Alles over Berberine

Berberine begint erg populair te worden in de wetenschap en als supplement. Op deze pagina vind je alles over de Berberine, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Berberine is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Berberine?

Berberine is een geel gekleurde alkaloïde die gevonden kan worden in verschillende planten, zoals de:

  • Europese Barberry (Berberis vulgaris)
  • Goldenseal (Hydrastis canadensis)
  • Goldthread (Coptis chinensis)
  • Oregon druif (Mahonia aquifolium)
  • Kurkboom (Phellodendron)
  • Indiase berberis (Berberis aristata)

Berberine geniet tegenwoordig de aandacht van de westerse wetenschap, als alternatief met weinig bijwerkingen. Berberine is veilig, maar toch moeten sommige mensen voorzichtig zijn.

wat is berbine?
wat doet berberine?

Berberine komt uit de zuurbes

De zuurbes is een struik die behoort tot de berberisfamilie (Berberidaceae). De struik komt van nature voor in Eurazië. In de fytotherapie wordt met name de wortel en de wortelbast gebruikt.

De belangrijkste werkzame stof in zuurbes is de alkaloïde berberine. Daarnaast zitten de alkaloïden jatrorrhizine, palmatine, oxyacanthine, magnoflorine, berberubine, berbamine, columbamine, isoterandine en chelidoninezuur erin.

Hoe werkt Berberine?

Een belangrijk werkingsmechanisme van berberine is het activeren van AMPK (adenosinemonofosfaat geactiveerd proteïne kinase). Dit enzym speelt onder andere een rol in de glucose- en vetstofwisseling door het activeren van de opname en vervolgens oxidatie van glucose en vetzuren in de cel. Zo ondersteunt het een normaal bloedsuikerregulatie en het normale vetmetabolisme.

Op grond van het onderzoek dat is gedaan naar berberine ligt de gemiddelde dosering die wordt aanbevolen tussen de 1000 en 1500 mg per dag, verdeeld over twee of drie innames voor de hoofdmaaltijden.

Een veel betere biobeschikbaarheid

Onderzoekers zijn er achter gekomen dat de opname over het algemeen prima verloopt, maar dat het vrij snel door het lichaam verwerkt wordt waardoor het niet goed te meten was. De effecten van Berberine zijn juist toe te schrijven aan de Berberine metabolieten die vrij komen na omzetting door het lichaam.

hoe werkt berberine

De toepassingen, voordelen en werking van Berberine:

✔  Draagt bij aan de normale werking van het hart*

✔  Draagt bij aan de normale werking van de bloedvaten*

✔  Draagt bij aan de normale werking van de leverfunctie*

✔  Draagt bij aan een normale bloedsuikerregulatie*

✔  Draagt bij aan een normaal cholesterolgehalte*

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze > veiligheidspagina.

Wij mogen in het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims niet op de website vermelden voor welke toepassing je dit supplement kan gebruiken. Persoonlijk advies mag wel. Neem contact met ons op of gebruik het formulier hiernaast om meteen verder geholpen te worden.

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Meest gestelde vragen over Berberine:

Berberine is een superfood dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Berberine en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Berberine is zeer veilig zonder bekende bijwerkingen of nadelen. Uiteraard kan er een persoonlijke gevoeligheid bestaan waardoor je bijvoorbeeld wat darmklachten kan krijgen bij hogere doseringen. Dit is zeer zeldzaam.

Mensen met bloedsuikerspiegel problemen of diabetes dienen voorzichtig te zijn met het nemen van Berberine aangezien Berberine invloed kan hebben op de bloedsuiker. Vooral mensen die vaak een lage bloedsuiker hebben dienen extra aandacht te hebben. Wij adviseren altijd om bij twijfel laag te beginnen met doseren.

Het is heel moeilijk om een te hoge dosering binnen te krijgen van Berberine, het is een veilige stof. Je lichaam is goed in staat om Berberine te verwerken en heeft in hoge doseringen ook geen toxiciteit. Echter raden wij altijd aan om volgens de gebruiksaanwijzing te handelen.

Veel mensen gebruiken Berberine langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Berberine productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Mensen vragen zich vaak af: "Waar is de beste Berberine te koop?" Wij leveren enkel de beste Berberine waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Berberine is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Berberine voelen de effecten na 3-5 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Berberine te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline