Alles over Chlorella

Chlorella is de populairste alg voor ontgifting en een brede ondersteuning. Op deze pagina vind je alles over biologische Chlorella, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Chlorella is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Chlorella?

> Chlorella is één van de best onderzochte algen ter wereld.

> Chlorella kopen is een van de beste oplossingen voor gevarieerde voeding.

> Chlorella wordt voornamelijk gebruikt voor ontgifting.

Chlorella is een groene, eencellige zoetwateralg die oorspronkelijk voorkomt in Oost-Azië. Eencellige algen behoren tot de oudste vormen van plantenleven op aarde.

Veganisten kunnen Chlorella veilig gebruiken omdat de alg geen dier is, maar een klein organisme zonder wortels, bladeren of stengels. Algen kunnen zich aanpassen aan extreme omstandigheden. Ze zijn bestand tegen radioactieve straling en zijn bestand tegen vervuiling en giftige stoffen zoals zware metalen.

Chlorella bevat een hoog gehalte aan chlorofyl, de groene kleurstof in de bladeren van planten waarmee ze zonlicht opvangen en omzetten in zuurstof (fotosynthese).

wat is chlorella?
wat doet chlorella?

Hoe werkt Chlorella?

Waar is Chlorella goed voor? Chlorella is één van de best wetenschappelijk onderzochte algen van de wereld. De superfood chlorella helpt bij het verwijderen van gifstoffen uit je lichaam en ondersteunt het immuunsysteem.

Chlorella heeft een hoge voedingswaarde en is een nuttige bron van langzaam vrijkomende proteïne, heeft een goed profiel essentiële aminozuren evenals mineralen zoals ijzer, calcium, kalium, magnesium, fosfor en chlorofyl.

Het bevat vitamine A, C, E en K. Het bevat de meeste B vitamines, inclusief foliumzuur.

Chlorella is goed opneembaar en het lichaam verdraagt het heel makkelijk, het is daarom bij uitstek geschikt voor menselijke consumptie.

De toepassingen, voordelen en werking van Chlorella:

✔  Geeft energie*

✔  Gaat vermoeidheid tegen*

✔  Draagt bij aan het immuunsysteem*

✔  Voor detox en ontgifting*

✔  Helpt zware metalen te verwijderen*

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze > veiligheidspagina.

Wij mogen in het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims niet op de website vermelden voor welke toepassing je dit supplement kan gebruiken. Persoonlijk advies mag wel. Neem contact met ons op of gebruik het formulier hiernaast om meteen verder geholpen te worden.

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

De Celwand

Chlorella heeft een zeer sterke celwand, wat handig is voor het afvoeren van afvalstoffen. Bij bijna alle chlorella producten die wij aanbieden zijn de celwanden gebroken (gebroken cel), zodat een optimale opname van de voedingsstoffen kan plaatsvinden. Een uitzondering is de Koreaanse chlorella, deze celwand is niet gebroken.

De celwand van een natuurlijke Chlorella is 3 lagen dik. Zonder deze te breken kan de inhoud van Chlorella niet gebruikt worden door je lichaam. Het breken van de celwand is dus essentieel. De celwand is gemaakt van eiwitten die zware metalen binden. De celwand wordt niet verteerd door het lichaam. Op deze manier worden dus ook de zware metalen uit je lichaam verwijderd.

Er zijn verschillende manieren van het breken van de celwand die in producten gebruikt worden, echter allen met voor en nadelen.

De Dynomill methode

Bij deze methode breken kleine, glazen of keramische balletjes de chlorellacellen kapot. We weten nu dat niet alleen de celwand wordt opengebroken, maar ook de bladgroenkorrels, mitochondriën en celkern. Juist deze twee factoren samen vormen het overgrote deel van de zo waardevolle CGF (chlorella groeifactor). Ook wordt de celwand zelf te veel verpulverd, waardoor de functie ervan ook sterk achteruit gaat (verwijdering van zware metalen).

De Ultrasone methode

De ultrasone trillingen zetten een proces op gang dat we cavitatie noemen. De trillingen vormen kleine belletjes in de chlorellacel. Deze exploderen uiteindelijk en scheuren de celwand uit elkaar. Het is een goede methode voor de celwand, maar niet voor de delen van de cel omdat die ook grotendeels uit elkaar vallen bij de explosie.

De Vries-dooi methode

De vries-ontdooimethode werkt door ijskristallen in het inwendige van de cel te vormen, waardoor deze uitzet en breekt. Bij het ontdooien wordt de celwand gebroken en is de inhoud toegankelijk. De celkern, mitochondria en chloroplasten worden ook vernietigd.

 

De Ultrakortegolfmethode

De ultrakortegolfmethode werkt op basis van een soort microgolfstraling. Als je weet hoe microgolven werken, weet je dat popcorn knalt (de celwand) en dat eiwitten denatureren of hun werking verliezen. De hoge temperatuur van de cel vernietigt eigenlijk zo ongeveer alles wat waarde heeft. Deze methode is de goedkoopste, de snelste en wordt ondanks het slechte resultaat nog steeds veel gebruikt. Dit wil zeggen dat de celwand kapot is. Je houdt echter weinig chlorella-kwaliteit over.

De Pressure-release methode

De pressure-release methode is de modernste methode. Chlorella gaat met een enorme snelheid van een lagedrukvat naar een hogedrukvat en weer terug naar een lagedrukvat. Dit gebeurt in een milliseconde. Door de drukverschillen springt de cel open, maar niet zodanig dat hij barst. Het celmembraan scheurt alleen, waardoor alle voedingsstoffen voor ons beschikbaar zijn en de zuiverende werking optimaal blijft. Doordat de chlorella niet aan oxidatie onderhevig is, is de opbrengst veel groter en is de chlorella ook langer houdbaar.

Ontgifting

Uit veel onderzoek blijkt dat chlorella in staat is om giftige stoffen uit ons lichaam te verwijderen, zoals zware metalen en giftige stoffen uit bijvoorbeeld pesticiden en niet-natuurlijke cosmetica.

> Chlorella is zeer effectief in het verwijderen van kwik, maar doet dit niet met ijzer. Mensen die hun ijzergehalte willen verlagen, mogen geen chlorella consumeren. Chlorella zelf bevat ook ijzer en zal bij dagelijks gebruik het ijzergehalte in het lichaam verhogen.

wat doet chlorella niet?
wat doet chlorella?

Dosering en gebruik

Algemene dosering > 2 x per dag 3 gram Chlorella poeder (een eetlepel)*

Bij specifieke ondersteuning en ontgifting > 3 x per dag 3 gram Chlorella poeder*

Je kan Chlorella het best met melk innemen of mixen door een smoothie of yoghurt.

Wanneer kan je het beste Chlorella innemen? Neem het in de ochtend, vlak vooraf aan het ontbijt.

CGF: Chlorella Groei Factor

Chlorella bevat daarbij een unieke stof die alleen in chlorella wordt aangetroffen en daarom de Chlorella Groei Factor (CGF) wordt genoemd. Dit stofje zorgt ervoor dat het algje zich zo razendsnel kan vermenigvuldigen. Enkel chlorella heeft deze groei factor. Het is een complex geheel van verschillende waardevolle substanties die de groei op een natuurlijke wijze begunstigen.

> Lactobacilli, onmisbaar voor een gunstig effect op darmflora, vermeerdert vier keer met de absorptie van CGF. Dus chlorella werkt in op de darmflora als een prebioticum

Koop Betrouwbaar: Biologische en Zuivere Chlorella

Chlorella kopen bij Superfoodsonline is verzekerd zijn van pure gecertificeerd biologische superfoods. Sinds 7 mei 2014 heeft Superfoodsonline een biologisch certificaat van Skal. Dit is de enige bio controle organisatie in Nederland. Onze biologische producten en webwinkel voldoen aan alle eisen van de Skal.

wat is chlorella?

Meest gestelde vragen over Chlorella:

Wij adviseren de Chlorella van het merk Purason. Deze is biologisch gecertificeerd en bestaat uit de hoogst mogelijke kwaliteit chlorella. Het heeft daarnaast door onze grote inkoop een hele aantrekkelijke prijs.

Chlorella bevat een breed profiel aan vitaminen zoals A, C, E en K. Daarnaast bevat het bijna alle B-vitaminen. Chlorella bevat alle aminozuren in een evenwichtige verhouding, en zijn biologische waarde als een eerste klasse eiwit is hoog.

Chlorella is een superfood dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Chlorella en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen. Er moet uiteraard wel altijd een analyse van de voornaamste toxische stoffen (kwik, arseen, lood, cadmium, aluminium, benzine en DDT) en organische polluenten (coliform bacteria) gedaan worden.

Chlorella is zeer veilig met over het algemeen weinig bijwerkingen of nadelen. Uiteraard kan er een persoonlijke gevoeligheid bestaan waardoor je bijvoorbeeld wat darmklachten kan krijgen bij hogere doseringen. Dit is zeldzaam.

Chlorella heeft een sterk ontgiftende werking, in het begin kan dit soms voor winderigheid, diarree en een opgeblazen gevoel zorgen. Vaak gaat dit na enkele dagen over. Geen reden tot paniek! Bouw het vooral rustig op en luister naar je lichaam, die kan je het beste vertellen wat goed voor je is.

Chlorella veroorzaakt bij sommige mensen een groene kleur van de ontlasting. De veranderde kleur kan door het vele bladgroen ontstaan wat zich in chlorella bevindt. Dit is heel normaal en toont de opname van chlorella in het lichaam aan.

Chlorella kan een interactie hebben met immuunsysteem onderdrukkende en bloedverdunnende medicijnen (warfarine). Deze medicijnen zullen minder goed werken tijdens het gebruik van Chlorella.

Is te veel Chlorella schadelijk?

Het is heel moeilijk om een te hoge dosering binnen te krijgen van Chlorella, het is een veilige stof. Je lichaam is goed in staat om Chlorella te verwerken en heeft in hoge doseringen ook geen toxiciteit. Echter raden wij altijd aan om volgens de gebruiksaanwijzing te handelen.

In tegenstelling tot zeealgen bevat chlorella enkel zeer kleine hoeveelheden jodium, waardoor het de werking van de schildklier niet beïnvloedt.

Veel mensen gebruiken Chlorella langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Chlorella productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Chlorella is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Chlorella voelen de effecten na 3-5 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Chlorella te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

Chlorella kan je zo lang gebruiken als je wenst voor een dagelijkse ondersteuning. Mocht je liever een kuur hebben, verdubbel de dosering dan voor een maand lang.

Er is geen verschil in de werking van Chlorella bij tabletten of poeder. Mensen met gevoelige darmen kunnen echter beter kiezen voor tabletten omdat de vertering al in de maag begint. Tabletten zijn makkelijk in te nemen en meestal vrij van vreemde additieven zoals magnesium stearaat of bindmiddelen.

Mag ik op de tabletten kauwen?

Ja, of je het nu kauwt of in 1 keer doorslikt met water, de tabletten zijn makkelijk te verteren.

Het is beter om bij het innemen van chlorella tenminste 3 uur lang geen vitamine C supplement te gebruiken. De vitamine C kan namelijk de gebonden afvalstoffen en metalen weer losmaken.

Chlorella is volledig vegetarisch en vegan en te gebruiken bij een vegetarisch of veganistisch dieet. Chlorella is een goede aanvulling op deze diëten, echter nooit een vervanging voor gezonde, gevarieerde voeding. Chlorella bevat hoogwaardige eiwitten, welke vaak in wat mindere mate aanwezig zijn in een vegetarisch dieet.

Is chlorella lactose- en glutenvrij?

Ja, chlorella is geschikt voor mensen met allergieën en intoleranties, zoals lactose-intolerantie of een glutenvrij dieet. Het biedt een goede ondersteuning aan hun dagelijkse voeding.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline