Alles over Chlorella

Chlorella is de populairste alg voor ontgifting en een brede ondersteuning. Op deze pagina vind je alles over biologische Chlorella, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Chlorella is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Chlorella?

> Chlorella is één van de best onderzochte algen ter wereld.

> Chlorella kopen is een van de beste oplossingen voor gevarieerde voeding.

> Chlorella wordt voornamelijk gebruikt voor ontgifting.

Chlorella is een groen, eencellig zoetwateralg dat oorspronkelijk werd aangetroffen in Oost-Azië. Eencellige algen behoren tot de oudste vormen van plantaardig leven op aarde.

Veganisten kunnen veilig gebruik maken van Chlorella omdat de alg geen dier is, maar een minuscuul kleine plantje zonder wortels, bladeren of stengels. Veel algen kunnen zich enorm goed aanpassen aan extreme omstandigheden. Ze kunnen goed tegen radioactieve straling en zijn erg goed bestand tegen vervuiling en giftige stoffen zoals zware metalen.

Chlorella bevat een uitzonderlijk hoog gehalte aan chlorofyl, de groene kleurstof in de bladeren van planten waarmee zij zonlicht opvangen en omzetten in zuurstof (fotosynthese).

wat is chlorella?

De toepassingen, voordelen en werking van Chlorella:

✔  Goede aanvulling op het dieet

✔  Geeft energie*

✔  Gaat vermoeidheid tegen*

✔  Draagt bij aan het immuunsysteem*

✔  Voor detox en ontgifting*

✔  Helpt zware metalen te verwijderen*

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze > veiligheidspagina.

Belangrijk

Ontgiften? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

wat doet chlorella?

Hoe werkt Chlorella?

Waar is Chlorella goed voor? Chlorella is één van de best wetenschappelijk onderzochte algen van de wereld. De superfood chlorella helpt bij het verwijderen van gifstoffen uit je lichaam en ondersteunt het immuunsysteem.

Chlorella heeft een hoge voedingswaarde en is een nuttige bron van langzaam vrijkomende proteïne, heeft een goed profiel essentiële aminozuren evenals mineralen zoals ijzer, calcium, kalium, magnesium, fosfor en chlorofyl.

Het bevat vitamine A, C, E en K. Het bevat de meeste B vitamines, inclusief foliumzuur.

Chlorella is goed opneembaar en het lichaam verdraagt het heel makkelijk, het is daarom bij uitstek geschikt voor menselijke consumptie.

Celwand & Ontgifting

De celwand van chlorella is erg sterk, wat nuttig is voor de verwijdering van afvalstoffen. Bij vrijwel alle chlorella producten die wij aanbieden zijn de celwanden gebroken (broken cell), zodat er een optimale opname van de voedingsstoffen kan plaatsvinden. Een uitzondering is de Koreaanse clorella, deze celwand is niet gebroken.

Wat doet Chlorella niet?

Er blijkt uit veel onderzoek dat chlorella in staat is om giftige stoffen uit ons lichaam te halen. Denk hierbij aan zware metalen maar ook giftige stoffen uit bijvoorbeeld bestrijdingsmiddelen en niet-natuurlijke cosmetica die wij ongemerkt toch binnenkrijgen.

> Chlorella is erg effectief in het verwijderen van het zware metaal kwik (mercury) maar doet dit niet met ijzer.

Mensen die een te hoog gehalte aan ijzer willen verminderen dienen dit niet met chlorella te proberen. Chlorella bevat zelf ook ijzer en zal bij dagelijks gebruik het ijzergehalte in het lichaam doen stijgen.

wat doet chlorella niet?

Dosering en gebruik

Algemene dosering > 2 x per dag 3 gram Chlorella poeder (een eetlepel)*

Bij specifieke ondersteuning en ontgifting > 3 x per dag 3 gram Chlorella poeder*

* Je kan Chlorella het best met melk innemen of mixen door een smoothie of yoghurt.

Wanneer kan je het beste Chlorella innemen? Neem het in de ochtend, vlak vooraf aan het ontbijt.

Verschillende soorten Chlorella:

chlorella-bio

Chlorella BIO

Biologisch - Effectief

chlorella-korea

Chlorella Korea

Heterotrofe Kweek

chlorella-sorokiniana

Chlorella Sorokiniana

Chlorella uit Nederland

chlorella-spirulina-combinatie

Chlorella & Spirulina
Combinatie

Compleet - Optimale Werking

Chlorella wordt vaak samen gebruikt met:

Supplementen met soortgelijke effecten worden vaak gecombineerd met Chlorella voor sneller en nog sterker effect. Voor een goede combinatie kijk je naar Spirulina, Astaxanthine en Camu Camu.

CGF: Chlorella Groei Factor

Chlorella bevat daarbij een unieke stof die alleen in chlorella wordt aangetroffen en daarom de Chlorella Groei Factor (CGF) wordt genoemd. Dit stofje zorgt ervoor dat het algje zich zo razendsnel kan vermenigvuldigen. Enkel chlorella heeft deze groei factor. Het is een complex geheel van verschillende waardevolle substanties die de groei op een natuurlijke wijze begunstigen.

> Lactobacilli, onmisbaar voor een gunstig effect op darmflora, vermeerdert vier keer met de absorptie van CGF. Dus chlorella werkt in op de darmflora als een prebioticum

Koop Betrouwbaar: Biologische en Zuivere Chlorella

Chlorella kopen bij Superfoodsonline is verzekerd zijn van pure gecertificeerd biologische superfoods. Sinds 7 mei 2014 heeft Superfoodsonline een biologisch certificaat van Skal. Dit is de enige bio controle organisatie in Nederland. Onze biologische producten en webwinkel voldoen aan alle eisen van de Skal.

wat is chlorella?

Meest gestelde vragen over Chlorella:

Wij adviseren de Chlorella van het merk Purason. Deze is biologisch gecertificeerd en bestaat uit de hoogst mogelijke kwaliteit chlorella. Het heeft daarnaast door onze grote inkoop een hele aantrekkelijke prijs.

Chlorella bevat een breed profiel aan vitaminen zoals A, C, E en K. Daarnaast bevat het bijna alle B-vitaminen.

Chlorella bevat alle aminozuren in een evenwichtige verhouding, en zijn biologische waarde als een eerste klasse eiwit is hoog.

Dagelijks 6 gram met water innemen of mixen door een smoothie is het best.

Chlorella is een superfood dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Chlorella en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen. Er moet uiteraard wel altijd een analyse van de voornaamste toxische stoffen (kwik, arseen, lood, cadmium, aluminium, benzine en DDT) en organische polluenten (coliform bacteria) gedaan worden.

Chlorella is zeer veilig met over het algemeen weinig bijwerkingen of nadelen. Uiteraard kan er een persoonlijke gevoeligheid bestaan waardoor je bijvoorbeeld wat darmklachten kan krijgen bij hogere doseringen. Dit is zeldzaam.

Chlorella heeft een sterk ontgiftende werking, in het begin kan dit soms voor winderigheid, diarree en een opgeblazen gevoel zorgen. Vaak gaat dit na enkele dagen over. Geen reden tot paniek! Bouw het vooral rustig op en luister naar je lichaam, die kan je het beste vertellen wat goed voor je is.

Chlorella veroorzaakt bij sommige mensen een groene kleur van de ontlasting. De veranderde kleur kan door het vele bladgroen ontstaan wat zich in chlorella bevindt. Dit is heel normaal en toont de opname van chlorella in het lichaam aan.

Chlorella kan een interactie hebben met immuunsysteem onderdrukkende en bloedverdunnende medicijnen (warfarine). Deze medicijnen zullen minder goed werken tijdens het gebruik van Chlorella.

Het is heel moeilijk om een te hoge dosering binnen te krijgen van Chlorella, het is een veilige stof. Je lichaam is goed in staat om Chlorella te verwerken en heeft in hoge doseringen ook geen toxiciteit. Echter raden wij altijd aan om volgens de gebruiksaanwijzing te handelen.

In tegenstelling tot zeealgen bevat chlorella enkel zeer kleine hoeveelheden jodium, waardoor het de werking van de schildklier niet beïnvloedt.

Veel mensen gebruiken Chlorella langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Chlorella productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Mensen vragen zich vaak af: "Waar is de beste Chlorella te koop?" Wij leveren enkel de beste Chlorella waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Chlorella is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Chlorella voelen de effecten na 3-5 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Chlorella te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

De celwand van een natuurlijke Chlorella is 3 lagen dik. Zonder deze te breken kan de inhoud van Chlorella niet gebruikt worden door je lichaam. Het breken van de celwand is dus essentieel. De celwand is gemaakt van eiwitten die zware metalen binden. De celwand wordt niet verteerd door het lichaam, maar uitgepoept. Op deze manier worden dus ook de zware metalen uit je lichaam verwijderd.

Er is geen verschil in de werking van Chlorella bij tabletten of poeder. Mensen met gevoelige darmen kunnen echter beter kiezen voor tabletten omdat de vertering al in de maag begint. Tabletten zijn makkelijk in te nemen en meestal vrij van vreemde additieven zoals magnesium stearaat of bindmiddelen.

Ja, of je het nu kauwt of in 1 keer doorslikt met water, de tabletten zijn makkelijk te verteren.

Ja, chlorella is een 100% natuurlijk product, zonder bindmiddel of andere toevoegingen. Het beste gebruik je chlorella ook als onderhoud voor een fit en energiek lichaam, maar als je bijvoorbeeld hinder of ongemak ondervindt, dan kun je gerust even stoppen of afbouwen.

Ja, chlorella is ook geschikt voor kinderen. Tabletten zijn makkelijk door te slikken, echter raden wij tabletten bij kinderen onder de 3 jaar af. Best gebruikt u dan chlorella poeder, gemengd door de dagelijkse voeding. Pas de hoeveelheid aan aan het lichaamsgewicht en ga nooit over de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid heen in verhouding tot het lichaamsgewicht van je kind(eren).

Het is beter om bij het innemen van chlorella tenminste 3 uur lang geen vitamine C supplement te gebruiken. De vitamine C kan namelijk de gebonden afvalstoffen en metalen weer losmaken.

Chlorella is volledig vegetarisch en vegan en te gebruiken bij een vegetarisch of veganistisch dieet. Chlorella is een goede aanvulling op deze diëten, echter nooit een vervanging voor gezonde, gevarieerde voeding. Chlorella bevat hoogwaardige eiwitten, welke vaak in wat mindere mate aanwezig zijn in een vegetarisch dieet.

Ja, chlorella is geschikt voor mensen met allergieën en intoleranties, zoals lactose-intolerantie of een glutenvrij dieet. Het biedt een goede ondersteuning aan hun dagelijkse voeding.

Chlorella is geen probiotica, maar een prebiotica. Prebiotica zijn voedingsbestanddelen die de groei en / of activiteit van onze bevriende darmflora stimuleren.

Chlorella kan je zo lang gebruiken als je wenst voor een dagelijkse ondersteuning. Mocht je liever een kuur hebben, verdubbel de dosering dan voor een maand lang.

De smaak chlorella lijkt het meeste op die van de meeste groene bladgroenten zoals spinazie, andijvie. Het is voor de meeste mensen prima, maar het is ook niet bepaald lekker.


✔  Voor 23.59 besteld, morgen in huis

✔  Gratis verzending vanaf 35,-

✔  O.b.v. wetenschappelijk onderzoek

✔  Bel ons op 050 211 2964


payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

©2012 - 2021 Superfoodsonline