen krijgen we dagelijks binnen via groente en fruit, vooral de schil bevat vaak de meeste polyfenolen. 1 gram polyfenolen bestaat voor ⅔ uit flavonoïden en voor ⅓ uit fenolzuren. Ook fenolzuren kun je weer op delen, Zo heb je de Hydroxy Benzoë Zuren en de Hydroxy kaneel zuren.

Grote klis bevat voornamelijk de Hydroxy kaneel zuren. 100 gram Grote klis wortel kan wel tot 126 mg aan Hydroxy kaneel zuren bevatten. Hydroxy kaneel zuren kun je weer opdelen in vier categorieën, dit zijn de p-Courmarine, Cafeine, Feruline en Sinapine.

Doseringen en gebruik van Grote Klis

Grote Klis is 1 van de hoofdbestanddelen in het recept voor essiac thee, toch kun je grote klis ook alleen gebruiken. Je kunt van zowel de wortel en de poeder prima een thee maken. Dit kun je doen door van de poeder of wortel 5 gram te nemen per 200 ml of 25 gram op een liter. Laat dit 30 minuten koken en ga het daarna zeven. Neem hiervan 3 keer per dag een kop thee.

Als je de optimale werking van kliswortel wilt bereiken dan is het aanbevolen om de kliswortel eerst enkele uren in koud water te laten staan, dan 1 uur koken en vervolgens zeven. Hiervan kun je dan 3 koppen per dag drinken. Volgens kruidendeskundigen zul je op deze manier de bioactiviteit van kliswortel vergroten.

dosering en gebruik

Meest gestelde vragen over Grote Klis:

Is Grote Klis veilig?

Grote Klis is een superfood dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Grote Klis en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Heeft Grote Klis bijwerkingen en nadelen?

Niet gebruiken in hoge dosis tijdens de zwangerschap. Niet geschikt voor kinderen. In theorie kan de klis wortel interacties hebben met orale bloedsuiker medicatie en insuline.

Wat zijn de ervaringen met Grote Klis?

Veel mensen gebruiken Grote Klis langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Grote Klis productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Is jullie Grote Klis anders dan de Grote Klis van de tuinen?

Mensen vragen zich vaak af: "Waar is de beste Grote Klis te koop?" Wij leveren enkel de beste Grote Klis waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Wanneer begin ik de effecten van Grote Klis te voelen?

Grote Klis is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Grote Klis voelen de effecten na 5-10 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Grote Klis te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline