Alles over Fenegriek

Fenegriek is vooral bekend als groente, kruid of specerij in de Indische keuken. Het is ook een populair supplement vanwege de gezondheidsvoordelen. Op deze pagina vind je alles over de Fenegriek, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Fenegriek is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Fenegriek?

Fenegriek is bekend als groente, kruid of specerij in de Indische keuken, bijvoorbeeld in curry’s. De aromatische fenegriekblaadjes worden daarnaast gebruikt om de smaak van medicijnen te verdoezelen. Het wordt ook wel foenegriek, bokshoornklaver of Grieks hooi genoemd.

Het specerij komt oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied en verwierf later ook bekendheid in Azië. Fenegriek is rijk aan ijzer en koper. Ook bevat het saponinen en coumarine. Coumarine is een aromatische verbinding met een prettige naar hooi ruikende geur.

wat is Fenegriek?
wat doet Fenegriek?

Hoe werkt Fenegriek?

Fenegriek kan onder meer helpen bij het bevorderen van de eetlust. Daarnaast ondersteunt fenegriek het immuunsysteem en de vetstofwisseling. In bepaalde landen wordt het kruid gebruikt om de borstvoeding te ondersteunen. Fenegriek is geschikt voor mensen die ondersteuning zoeken bij het stimuleren van de eetlust. Ook zijn ze geschikt voor diegenen die de (vet)stofwisseling en het immuunsysteem willen ondersteunen.

Fenegriek is rijk aan ijzer en koper, stoffen die essentieel zijn voor de vorming van rode bloedcellen. Fenegriek bevat daarnaast diosgenin en saponine, twee werkzame stoffen.

De toepassingen, voordelen en werking van Fenegriek:

✔  Bevordert de eetlust*

✔  Helpt het immuunsysteem*

✔  Draagt bij aan het behoud van een gezonde bloedsuikerspiegel*

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze > veiligheidspagina.

Wij mogen in het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims niet op de website vermelden voor welke toepassing je dit supplement kan gebruiken. Persoonlijk advies mag wel. Neem contact met ons op of gebruik het formulier hiernaast om meteen verder geholpen te worden.

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Dosering

Gebaseerd op practice based evicence (toepassing in de praktijk), kan fenegriek worden geadviseerd in een dosering variërend van 400-1200 mg per dag. Bij intensieve inspanning en therapeutische doeleinden kunnen hogere doseringen gebruikt worden, daarbij rekening houdend met de persoon, interacties, indicatie etc.

Bijwerkingen?

Er zijn geen bijwerkingen van fenegriek bekend. Zelfs bij hoeveelheden van 50 keer de aanbevolen hoeveelheid waren er geen nadelige effecten bij gezonde volwassenen aanwezig.

acerola recept
payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline