De celwand van een natuurlijke Chlorella is 3 lagen dik. Zonder deze te breken kan de inhoud van Chlorella niet gebruikt worden door je lichaam. Het breken van de celwand is dus essentieel. De celwand is gemaakt van eiwitten die zware metalen binden. De celwand wordt niet verteerd door het lichaam. Op deze manier worden dus ook de zware metalen uit je lichaam verwijderd.
Er zijn verschillende manieren van het breken van de celwand die in producten gebruikt worden, echter allen met voor en nadelen.
De Dynomill methode
Bij deze methode breken kleine, glazen of keramische balletjes de chlorellacellen kapot. We weten nu dat niet alleen de celwand wordt opengebroken, maar ook de bladgroenkorrels, mitochondriën en celkern. Juist deze twee factoren samen vormen het overgrote deel van de zo waardevolle CGF (chlorella groeifactor). Ook wordt de celwand zelf te veel verpulverd, waardoor de functie ervan ook sterk achteruit gaat (verwijdering van zware metalen).
De Ultrasone methode
De ultrasone trillingen zetten een proces op gang dat we cavitatie noemen. De trillingen vormen kleine belletjes in de chlorellacel. Deze exploderen uiteindelijk en scheuren de celwand uit elkaar. Het is een goede methode voor de celwand, maar niet voor de delen van de cel omdat die ook grotendeels uit elkaar vallen bij de explosie.
De Vries-dooi methode
De vries-ontdooimethode werkt door ijskristallen in het inwendige van de cel te vormen, waardoor deze uitzet en breekt. Bij het ontdooien wordt de celwand gebroken en is de inhoud toegankelijk. De celkern, mitochondria en chloroplasten worden ook vernietigd.
De Ultrakortegolfmethode
De ultrakortegolfmethode werkt op basis van een soort microgolfstraling. Als je weet hoe microgolven werken, weet je dat popcorn knalt (de celwand) en dat eiwitten denatureren of hun werking verliezen. De hoge temperatuur van de cel vernietigt eigenlijk zo ongeveer alles wat waarde heeft. Deze methode is de goedkoopste, de snelste en wordt ondanks het slechte resultaat nog steeds veel gebruikt. Dit wil zeggen dat de celwand kapot is. Je houdt echter weinig chlorella-kwaliteit over.
De Pressure-release methode
De pressure-release methode is de modernste methode. Chlorella gaat met een enorme snelheid van een lagedrukvat naar een hogedrukvat en weer terug naar een lagedrukvat. Dit gebeurt in een milliseconde. Door de drukverschillen springt de cel open, maar niet zodanig dat hij barst. Het celmembraan scheurt alleen, waardoor alle voedingsstoffen voor ons beschikbaar zijn en de zuiverende werking optimaal blijft. Doordat de chlorella niet aan oxidatie onderhevig is, is de opbrengst veel groter en is de chlorella ook langer houdbaar.
Login and Registration Form
Log In