Alles over Aloe vera

Aloe vera is super gezond en één van de meest gebruikte superfoods. Op deze pagina vind je alles over de Aloe vera, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Aloe vera is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Aloe Vera?

Aloë vera (Aloe vera) is een succulent uit de affodilfamilie (Asphodelaceae). De plant heeft een korte, houtige stam van 30-50 cm hoog, die aan de basis uitlopers vormt of zich vertakt.

Er zijn twee soorten, namelijk Aloe vera (uit Noord-Afrika en het Midden-oosten) en Aloe ferox (uit Zuid-afrika). De aloë vera is een kort stengelige, groenblijvende, niet-winterharde en traag groeiende plant. De Aloe Ferox is een minder vorstgevoelige plant die ook groenblijvend is met grote, vlezige bladeren op een korte verhoute stam. De aloe's en familie hiervan worden intensief geteeld voor commerciële doeleinden, voornamelijk voor het bekende Aloe-gel.

Omdat deze subtropische plant niet overleefde in het koude west-europese klimaat, wordt de plant hier nog niet zo lang gebruikt. In tegenstelling tot de warmere landen waar aloe al duizenden jaren traditioneel gebruikt wordt.

wat is aloe vera?
wat doet aloe?

Verschillende delen van Aloe

Het plantensap kan worden gebruikt als wondmiddel en tegen zonnebrand. Het wordt veel in cosmetica verwerkt. Het vruchtvlees wordt verwerkt in dranken. De winning vindt plaats door de bladeren af te snijden en het hieruit druppelende sap te verzamelen en in de lucht te laten drogen. De vlezige bladen kunnen ook van hun groene buitenzijde worden ontdaan met een scherp mes. De geleiachtige binnenkant komt dan vrij.

Het is belangrijk te weten welke vorm van aloë vera je hebt. Of dit nu afkomstig is van de Ferox of vera is niet van groot belang, wel is het belangrijk om te weten van welk deel je aloe poeder/sap afkomstig is.

Aloe en anthrachinonen

Zo heb je anthrachinonen houdende sap/poeder. Dit is sap of poeder gemaakt van het verse bittere, gele sap of gel dat spontaan vloeit uit het blad als je in de aloe snijd, dit sap wordt ook wel aloe-latex genoemd.

Aloë vera gel wordt gewonnen uit het binnenste van de bladeren. Aloe vera gel is een natuurlijke bron van vitaminen, aminozuren, enzymen, mineralen en sporenelementen. Aloë vera gel bevat essentiële bioactieve ingrediënten zoals polysacchariden.

Dan is er nog de anthrachinonen vrije aloë, dit is vaak gemaakt uit het merg van het blad, en bevat geen anthrachinonen. Dit is belangrijk te weten omdat beide vormen andere inhoudsstoffen en andere toepassingen hebben.

wat is aloe vera?

De toepassingen, voordelen en werking van Aloë vera:

✔  Draagt bij aan de normale werking van het immuunsysteem*

✔  Is goed voor de huid*

✔  Is goed voor de afweer*

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze > veiligheidspagina.

Belangrijk

Huid problemen? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Wetenschappelijk onderzoek

Voor Superfoodsonline is het erg belangrijk dat jij goed geïnformeerd bent, snapt waar informatie op gebaseerd is en daarnaast inzicht hebt wanneer je van deskundig advies kan spreken. Heb je misschien moeite met het lezen van dit soort informatie of wil je product informatie, neem dan contact op en dan helpen we je graag verder.

inhoudstoffen aleo vera?

Inhoudstoffen

Inhoudsstoffen aloe poeder/sap dat anthrachinonen houdend is:
Voornamelijk bevat dit sap en poeder Anthrachinonenglycosiden ook wel hydroxyanthracenen genoemd (25 - 40 %). Hier van zijn het meest aanwezig de Aloine en barbaloine (18-40%). Aloine komt voor in een mengsel van aloine A en aloine B. De Aloe vera bevat over het algemeen 28% en de Aloe ferox bevat vaak 18%. Daarnaast bevat Aloe nog vrije anthrachinonen, harsen, aloeresines en bitterstoffen.

Inhoudsstoffen aloe poeder/sap dat anthrachinonen vrij is:
Het merg van de Aloe vera bevat geen anthrachinonen maar wel water, Polysaccheriden, slijmstoffen, sterolen, enzymen, tannines, ureum, salicylzuur, 20 verschillende aminozuren, vitamines en mineralen.

Wat zijn antrachinonen?

Anthrachinonen functioneren in sommige planten meestal als kleurstof. En worden door ons ook vaak voor dat doel gebruik. Anthrachinonen komen voor in de vorm van glycosiden (gebonden aan glucose of een ander suiker) Alleen in de vorm van glycoside hebben ze in ons lichaam nut.

Antrachinonen zonder suiker molecuul kunnen in ons lichaam de dikke darm niet bereiken. Aan een suiker lukt dit wel en wordt het mogelijk voor de dunne darm de anthrachinon te absorberen. Daar en aan het einde van de dikke darm wordt door de darmflora (enzymen) de suikermolecuul afgesplitst en komt de aglycon vrij die naar verdere omzetting tot anthronen en anthronloen zijn werking kan doen.

Binnen de Fytotherapie worden anthrachinonen gebruikt om hun laxerende en purgerende werking.

Meest gestelde vragen over Aloe vera:

Aloe vera is een superfood dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Aloe vera en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Aloe vera is zeer veilig zonder bekende bijwerkingen of nadelen. Uiteraard kan er een persoonlijke gevoeligheid bestaan waardoor je bijvoorbeeld wat darmklachten kan krijgen bij hogere doseringen. In te grote hoeveelheden kan Aloë Vera een laxerend effect hebben. Dit is zeer zeldzaam.

Veel mensen gebruiken Aloe vera langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Aloe vera productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Zeker, wij leveren enkel de beste Aloe vera waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Aloe vera is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekend dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Aloe vera voelen de effecten na 5-10 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Aloe vera te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.


✔  Voor 23.59 besteld, morgen in huis

✔  Gratis verzending vanaf 35,-

✔  O.b.v. wetenschappelijk onderzoek

✔  Bel ons op 050 211 2964


payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline