Alles over Muira Puama

Muira Puama is een interessant kruid dat steeds meer onder de aandacht komt voor het libido. Op deze pagina vind je alles over de Muira Puama, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Muira Puama is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Muira puama?

> Muira puama is één van de meest populaire libido kruiden.
> Muira puama wordt van oudsher ingezet om de potentie bij de man te verhogen.
> Van de Muira puama wordt met name de wortel schors gebruikt.
> Muira puama is veilig, maar toch moeten sommige mensen voorzichtig zijn.

Muira puama (Ptychopetalum olacoides bentham) is een boom die van nature voorkomt in het Braziliaanse Amazonegebied, hij groeit vooral vlak bij de Rio negro, ook komt hij voor in Guyana en Suriname. De inheemse bewoners van het Amazonegebied hebben lang geleden de boom Muira Puama genoemd. Muira Puama betekent potentiehout.

De latijnse benaming voor muira-puama is Acanthea Virilis. Acanthea is afgeleid van het Griekse woord acanthos wat doorn betekent, en virilis is Latijn voor Mannelijk, en slaat op het mogelijk libido verhogende werking.

Muira puama houdt van vochtige grond, vandaar dat het dan ook vooral te vinden is in de buurt van rivieren. Muira puama is een boom die 15 meter hoog en 5 meter breed kan worden. Het heeft een grijze iets gebarsten stam. De bladeren zijn langwerpig en kastanjebruin van kleur. Wanneer de Muira puama bloeit is de plant bedekt met hele kleine witte bloemetjes die een jasmijnachtige geur verspreiden. Na de bloei ontstaan er oranje gele vruchten.

wat is muira puama?
wat doet muira puama?

Waarom voor Muira puama kiezen?

Muira puama, ook wel potentiehout, is een plant die boordevol belangrijke inhoudstoffen zit. De belangrijkste zijn de alkaloïden, de wortelschors bevat al gauw 0.5% aan alkaloïden waarvan muirapuamine de belangrijkste is. Hiervan bevat het van nature 0,05%.

Muirapuamine is een stof die veel lijkt op de stof yohimbine. Net als de Yohimbine is muirapuamine een monoamine-oxidaseremmer (MAO). Verder bevat de Muira puama vetten (0,4%) deze vetten bestaan voornamelijk uit langeketenvetzuren zoals arachidonzuur, lignocerinezuur, heptadecaanzuur en beheenzuur. Daarnaast bevat Muira puama wortel schors nog fytosterolen, steroïde saponinen, resines, essentiële oliën, flobafeen en tannines.

De toepassingen, voordelen en werking van Muira puama:

✔  Is goed voor het libido*

✔  Is goed voor de bloedvaten*

✔  Gaat vermoeidheid tegen*

✔  Bevat veel tanninen

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze > veiligheidspagina.

Belangrijk

Problemen met het libido? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Hoe gebruik ik Muira Puama?

Muira Puama bevat veel inhoudsstoffen die slecht oplossen in water (resines, vetzuren en sterolen) Daarom is het aan te raden Muira puama te verhitten en op te lossen in vet voedsel of hier eventueel een tinctuur van te maken.

Voor het maken van een tinctuur heb je nodig; alcohol met een percentage van 40-60% gebruik op 1 deel alcohol vier delen poeder. Laat dit minimaal drie weken staan. Wanneer de tinctuur lang genoeg heeft gestaan, kun je het zeven en dagelijks hiervan 1 tot 3 ml innemen. Wanneer je een afrodiserend effect wilt bereiken is het het best in te nemen een half uur voor de gemeenschap.

Muira puama is het best aan te raden in een supplement, hierin is de werkzame stof gestandaardiseerd en beschikbaar in de best opneembare vorm.

gebruik

Wat zijn MAO-remmers?

Muira puama bevat muirapuamine wat wordt omschreven als een MAO-remmer. Om de functie van MAO-remmers te begrijpen is het handig te weten wat een MAO is.

Een MAO is een afkorting voor Monoamine-oxidase. Dit is een verzamelnaam voor Flavo-enzymen die aminen in je lichaam afbreken. Het maakt niet uit of de aminen wel of niet lichaamseigen zijn. Ze breken deze aminen af. Er zijn twee soorten MAO's, MAO-A deze breekt onder andere dopamine, noradreline, serotoninen en tyramine af, en MAO-B deze breekt dopamine af en in mindere mate ook tyramine.

MAO-remmers blokkeren de functie van MAO-A en MAO-B, zo worden er geen of in mindere mate aminen afgebroken.

Meest gestelde vragen over Muira puama:

Muira puama is een kruid dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Muira puama en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

  • Muira Puama is in tegenstelling tot de Yohimbine veilig te gebruiken en niet toxisch. Muira puama wordt dan ook door experts beschouwd als een veilig kruid, waarvan geen ernstige bijwerkingen zijn gemeld in de beschikbaar wetenschappelijke literatuur.
  • Muira Puama kan wel tot rusteloosheid en slaapstoornissen leiden in te hoge doseringen.
  • Je mag Muira Puama niet gebruiken tijdens de zwangerschap of borstvoeding en zeker niet geven aan kinderen.
  • In theorie kan Muira puama interacties hebben met anabolica, combinatie gebruik is dan ook af te raden. Wanneer je dit toch combineert is er kans op bijwerkingen als toenemende energie, agressie, of eetlust, veranderingen in stem, of vergroting van genitaliën.
  • Muira puama kan de bloeddruk verhogen en het CNS (centrale zenuwstelsel) stimuleren.
  • Muira puama wordt afgeraden bij patiënten die steroïdale medicatie of therapie krijgen en patiënten met hormoon-gevoelige aandoeningen (bijv. borstkanker, endometriose, eierstokkanker, prostaatkanker).
  • Muira puama wordt afgeraden voor patiënten met hypertensie (hoge bloeddruk) of cardiologische aandoeningen, muira puama kan dit verergeren.
  • Niet gebruiken wanneer je antistollingsmedicijnen gebruikt.

Veel mensen gebruiken Muira puama langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Muira puama productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Mensen vragen zich vaak af: "Waar is de beste Muira puama te koop?" Wij leveren enkel de beste Muira puama waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Muira puama is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Muira puamaa voelen de effecten na 1-4 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Muira puama te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.


✔  Voor 23.59 besteld, morgen in huis

✔  Gratis verzending vanaf 35,-

✔  O.b.v. wetenschappelijk onderzoek

✔  Bel ons op 050 211 2964


payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline