Alles over Maca

Maca is één van de meest interessante adaptogenen. Op deze pagina vind je alles over de Maca, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Maca is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Maca?

> Maca is één van de best onderzochte adaptogenen uit Peru.
> Maca kopen is een van de beste oplossingen voor extra weerbaarheid bij stress.
> Maca wortel is veilig, maar toch moeten sommige mensen voorzichtig zijn.
> Maca is lekker in smoothies, yoghurt, salade, dranken, shakes en sappen.

De Maca wortel (Lepidium Meyenii) groeit alleen in extreme weersomstandigheden in het Andes gebergte van Peru en Bolivia. Door het grote verschil in temperatuur en sterke wind heeft Maca een bijzonder goed aanpassingsvermogen.

Omdat de grond keihard is in de bergen kan Maca alleen overleven door het opzuigen van voedingsstoffen uit de omringende stenen.

De Maca wortel is familie van broccoli, bloemkool, radijs en aardappel. Wat smaak betreft lijkt maca wortel op een zoete aardappel. De wortel, in het Engels root, bestaat uit ongeveer 60% koolhydraten, 10% eiwitten, 8,5% vezels en 3% gezonde vetten.

wat is maca?

De toepassingen, voordelen en werking van Maca:

✔  Sterke adaptogeen

✔  Geeft energie*

✔  Gaat vermoeidheid tegen*

✔  Vermindert overgangsverschijnselen*

✔  Verbetert het libido voor mannen en vrouwen*

✔  Goed bij stress*

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze > veiligheidspagina.

Belangrijk

Stress? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

wat doet maca?

Hoe werkt Maca?

Waar is Maca goed voor? Het gebruik van Maca poeder (powder) is een aanwinst voor een gezonde voeding. Maca (Lepidium Meyenii) wordt ook wel "Peruviaanse ginseng" genoemd en heeft veel gezondheidsvoordelen. Daarnaast is maca een adaptogeen en heeft maca een uitzonderlijke voedingswaarde, zo bezit het een groot aantal goed opneembare vitamines, antioxidanten en fytonutriënten. Maca heeft ook een hoog gehalte aan mineralen, in het bijzonder ijzer (15 mg/100 g) wat nodig is voor energie en de productie van gezonde rode bloedcellen, en calcium (258 mg/100 g), wat van essentieel belang is voor de bot groei.

Waar gebruik ik Maca voor?

Voor vrouwen (Rode Maca) is het een van de beste superfoods en supplement voor het verminderen van overgangsverschijnselen tijdens de overgang en het ondersteunen van de menstruale cyclus. Daarnaast draagt het bij zowel mannen als vrouwen bij aan het libido en geeft het energie. Maca is een adaptogeen en is daarom goed dagelijks te gebruiken om het aanpassingsvermogen te stimuleren.

Libido, kies voor Maca

Van traditionele bronnen weten we dat Maca al eeuwen gebruikt wordt door verschillende culturen als afrodisiacum. Recent Westers onderzoek bevestigd deze effecten. In 2010 (Shin & Lee) is er een grote wetenschappelijke review studie gedaan naar de effecten van Maca op het libido. Er kwam een sterk significant effect naar voren op het libido van gezonde mannen en vrouwen. Het sterkste effect werd gevonden bij vrouwen in de overgang.

Kies voor Biologisch

Maca kopen bij Superfoodsonline is verzekerd zijn van puur gecertificeerd biologische maca. Biologisch winkelen bij Superfoodsonline is 100% betrouwbaar. Sinds 7 mei 2014 heeft Superfoodsonline een biologisch certificaat van Skal. Dit is de enige bio controle organisatie in Nederland. Onze biologische producten (waaronder Purason) en webwinkel voldoen aan alle eisen van de Skal.

maca voor libido
de bijwerkingen van maca

De bijwerkingen van Maca

Mensen die een gevoeligheid hebben voor koolsoorten (broccoli, bloemkool en spruitjes) dienen met een lage dosering te beginnen omdat Maca uit dezelfde familie planten komt. Mensen met een gevoeligheid ervaren soms lichte darmklachten, maar dit is vrij zeldzaam.

Maca bevat glucosinolaten. Een teveel aan glucosinolaten uit rauwe koolsoorten kan de werking van de schildklier beïnvloeden. Mensen die medicijnen gebruiken voor een traag en/of te snel werkende schildklier dienen hier rekening mee te houden.

Maca kan als een oestrogeen werken in het lichaam. Mensen met een geschiedenis van hormoonafhankelijke kanker (borstkanker, baarmoederhalskanker, enometriosis) dienen voorzichtig te zijn met het gebruik van Maca.

Vrouwen die zwanger zijn kunnen het gebruik van Maca het beste staken, er is te weinig onderzoek gedaan om veiligheid te garanderen.

Rode, Gele en Zwarte Maca

Er zijn een aantal verschillende varianten van maca die worden onderscheiden door de kleur van de buitenste schil van de wortel en de hoeveelheid zetmeel. De maca knollen hebben van binnen allemaal een licht gele kleur.

Als je dus poeder maakt van de hele knol, zul je uiteindelijk weinig verschil zien tussen de kleuren. Vandaar dat het poeder van de rode, zwarte en gele maca ongeveer dezelfde crème gelige tint hebben. Je kunt dit vergelijken met een appel, die heeft een gekleurde schil maar ze hebben allemaal een lichte binnenkant.

Op de foto zie je een vergelijking van de rode en gele maca poeder.

maca-rood-geel
maca extract

Maca Extract supplementen

Bij een maca extract (gegelatineerd maca poeder) is de zetmeel uit gefiltreerd. Hierdoor is een maca extract meer geconcentreerd en gemakkelijker te absorberen door je lichaam.

Bij 4:1 maca wordt er 4 kilo maca gefilterd om 1 kilo maca extract te krijgen met de gewenste voedingsstoffen, hierdoor heb je minder capsules nodig.

Bij 5:1 maca wordt ook nog extra zetmeel verwijderd en is er 5 kilogram maca nodig om 1 kilo maca extract te maken.

Indien je liever geen poeder gebruikt maar gemakkelijk en snel een aantal capsules wil nemen is gegelatineerde Maca de juiste keuze.

Heb ik Gele, Rode of Zwarte Maca nodig?

gele-maca-bio

Gele Maca voor Iedereen

Gele Maca is de zoetste en meest populaire variant van maca in Peru en Europa. Hoewel het niet perse een specifieke doelgroep heeft zoals de andere soorten is Gele Maca heel goed door een breed publiek te gebruiken. Zo is de gele poeder van de drie soorten het meest nutriënt rijk met een hoog gehalte aan vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren. Voor algemeen gebruik en een goede prijs/kwaliteit is de gele poeder de aanbevolen soort.

• Brede toepassing
• Sterke Adaptogeen
• Ondersteunt het aanpassingsvermogen bij stress

Meer informatie

rode-maca-bio

Rode Maca voor Vrouwen

De Rode Maca variant wordt vaak door vrouwen gebruikt. Rode maca poeder is het meest geschikt voor het verminderen van overgangsverschijnselen en het ondersteunen van de menstruale cyclus. Ook het vrouwelijk libido wordt het best ondersteunt met Rode Maca.

• Rode Maca voor vrouwen
• Ondersteunt het libido
• Goed tijdens de overgang of menstruale cyclus

Meer informatie

zwarte-maca-bio

Zwarte Maca voor Mannen

Zwarte Maca (Black Maca) wordt vaak de mannen Maca genoemd. Zwarte poeder wordt beschouwd als de meest energiegevende variant. Zwarte Maca is de minst voorkomende soort Maca en draagt bij aan het mannelijke libido en geeft energie.

• Zwarte Maca voor mannen
• Ondersteunt het libido
• Geeft energie

Meer informatie

Dosering en gebruik van Maca

Algemene dosering > 1 x per dag 15 gram Maca

Roer dagelijks biologische poeder door je favoriete smoothie of sap. Het is aan te raden om de dosering rustig aan op te bouwen zodat je lichaam langzaam kan wennen. Een zak biologische Purason Maca poeder bevat 250 of 500 gram, dus je kunt lang met één zak doen.

Hoe smaakt het, en hoe gebruik ik Maca het best?

Maca wortel poeder heeft een specifieke smaak dat vaak wordt beschreven als maltig, fruitig en notig. Hoewel Maca zelf niet echt zoet is kan het wel heel goed gegeten worden met zoet eten of smoothies. Je kan Maca warm en koud eten of mixen met sap, yoghurt of smoothies.

Wanneer kan je het beste Maca innemen? Neem het in de ochtend, vlak vooraf aan het ontbijt.

Superfoodsonline Maca Recept:

Met behulp van superfood supplementen zoals chlorella, spirulina, gerstgras, maca, chocolade, chia zaden, hennep en camu camu wordt een gewone smoothie een superfood smoothie.

maca recept

Wetenschappelijk onderzoek en referenties

Voor Superfoodsonline is het erg belangrijk dat jij goed geïnformeerd bent, snapt waar informatie op gebaseerd is en daarnaast inzicht hebt wanneer je van deskundig advies kan spreken. Heb je misschien moeite met het lezen van dit soort informatie of wil je product informatie, neem dan contact op en dan helpen we je graag verder.

Maca wordt vaak samen gebruikt met:

Supplementen met soortgelijke effecten worden vaak gecombineerd met Maca voor sneller en nog sterker effect. Voor een goede combinatie kijk je naar Spirulina, Astaxanthine en Camu Camu.

Meest gestelde vragen over Maca:

Maca is een superfood dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Maca en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Het is heel moeilijk om een te hoge dosering binnen te krijgen van Maca, het is een veilige stof. Je lichaam is goed in staat om Maca te verwerken en heeft in hoge doseringen ook geen toxiciteit. Echter raden wij altijd aan om volgens de gebruiksaanwijzing te handelen.

Veel mensen gebruiken Maca langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Maca productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Mensen vragen zich vaak af: "Waar is de beste Maca te koop?" Wij leveren enkel de beste Maca waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Maca is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Maca voelen de effecten na 6-10 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Maca te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.


✔  Voor 23.59 besteld, morgen in huis

✔  Gratis verzending vanaf 35,-

✔  O.b.v. wetenschappelijk onderzoek

✔  Bel ons op 050 211 2964


payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline