Alles over Chia

Chia is misschien wel het meest populaire superfood dat de afgelopen jaren voor velen standaard is geworden. Op deze pagina vind je alles over de Chia, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Chia is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Chia?

Chiazaad (Salvia Hispanica) is afkomstig van de chia-plant. De bloemen van deze plant produceren hele kleine zaadjes die wel wat doen denken aan maanzaad. Deze plant werd al door de Maya's en Azteken gebruikt als voedsel en als medicijn. De zaadjes stonden bij deze volkeren bekend om hun energieboost en uithoudingsvermogen. Volgens de overlevering kon een krijger van de Azteken het een hele dag uithouden op een handje chia-zaad.

wat is krill?
wat doet krill?

Hoe werkt chia?

Chia zaden proteïne poeder is afkomstig van de gecertificeerde biologische bloemen van de Chiaplant (Salvia Hispanica). De olie wordt zorgvuldig gescheiden uit de zaden om de proteïne te krijgen. Chiazaad geeft haast geen eigen smaak of geur aan een gerechten, dus kun je het overal in verwerken. Bijvoorbeeld in je smoothie, salade dressing, maaltijd vervangende shake of saus.

De zaden van de chiaplant zijn rijk aan eiwitten, calcium en omega-3 vetzuren, waardoor ze een populair superfood zijn. Chiazaden zijn ook een uitstekende bron van vezels met slechts twee eetlepels die 10% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid bevatten.

De toepassingen, voordelen en werking van Chia:

Wij mogen in het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims niet op de website vermelden voor welke toepassing je dit supplement kan gebruiken. Persoonlijk advies mag wel. Neem contact met ons op of gebruik het formulier hiernaast om meteen verder geholpen te worden.

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Dosering

Het is geen geheim dat chia veel ijzer en weinig calorieën bevat, maar hoeveel moet je eten? Elke dag is 5 gram een goede dosering. Het nadeel is dat ze voor sommige mensen moeilijk te verteren kunnen zijn, wat een opgeblazen gevoel en gas kan veroorzaken. Het gebruiken van chia kan veel makkelijker door te kiezen voor poeder. Hier is maar een paar gram voor nodig.

Bijwerkingen?

Zoals net beschreven is kan chia in hoge doseringen maagklachten veroorzaken. Voor de rest zijn er geen bijwerkingen verbonden met het gebruik van chia.

acerola recept

Meest gestelde vragen over Chia:

Chia wordt al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt en gegeten. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Chia en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Veel mensen gebruiken Chia langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Chia productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Mensen vragen zich vaak af: "Waar zijn de beste Chia te koop?" Wij leveren enkel de beste Chia waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Chia zijn een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Chia voelen de effecten na 10-20 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Chia te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline