Alles over OPC & Pycnogenol

OPC & Pycnogenol zijn populaire supplementen voor hart & bloedvaten. Op deze pagina vind je alles over OPC & Pycnogenol, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat OPC is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is OPC?

Er zijn veel supplementen te koop met OPC's, vaak worden daarmee de opc's (oligomere proanthocyanidinen) uit druivenpitten bedoeld. OPC's zijn bioflavonoiden die zijn opgebouwd uit eenheden catechine en epicatechine. Dit hoort tot de groep meest krachtige natuurlijke antioxidanten. OPC’s versterken de opname van vitamine C, vitamine E en collageen.

Vind je OPC's alleen in druiven pitten?

OPC's zijn niet alleen vindbaar in druivenpitten, Je kunt ze ook vinden in de schors van de zeeden vaak wordt hiervoor de Pinus pinaster gebruikt, geextracteerd en gestandaardiseerd uit pine pollen worden OPC's aangeboden onder het gepatenteerde merk Pycnogenol®.

wat is opc?
druivenpitextract

Druivenpitextract

Druiven zijn een gezond en makkelijk fruitsoort die gedroogd, vers en in de vorm van sap of wijn. Het liefst eten we tegenwoordig de pitloze druiven, dit wordt dan ook het meest aangeboden. Maar is dat ook het gezondste van de druif?

Druiven bevatten tannines, polyfenolen, waaronder flavonoïden, anthocyanins, catechine, procyanidinen en resveratrol. Resveratrol is een polyfenol en druivensap bevat per liter 1 tot 8 mg, ongeveer evenveel als in rode wijn.

Druivenpitten bevatten OPC´s (oligomere proanthocyaniden). Daarnaast zijn de tanninen in de pitten belangrijk voor de houdbaarheid van de druif of eventuele wijn die er van is gemaakt. Verder bevatten druivenpitten anthocyanen zoals 3-O-glycosiden van cyanidine, peonidine, malvidine en delphinidine en bevat het nog linolzuur, stearinezuur, oleïnezuur, palmitinezuuren, squaleen en eiwitten.

Hoe werken OPC's?

OPC's ondersteunen onder meer de conditie van ogen, gewrichten, hart, bloedvaten en hersenen. Daarnaast bevorderen OPC’s een evenwichtige immuunrespons. OPC’s beschermen collageen- en elastine rijke bindweefselstructuren zoals bloedvaten tegen vrije radicalen.

Ook bevorderen OPC’s het herstel na sportblessures. OPC’s verlagen de LDL- en totaalcholesterolspiegel, vooral in combinatie met een chroomsupplement.

hoe werkt opc?

De toepassingen, voordelen en werking van OPC:

✔  Draagt bij aan de normale werking van hart en bloedvaten*

✔  Is goed voor de bloeddruk*

✔  Beschermt de cellen tegen oxidatieve stress*

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze > veiligheidspagina.

Wij mogen in het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims niet op de website vermelden voor welke toepassing je dit supplement kan gebruiken. Persoonlijk advies mag wel. Neem contact met ons op of gebruik het formulier hiernaast om meteen verder geholpen te worden.

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Het speciale Pycnogenol

pycnogenol

Wat is Pycnogenol?

Pycnogenol is het gepatenteerde handelsnaam voor een extract van OPC's uit het pijnboomschors van de Franse zeeden. Dit patent wordt geproduceerd door Horphag Research, Genève, Zwitserland.

Pycnogenol wordt gemaakt uit de schors van Franse zeeden (P. pinaster) door een gestandaardiseerd proces. De bomen worden gekweekt als een monocultuur uitsluitend in een smal gebied in het zuidwesten van Frankrijk (Landes de Gascogne). De meerlagige dikke buitenschors wordt geoogst van 30-jarige gecultiveerde bomen die gekweekt worden om meubels van te maken. De houtproductie genereert veel meer schors als bijproduct dan vereist voor extractie van Pycnogenol.

Het bos in het zuidwesten van Frankrijk is het grootste zeedennen bos in Europa met 2,5 miljoen hectare. De omgehakte bomen worden telkens weer vervangen door zaailingen en het hele proces is volledig duurzaam. Dit proces wordt gecontroleerd door de Franse regering en het grootste deel van het bos is dan ook een nationaal park.

Welke denneboom wordt er gebruikt?

Frans maritiem pijnboomschors extract wordt gemaakt door extractie van de buitenste schors van de Pinus pinaster Ait. subsp. atlantica. Veelal afgekort naar Pinus pinaster. Toch is het belangrijk om te weten dat het extract afkomstig is van de atlantica, dit omdat de Franse ondersoort atlantica verschilt van de Iberische (Spaans) en Marokkaanse ondersoorten, dit komt door zijn weerstand tegen zout en een ander profiel van zijn fytochemische bestanddelen. Van de Iberische en Marokkaanse soort worden juist de pijnboompitten veel gebruikt en gegeten. Dan heb je ook nog de Pinus sylvestris (grove den) deze wordt samen met de Spaanse en Marokkaanse gebruikt om het stuifmeel beter bekent als pinepollen.

hoe werkt opc?

Hoe wordt pycnogenol gemaakt?

De verse bast wordt vermalen tot poeder en geëxtraheerd met ethanol en water in gepatenteerde apparatuur die een geautomatiseerd continu proces mogelijk maakt. Na zuivering van het ruwe extract wordt de waterige oplossing van de geëxtraheerde bestanddelen gesproeidroogd. Dit resulteert in een fijn bruinachtige poeder die zeer stabiel is wanneer deze in een droge, donkere omgeving wordt bewaard. Het extract is gestandaardiseerd om 5% procyanidinen te bevatten, die bestaan ​​uit catechine en epicatechine. Catechine en epicatechine vormen samen OPC's (oligomere proanthocyanidinen).

Meest gestelde vragen over OPC & Pycnogenol:

Zijn OPC & Pycnogenol veilig?

Volgens toxicologisch onderzoek zijn deze stoffen veilig tot een vrij hoge inname. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Hebben OPC & Pycnogenol bijwerkingen en nadelen?

Deze producten mogen niet gebruikt worden door mensen die bloedverdunnende medicatie innnemen. Hier kan een interactie ontstaan.

Is te veel OPC & Pycnogenol schadelijk?

Het is heel moeilijk om een te hoge dosering binnen te krijgen van OPC & Pycnogenol, het is een veilige stof. Je lichaam is goed in staat om OPC & Pycnogenol te verwerken en heeft in hogere doseringen ook geen toxiciteit. Echter raden wij altijd aan om volgens de gebruiksaanwijzing te handelen.

Wat zijn de ervaringen met OPC & Pycnogenol?

Veel mensen gebruiken OPC & Pycnogenol langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende OPC & Pycnogenol productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Wanneer begin ik de effecten van OPC & Pycnogenol te voelen?

OPC is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van OPC & Pycnogenol voelen de effecten na 6-10 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag OPC te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline