Alles over Amla (Amalaki)

Amla bevat erg veel Vitamine C en tanninen voor een superfood en is licht zuur. Op deze pagina vind je alles over de Amla, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Amla is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Amla?

> Amla is één van de bestandsdelen van Triphala.
> Amla kopen is een van de beste oplossingen voor extra vitamine c.
> Amla bessen zijn veilig, maar toch moeten sommige mensen voorzichtig zijn.

Amla (Emblica officinalis), Amalaki in Sanskrit, betekent letterlijk 'zuur'. Het is een fruit boom die door heel India heen groeit en een zuur smaakende bes geeft. Amla wordt al erg lang in de Ayurveda gebruikt.

De boom heeft bladeren die lijken op naaldtakken, de bloemen zijn klein en wit met hier en daar een beetje groen of rosé tinten.

wat is amla?
wat doet amla?

Waarom voor Amla kiezen?

Amla heeft als voordeel dat het naast Vitamine C vele andere inhoudsstoffen bevat, deze kunnen een goede aanvulling zijn bij een gevarieerd dieet. Amla is aan te raden om te gebruiken als aanvulling op je dagelijkse voeding.

Vitamine C & Tanninen

In Amla zit een behoorlijk hoog gehalte Vitamine C. De gehalte vitamine C in Amla is wel 20 keer zoveel als die in een Sinaasappel. Het speciale van Amla is de combinatie van een hoog vitamine C gehalte en natuurlijk voorkomende tanninen.

Tannines zijn uitermate geschikt om te combineren met Vitamine C omdat het zorgt voor een 're-uptake', oftewel hergebruik, van Vitamine C in het lichaam. Vitamine C wordt daardoor vaker door het lichaam gebruikt.

De toepassingen, voordelen en werking van Amla:

✔  Ondersteunt de spijsvertering*

 

✔  Bevat veel tanninen

 

 

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze > veiligheidspagina.

Belangrijk

Problemen met maag en spijsvertering? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Wetenschappelijk onderzoek

Voor Superfoodsonline is het erg belangrijk dat jij goed geïnformeerd bent, snapt waar informatie op gebaseerd is en daarnaast inzicht hebt wanneer je van deskundig advies kan spreken. Heb je misschien moeite met het lezen van dit soort informatie of wil je product informatie, neem dan contact op en dan helpen we je graag verder.

Amla maakt deel uit van Triphala

Triphala is binnen de Ayurveda een samengestelde formule uit de gedroogde bestanddelen van drie fruitsoorten (Triphala betekent letterlijk ‘drie vruchten’) die groeien in het Himalaya gebied. Ze hebben een balancerende* en herstellende* werking op het maag- darmstelsel en worden vaak samen gebruikt.

De drie bestanddelen zijn Amalaki (Emblica officinalis), Bibhitaki (Terminalia belerica) en Haritaki (Terminalia chebula).

amla triphala

Tannines, cytokininen en flavonoiden

Vruchten van de Amla boom bevatten naast vitamine C en tanninen ook nog vele andere stoffen. Amla bevat onder anderen vetzuren, flavonoiden, cytokininen, B Vitamine's, Calcium, Kalium, IJzer en pectine.

Tannines zijn kruiden inhoudsstoffen en vallen onder de looistoffen. Vermoedelijk bevatten planten deze stoffen om zichzelf te beschermen voor gevaren van buitenaf. Looistoffen worden voornamelijk gevonden in de delen van planten die afgestoten worden zoals vruchten en zaden en de delen die aan de buitenkant zitten zoals schors en schil. De naam Tannine is afgeleid van tanninum uit de galnoot, dit is een van de meest prikkelende looistoffen. Mensen gebruikten vroeger looistoffen om huiden te looien. Bij het looien ontstaat er een verbinding van collageen moleculen die daardoor stevig leer opleveren.

Cytokininen zijn planteigen hormonen die helpen bij de celgroei en celdeling van de plant. De naam is afgeleid van "citokinesis" dat verwijst naar het celdelingsproces.

Flavonoïden zijn van nature aanwezige antioxidanten in fruit, groenten, kruiden, noten en zaden. Deze van nature voorkomende flavonoïden noem je ook wel BioFlavonoïden, ze hebben een sterk synergetische samenwerking met vitamine C. Bioflavonoïden bevorderen dan ook de fysiologische werking van vitamine C. Bepaalde flavonoïden komen in de natuur vrijwel altijd voor in combinatie met vitamine C. Door deze combinatie wordt de absorptie en activiteit van beiden verhoogt.

Doseringen en gebruik van Amla

Van de pure ongestandaardiseerde natuurlijke poeder is het aan te raden per dag:

1-2 keer 3 gram

in te nemen, wanneer je het gebruiken wil als aanvulling van je vitamine C.

Amla poeder geeft een fris zure smaak, soms wordt het ervaren als erg zuur. Dit kun je maskeren door het te mengen door bijvoorbeeld je smoothie, of je voegt het toe aan je kruidenthee als een zure toon en zoet de thee met honing.

dosering en gebruik

Meest gestelde vragen over Amla:

Amla is een kruid dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Amla en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Amla is zeer veilig zonder bekende bijwerkingen of nadelen. Uiteraard kan er een persoonlijke gevoeligheid bestaan waardoor je bijvoorbeeld wat darmklachten kan krijgen bij hogere doseringen. Dit is zeer zeldzaam.

Veel mensen gebruiken Amla langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Amla productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Mensen vragen zich vaak af: "Waar is de beste Amla te koop?" Wij leveren enkel de beste Amla waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Amla is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Amla voelen de effecten na 5-10 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Amla te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.


✔  Voor 23.59 besteld, morgen in huis

✔  Gratis verzending vanaf 35,-

✔  O.b.v. wetenschappelijk onderzoek

✔  Bel ons op 050 211 2964


payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline