Alles over Tinder Fungus (Tonderzwam)

Tonderzwam is een hele goede paddestoel voor de gezondheid van de darmen en urinewegen. Op deze pagina vind je alles over de Tonderzwam Mushroom, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Tonderzwam is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Tonderzwam?

Tonderzwam, ook wel Tinder Fungus of Fomes Fomentarius, behoort tot de Polyporaceae familie. Het is een schimmel die parasitair groeit op verzwakte of dode bomen, daarom wordt de tonderschimmel zelden aangetroffen in zwaar beheerde bossen. De Tonderzwam groeit voornamelijk in India, Pakistan, Azië, het oosten van Noord-Amerika en Europa.

De paddenstoelen van de Tonderzwam worden al sinds de prehistorie als hulpmiddel door mensen gebruikt. De Tonderzwam heeft zijn Nederlandse naam te danken aan het materiaal dat hij leverde voor tondeldozen. De Tondeldoos is de voorloper van de lucifer.

tonderzwam
tonderzwam werking

Waar is Tonderzwam goed voor?

In de middeleeuwen werd de Tonderzwam (Fomes Fomentarius) gebruikt voor TB. In TCM (traditionele Chinese geneeskunde) wordt de tondelschimmel gebruikt voor de longen en maag. In Japan zou de tondelspons diuretische en antipyretische effecten hebben.

Tonderzwam paddestoel bevat bèta-glucaanrijke polysacchariden. Daarnaast heeft het andere actieve verbindingen en behoorlijk veel vezels.

De toepassingen, voordelen en werking van Tonderzwam:

✔  Tonderzwam is goed voor de darmen*

✔  Tonderzwam draagt bij aan een normale spijsvertering*

✔  Tonderzwam is goed voor het immuunsysteem*

✔  Tonderzwam ondersteunt de afweer*

✔  Tonderzwam ondersteunt de bloedglucose metabolisme*

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze > veiligheidspagina.

Belangrijk

Darm problemen? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Superfoodsonline Tonderzam Thee Tip

Het recept voor Tonderzam thee is als volgt: Breng een liter water aan de kook en voeg een eetlepel Tonderzam poeder toe. Zet het vuur heel zacht en roer het poeder goed door. Laat dit minimaal 1-2 uur zachtjes pruttelen met de deksel op de pan. Daarna kun je het poeder laten bezinken en de thee voorzichtig overgieten in een pot (laatste restje met bezinksel laten staan), of je kunt het poeder uit de thee zeven met een fijn zeefje (katoenen doek of panty kousje).

Je hebt nu genoeg thee voor ongeveer 4 koppen. Drink hiervan 1 tot 2 koppen met dag en bewaar de rest in de koelkast voor later.

tonderzwam werking

De beste Tonderzwam supplementen

Mensen vragen zich vaak af: "Waar is het beste Tonderzwam supplement te koop?" Wij leveren enkel de beste Tonderzwam mushroom waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

De beste Tonderzwam supplementen voldoen aan de volgende eisen:

  • Zijn een Tonderzwam extract
  • Geen onnodige toevoegingen
  • Verschillende werkzame stoffen
  • Zijn biologisch

Meest gestelde vragen over Tonderzwam:

Tonderzwam is een superfood dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Tonderzwam en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Tonderzwam is zeer veilig zonder bekende bijwerkingen of nadelen. Uiteraard kan er een persoonlijke gevoeligheid bestaan waardoor je bijvoorbeeld wat darmklachten kan krijgen bij hogere doseringen. Dit is zeer zeldzaam.

Het is heel moeilijk om een te hoge dosering binnen te krijgen van Tonderzwam, het is een veilige stof. Je lichaam is goed in staat om Tonderzwam te verwerken en heeft in hoge doseringen ook geen toxiciteit. Echter raden wij altijd aan om volgens de gebruiksaanwijzing te handelen.

Veel mensen gebruiken Tonderzwam langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Tonderzwam productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Tonderzwam is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Tonderzwam voelen de effecten na 4-10 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Tonderzwam te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline