Alles over Schapenzuring

Schapenzuring is een goede bron van vitamine c en carotenoiden. Op deze pagina vind je alles over de Schapenzuring, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Schapenzuring is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Schapenzuring?

Schapenzuring (Rumex acetosella) ook wel veldzuring genoemd is een plant die vooral voor in gematigde streken, schapenzuring vindt zijn oorsprong in Europa, West-Azie en Noord Afrika. Het groeit met name op arme graslanden, zo is ook de Nederlandse naamgeving ontstaan.

Schapenzuring is veel te vinden is op arme graslanden die alleen geschikt zijn voor begrazing door schapen. Rumex is latijn voor spijt en acetosella slaat op de zure smaak van het blad. Deze zure smaak wordt veroorzaakt door oxaalzuur, en is ook de reden dat grazers er van afblijven. Toch is het een eetbare plant en eten wij hem ook vooral om de fris zure smaak. Het oxaalzuur is wel een reden om de plant met mate te eten.

wat is Schapenzuring?
wat doet schapenzuring?

Schapenzuring en brandnetels

Vaak vind je in de buurt van een brandnetel wel schapenzuring, de natuur heeft dat slim uitgedacht. En zo staat de verzachter van een brandnetel prik vlakbij. Door het oxaalzuur maar ook de hoge concentratie aan ascorbinezuur in de plant heeft het dezelfde verzachtende werking op een brandnetel prik als azijn.

Van oudsher wordt schapenzuring al gegeten, vroeger werd het vaak verwerkt in vleesgerechten. Wanneer het appelseizoen voorbij was, werd schapenzuring als smakelijke vervanger gebruikt in appeltaarten en appelflappen.

Schapenzuring is net als de brandnetel een tweehuizige soort, dat houdt in dat je mannelijk bloeiende planten hebt en vrouwelijk bloeiende planten.

Inhoudsstoffen Schapenzuring

De bladeren zijn rijk aan Kalium Oxalaat, oxaalzuur, tannines, vitamine A, vitamine B complex, vitamine C, vitamine K, vitamine E, ijzer en bevatten 8-12% carotenoïden.

Daarnaast bevat het nog flavonoïden als quercetine, hyperoside en vitexin en anthrachinon derivaten als emodine, aloe emodine, chrysophanol, rheine en physicon.

Schapenzuring bladeren
schapenzuring gebruiken

Schapenzuring gebruiken

Veldzuring of schapenzuring werd vroeger en ook nu vooral gebruikt om zijn hoge gehalte vitamine C en ijzer. Ook is het een belangrijk onderdeel voor het essiac thee recept van Rene Caisse. Schapenzuring is hierin 1 van de basisingrediënten naast Grote klis, Rode iep en Russische rabarber.

Meest gestelde vragen over Schapenzuring:

Is Schapenzuring veilig?

Schapenzuring is een superfood dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Schapenzuring en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Heeft Schapenzuring bijwerkingen en nadelen?

Veldzuring wordt afgeraden om te eten door zwangere vrouwen omdat het de baarmoeder kan stimuleren. Het wordt aangeraden voor mensen met nierproblemen om voorzichtig te zijn met de consumptie van veldzuring. Het oxaalzuurgehalte is voor iedereen aanleiding om deze groente niet als basisgroente te gebruiken.

Wanneer kan ik Schapenzuring het beste innemen?

Je kunt ze het beste direct vóór of tijdens de maaltijd innemen. Dit geeft de minste aanleiding tot eventuele ongemakken met de spijsvertering.

Wat zijn de ervaringen met Schapenzuring?

Veel mensen gebruiken Schapenzuring langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor de lever één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Schapenzuring productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Is jullie Schapenzuring anders dan de Schapenzuring van andere aanbieders?

Mensen vragen zich vaak af: "Waar is de beste Schapenzuring te koop?" Wij leveren enkel de beste Schapenzuring waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Wanneer begin ik de effecten van Schapenzuring te voelen?

Schapenzuring is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Schapenzuring voelen de effecten na 2-10 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Schapenzuring te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline