Alles over EGCG (epigallocatechinegallaat)

EGCG (epigallocatechinegallaat) is een sterke antioxidant uit Groene Thee. Op deze pagina vind je alles over EGCG, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat EGCG is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is EGCG?

EGCG (epigallocatechinegallaat) is een krachtige, natuurlijk voorkomende catechine, een type polyfenol, die voornamelijk wordt aangetroffen in groene thee. Het staat bekend om zijn sterke antioxidante eigenschappen, wat betekent dat het helpt vrije radicalen in het lichaam te neutraliseren.

wat is krill?
wat doet krill?

Hoe werkt EGCG?

De krachtigste catechine in groene thee is epigallocatechinegallaat (EGCG). De catechinen uit groene thee blijken gunstig te zijn voor hart en bloedvaten en dragen bij aan een verantwoord cholesterolgehalte. Groene thee staat er eveneens om bekend dat het bijdraagt aan gewichtsbeheersing. Uit onderzoek blijkt dat catechinen de vetafbraak ondersteunen en de vetopname uit de darm verminderen door remming van lipase uit de alvleesklier (lipase is een enzym dat helpt bij de vertering van vetten uit onze voeding).

De toepassingen, voordelen en werking van EGCG:

✔  Draagt bij aan de normale werking van hart en bloedvaten

✔  Is goed voor de vetverbranding

✔  Is goed voor het cholesterol

✔  Draagt bij aan het behoud van een normaal gewicht

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Dosering

De algemene onderhoudsdosering is 500 mg groene thee extract (met tenminste 200 mg EGCG) per dag. Een therapeutische dosering is 500-1500 mg extract (met 200-600 mg EGCG) per dag. Bij intensieve inspanning en therapeutische doeleinden kunnen hogere doseringen gebruikt worden, daarbij rekening houdend met de persoon, interacties, indicatie etc.

Bijwerkingen?

Neem groene thee-extract bij de maaltijd in en niet op de nuchtere maag. Niet gebruiken bij overgevoeligheid voor EGCG en/of leverproblemen. Niet gebruiken in combinatie met bètablokkers.

acerola recept

Meest gestelde vragen over EGCG:

Groene Thee wordt al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Groene Thee en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Veel mensen gebruiken EGCG langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende EGCG productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Mensen vragen zich vaak af: "Waar zijn de beste EGCG te koop?" Wij leveren enkel de beste EGCG waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

EGCG is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van EGCG voelen de effecten na 10-20 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag EGCG te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline