Goed Opneembare L-Theanine bij Superfoodsonline

Wat is L-Theanine?

Er wordt vaak geadviseerd om thee te drinken. Veel mensen kiezen voor zwarte thee omdat het een laag caffeine gehalte heeft. Daarnaast is het gezonde Groene Thee (Camellia sinensis) heel populair, vooral door de actieve stoffen die in andere thee niet zit. Één van die stoffen is Theanine (l theanine). Gedroogde groene thee bevat ongeveer 1-2% L-theanine.

L-theanine is een aminozuur dat gevonden wordt in groene thee bladeren en in sommige paddestoelen. Het is ontdekt door een Japanse wetenschapper in 1949 en wordt in de Japanse cultuur gezien als een umami. Theanine stimuleert de aanmaak van GABA in onze hersenen en speelt een rol in het serotonine en dopamine metabolisme. Er bestaat een sterke correlatie tussen het gebruik van L-Theanine en meer actievere alfa hersengolven die normaal naar voren komen in REM slaap.

L-Theanine is werkzaam zonder te verdoven, en je hoeft dus niet bang te zijn om slaperig en/of vermoeid te raken.

Wat is de dosering?

textDe dosering die in de wetenschappelijke onderzoeken naar voren komt als meest geschikt is 200 tot 400 mg per dag. Het wordt na inname snel opgenomen en kan kort vóór het slapen gaan ingenomen worden of juist in de ochtend en gecombineerd worden met cafeïne.

Welke vorm kies ik?

textJe moet altijd zorgen dat je een supplement kiest waar wordt gebruikgemaakt van de natuuridentieke L-vorm en niet de synthetische D-vorm. Om er zeker van te zijn dat de L-theanine die u koopt 100% zuiver en puur is (dus zonder D-theanine) kies je voor producten die gemaakt zijn met het gepatenteerde Suntheanine. Suntheanine wordt geproduceerd door middel van een natuurlijk fermentatie proces dat resulteert in een 100% zuivere L-isomeer-theanine.

Is Theanine veilig?

Theanine is een supplement dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Theanine er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen. Als je reguliere medicijnen gebruikt tegen een hoge bloeddruk moet je oppassen met Theanine. Theanine kan de werking van dit soort medicijnen versterken.

Heeft Theanine bijwerkingen en nadelen?

Mensen die een gevoeligheid hebben voor groene thee dienen aan het begin laag te doseren. Wij adviseren altijd om bij twijfel laag te beginnen met doseren.

Wat zijn de ervaringen met Theanine?

Veel mensen gebruiken Theanine langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Theanine productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Wordt vaak samen gebruikt met:

L-theanine is nog effectiever in combinatie met GABA en Magnesium.