Alles over Jodium

Jodium is een essentieel mineraal dat in elke cel van het lichaam wordt aangetroffen. Het is ook een populair supplement vanwege de gezondheidsvoordelen. Op deze pagina vind je alles over de Jodium, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Jodium is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Jodium?

Jodium is een essentieel mineraal dat in veel voedingsmiddelen wordt aangetroffen. Zeevruchten, melk en aardappelen zijn allemaal goede bronnen van jodium. Gejodeerd zout is ook een goede bron van jodium voor degenen die niet regelmatig zeevruchten of melk consumeren.

Jodium is een scheikundig element met het symbool I en atoomnummer 53. Het werd in 1811 ontdekt door de Franse chemicus Bernard Courtois. Jodium is een belangrijk sporenelement dat helpt bij het reguleren van de stofwisseling.

wat is Jodium?
wat doet Jodium?

Hoe werkt Jodium?

Jodium is een essentieel mineraal dat elk menselijk lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Het helpt onze schildklier hormonen te produceren en het metabolisme te reguleren, wat essentieel is om gewichtstoename te voorkomen, energie te verhogen en een gezonde huidskleur te behouden.

Jodium is een essentieel mineraal voor een gezonde werking van de schildklier en het voorkomen van hypothyreoïdie. Studies hebben aangetoond dat mensen met een jodiumtekort in sommige gevallen trage mentale reflexen, vermoeidheid en kortademigheid ervoeren.

De toepassingen, voordelen en werking van Jodium:

✔  Is goed voor de huid

✔  Heeft een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel

✔  Draagt bij aan een normale energie-huishouding

✔  Draagt bij aan een normale cognitieve functie

✔  Draagt bij aan een normale werking van de schildklier

Wij mogen in het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims niet op de website vermelden voor welke toepassing je dit supplement kan gebruiken. Persoonlijk advies mag wel. Neem contact met ons op of gebruik het formulier hiernaast om meteen verder geholpen te worden.

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Dosering

Gebaseerd op practice based evicence (toepassing in de praktijk), kan jodium worden geadviseerd in een dosering variërend van 150-500 mcg per dag. Bij intensieve inspanning en therapeutische doeleinden kunnen hogere doseringen gebruikt worden, daarbij rekening houdend met de persoon, interacties, indicatie etc.

Bijwerkingen?

Een te hoge jodiuminname kan hyperthyreoïdie veroorzaken. Bij overgevoeligheid voor jodium kan een allergische reactie optreden.

acerola recept
payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline