Alles over Longan

Longan is een exotische vrucht die veel wordt geconsumeerd in Azië en wordt steeds populairder in andere delen van de wereld. Op deze pagina vind je alles over Longan, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wilt weten wat Longan is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Longan?

Longan, wetenschappelijk bekend als Dimocarpus longan, is een tropische boomvrucht die verwant is aan de lychee. De vrucht is zoet, sappig en wordt vaak vers gegeten of verwerkt in gedroogde vorm in diverse Aziatische gerechten.

De vrucht wordt in de traditionele Chinese geneeskunde gebruikt om het hart en de milt te ondersteunen en om slapeloosheid te verlichten. Er is veel wetenschappelijk onderzoek dat wijst op nuttige bioactieve verbindingen in Longan, zoals polyfenolen en flavonoïden.

Wat is Longan?
Wat doet Longan?

Wat doet Longan?

Longan wordt traditioneel ingezet voor verschillende gezondheidsdoelen. De vrucht staat bekend om zijn kalmerende eigenschappen en wordt in de traditionele Chinese geneeskunde gebruikt voor het ondersteunen van het geheugen, het verminderen van stress en het bevorderen van een gezonde huid.

Onderzoek heeft aangetoond dat Longan rijk is aan antioxidanten, vitamine C, en diverse mineralen, wat het potentieel nuttig maakt voor het bestrijden van vrije radicalen en het ondersteunen van het immuunsysteem.

Dosering

De dosering van Longan kan variëren afhankelijk van de vorm waarin het wordt geconsumeerd. Voor verse Longan wordt algemeen aanbevolen niet meer dan 10-12 vruchten per dag te eten. Voor gedroogde Longan of supplementen, is 5 tot 10 gram aanbevolen.

Dosering van Longan
Bijwerkingen van Longan

Bijwerkingen

Longan wordt over het algemeen als veilig beschouwd wanneer het met mate wordt geconsumeerd. Echter, het eten van Longan in grote hoeveelheden kan leiden tot maagklachten. Raadpleeg altijd een arts voordat je start met een supplement, vooral als je andere medicijnen gebruikt of zwanger bent.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline