L-Theanine

Goed Opneembare L-Theanine bij Superfoodsonline

L-Theanine is voor veel mensen het belangrijkste supplement. Op deze pagina vindt je alles over Theanine, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Onderaan vindt je alle Theanine poeder en supplementen duidelijk vergeleken.

Heb je vragen over L-Theanine? Stel ze gerust.

Wat is L-Theanine?

Er wordt vaak geadviseerd om thee te drinken en veel mensen kiezen voor zwarte thee omdat het een laag caffeine gehalte heeft. Minstens zo populair is het gezonde Groene Thee (Camellia sinensis), vooral door de actieve stoffen die in andere thee niet zit. Één van die stoffen is Theanine (l theanine). Gedroogde groene thee bevat ongeveer 1-2% L-theanine.

L-theanine (γ-glutamylethylamide) is een aminozuur dat gevonden wordt in groene thee bladeren en in sommige paddestoelen. Het is ontdekt door een Japanse wetenschapper in 1949 en wordt in de Japanse cultuur gezien als een umami. Theanine stimuleert de aanmaak van GABA in onze hersenen en speelt een rol in het serotonine en dopamine metabolisme. Er bestaat een sterke correlatie tussen het gebruik van L-Theanine en meer actievere alfa hersengolven die normaal naar voren komen in REM slaap.

L-Theanine is werkzaam zonder te verdoven, en je hoeft dus niet bang te zijn om slaperig en/of vermoeid te raken.

theanine

Top Keuze:
Vitals L-Theanine 200 mg

 

Vitals L-Theanine is met 200 mg per capsule en 60 capsules per verpakking super voordelig. Het bevat het beroemde Suntheanine en wordt door veel mensen elke dag gebruikt. Enkel goede ervaringen met dit product!

Meer informatie

Wat is de dosering?

De dosering die in de wetenschappelijke onderzoeken naar voren komt als meest geschikt is 200 tot 400 mg per dag. Het wordt na inname snel opgenomen en kan kort vóór het slapen gaan ingenomen worden of juist in de ochtend en gecombineerd worden met cafeïne.

Welke vorm kies ik?

suntheanine

Je moet altijd zorgen dat je een supplement kiest waar wordt gebruikgemaakt van de natuuridentieke L-vorm en niet de synthetische D-vorm. Om er zeker van te zijn dat de L-theanine die u koopt 100% zuiver en puur is (dus zonder D-theanine) kies je voor producten die gemaakt zijn met het gepatenteerde Suntheanine. Suntheanine wordt geproduceerd door middel van een natuurlijk fermentatie proces dat resulteert in een 100% zuivere L-isomeer-theanine.

Suntheanine is een door Taiyo ontwikkelde organische vorm van het aminozuur L-theanine. De kracht van suntheanine zit hem in het feit dat het kalmerend werkt maar niet versuft. Je hebt hierdoor minder last van stress maar blijft wel gewoon de alertheid behouden die nodig is om je werk en andere dagelijkse bezigheden te doen. Suntheanine draagt actief bij aan het stimuleren van alfagolven in het brein terwijl het bètagolven juist doet afnemen.

Producent Taiyo is een pionier op het gebied van producten op basis van groene thee en ontdekte dat dit kalmerende effect het gevolg is van het in groene thee aanwezige aminozuur L-theanine. Dit aminozuur komt nagenoeg uitsluitend voor in theebladeren. Dit derivaat van L-glutamine is in staat door de bloed-hersenbarrière te dringen, waarna het zowel een kalmerend als een opwekkend effect heeft. Taiyo ontwikkelde een organische vorm van L-theanine die het suntheanine noemde en heeft hier sindsdien een patent op. Het effect van suntheanine berust in belangrijke mate op de productie van alfagolven in het brein. Het gebruik van suntheanine wordt veilig geacht in doses van 200 tot 250 mg per keer met een maximum van 1.200 mg per dag.

Is Theanine veilig?

Theanine is een supplement dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Theanine er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen. Als je reguliere medicijnen gebruikt tegen een hoge bloeddruk moet je oppassen met Theanine. Theanine kan de werking van dit soort medicijnen versterken.

Heeft Theanine bijwerkingen en nadelen?

Mensen die een gevoeligheid hebben voor groene thee dienen aan het begin laag te doseren. Wij adviseren altijd om bij twijfel laag te beginnen met doseren.

Wat zijn de ervaringen met Theanine?

Veel mensen gebruiken Theanine langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Theanine productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Wordt vaak samen gebruikt met:

L-theanine is nog effectiever in combinatie met GABA en Magnesium.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2021 Superfoodsonline