Alles over Shiitake

Shiitake is één van de beta-glucaan rijkste paddestoelen. Als je wil weten wat Shiitake is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Shiitake: Hemels Ruikende Paddenstoel

Shii-take (Lentinula Edodes) behoort tot de lekkerste eetbare paddenstoelen in de wereld. Het wordt door diverse chefkoks beschouwd als delicatesse. Deze Japanse lekkernij heeft verscheidene medicinale kwaliteiten.

Boordevol gezonde stoffen

De shii-take paddestoel zit vol met beta-glucanen die de productie van B-cellen en T-cellen activeren.

Verder bevat het de alkaloïde eritadenine (een verbinding die een enzym remt dat betrokken is bij de productie van cholesterol), (B1, B2, B3, B5, B6, B11) en lignanen.

shiitake
shiitake

Eritadenine

Eritadenine is een alkaloide uit de Shiitake paddenstoel. Het remt de productie van lipoproteinen die cholesterol in de lever vasthoudt. Cholesterol wordt zo beter verwerkt.

Dit is in sterk contrast met een statine dat de biosynthese van cholesterol in de lever vertraagd.

Lentinan

Shiitake bevat onder andere beta-glucaan. Deze specifieke beta-glucaanverbinding β-1,3:β-1,6-glucaan wordt lentinan genoemd en is uitgebreid bestudeerd om zijn immuunmodulerende en –stimulerende werking.

De toepassingen, voordelen en werking van Shiitake:

✔  Shiitake is goed voor het cholesterol*

✔  Shiitake is goed voor het immuunsysteem*

✔  Shiitake ondersteunt de afweer*

 

 

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze > veiligheidspagina.

Belangrijk

Afweer problemen? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Mycelium extract: AHCC

AHCC (Active Hexose Correlated Compound) is een uniek extract uit gekweekte mycelia van de shiitakepaddenstoel. AHCC is een natuurlijke biologische response modifiers (BRM). Dit zijn natuurlijke stoffen met eigenschappen die de algehele weerstand ondersteunen en het immuunsysteem helpen reguleren.

Ongeveer 74% van AHCC bestaat uit oligo- en polysachariden, waarvan een belangrijk deel α-1,4- glucaan. Verder bevat AHCC onder meer sterolen, adenosine, aminozuren, lipiden, vitamines, mineralen en een kleine hoeveelheid β-glucanen.

shiitake

Wetenschappelijk onderzoek

Voor Superfoodsonline is het erg belangrijk dat jij goed geïnformeerd bent, snapt waar informatie op gebaseerd is en daarnaast inzicht hebt wanneer je van deskundig advies kan spreken. Heb je misschien moeite met het lezen van dit soort informatie of wil je product informatie, neem dan contact op en dan helpen we je graag verder.

Shiitake wordt vaak samen gebruikt met:

Supplementen met soortgelijke effecten worden vaak gecombineerd met Shiitake voor sneller en nog sterker effect. Voor een goede combinatie kijk je naar Astaxanthine, Reishi en Camu Camu.

Meest gestelde vragen over Shiitake:

Is Shiitake veilig?

Shiitake is een superfood dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Shiitake en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Heeft Shiitake bijwerkingen en nadelen?

Shiitake is zeer veilig zonder bekende bijwerkingen of nadelen. Uiteraard kan er een persoonlijke gevoeligheid bestaan waardoor je bijvoorbeeld wat darmklachten kan krijgen bij hogere doseringen. Dit is zeer zeldzaam.

Wat zijn de ervaringen met Shiitake?

Veel mensen gebruiken Shiitake langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Shiitake productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Is jullie Shiitake anders dan de Shiitake van andere aanbieders?

Mensen vragen zich vaak af: "Waar is de beste Shiitake te koop?" Wij leveren enkel de beste Shiitake waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Wanneer begin ik de effecten van Shiitake te voelen?

Shiitake is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Shiitake voelen de effecten na 4-10 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Shiitake te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline