Alles over Gymnema Sylvestre

Gymnema wordt in het hindi ‘gurmar’ genoemd. Dit betekent letterlijk ‘suikervernietiger’. Het is een populair supplement vanwege de gezondheidsvoordelen. Op deze pagina vind je alles over de Gymnema Sylvestre, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Gymnema Sylvestre is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Gymnema Sylvestre?

Gymnema sylvestre (gurmar of gewoon gymnema) is een kruid uit de Ayurveda dat in de tropische regenwouden van India groeit. Gymnema wordt in het hindi ‘gurmar’ genoemd. Dit betekent letterlijk ‘suikervernietiger’.

Gymnema sylvestre extract wordt al tweeduizend jaar in de Ayurveda gebruikt, voornamelijk om de bloedsuikerspiegel op een natuurlijke manier in balans te houden.

wat is Gymnema Sylvestre?
wat doet Gymnema Sylvestre?

Hoe werkt Gymnema Sylvestre?

Het actieve deel van dit kruid zit in de bladeren en heet 'gymnemisch zuur'. Dit supplement wordt vooral ingezet om een evenwichtige bloedsuikerspiegel te houden bij sport. Het vermindert volgens de Ayurveda ook de eetlust en de trek in zoetigheid.

De toepassingen, voordelen en werking van Gymnema Sylvestre:

✔  Draagt bij aan het behoud van een gezonde bloedsuikerspiegel*

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze > veiligheidspagina.

Wij mogen in het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims niet op de website vermelden voor welke toepassing je dit supplement kan gebruiken. Persoonlijk advies mag wel. Neem contact met ons op of gebruik het formulier hiernaast om meteen verder geholpen te worden.

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Dosering

Gebaseerd op practice based evicence (toepassing in de praktijk), kan Gymnema Sylvestre worden geadviseerd in een dosering variërend van 400-1200 mg per dag. Bij intensieve inspanning en therapeutische doeleinden kunnen hogere doseringen gebruikt worden, daarbij rekening houdend met de persoon, interacties, indicatie etc.

Bijwerkingen?

Raadpleeg vóór gebruik een deskundige bij zwangerschap, borstvoeding, ziekte (met name diabetes) of medicijngebruik.

acerola recept
payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline