Alles over Vitamine D

Vitamine D is voor iedereen een must-have supplement. Op deze pagina vind je alles over Vitamine D, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Vitamine D is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Vitamine D?

Vitamine D is een populaire vet oplosbare vitamine met duizenden studies uit wetenschappelijk onderzoek. De twee belangrijkste vormen zijn vitamine D2 (de plantaardige vorm) en vitamine D3 (cholecalciferol, de dierlijke vorm). In de meeste supplementen wordt gebruik gemaakt van vitamine D3, deze vorm komt meestal uit lanoline (wolvet) en is dus ook geschikt voor vegetariërs. Veganisten kunnen beter kiezen voor D2 uit paddestoelen.

Vitamine D is eigenlijk geen echte vitamine. Hoewel het in de huid kan worden aangemaakt als er zonlicht is, kan het ook in andere voedingsmiddelen worden gevonden. Je dient tussen 11.00 en 15.00 uur minimaal een kwartier tot een half uur buiten te zijn. De rest van het jaar is het zonlicht niet krachtig genoeg om een adequate vitamine D aanmaak te garanderen.

wat is krill?
wat doet krill?

Hoe werkt Vitamine D?

Ons lichaam heeft vitamine D nodig voor het behoud van sterke botten en tanden, maar heeft nog veel meer functies in het menselijk lichaam. Bij kinderen in de groei zorgt vitamine D dat calcium en fosfor uit de voeding in de botten en tanden worden vastgelegd. Later is vitamine D nodig om voldoende kalk (calcium) in de botten te houden. Vitamine D is ook belangrijk om je weerstand op peil te houden en om spierkracht te behouden.

Recente wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat een goede toevoer van vitamine D op de lange termijn gunstig is voor de levensverwachting en kwaliteit van leven. Zorgen voor een optimale toevoer van vitamine D, het hele jaar door, is een belangrijke keuze.

De toepassingen, voordelen en werking van Vitamine D:

✔  Draagt bij aan het behoud van sterke botten

✔  Draagt bij aan de instandhouding van sterke tanden

✔  Draagt bij aan de normale werking van de spieren

✔  Draagt bij aan de normale werking van het immuunsysteem

✔  Speelt een rol in het celdelingproces

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Dosering

De dosering van vitamine D3 producten kunnen soms onduidelijk en verwarrend zijn. Sommige producten gebruiken in de naamgeving IE of IU (Internationale Eenheden/Units), andere gebruiken microgrammen (mcg) als meeteenheid. Je kunt de volgende formule gebruiken: IE = 40 x aantal microgram.

Wij adviseren voor volwassenen een dosering van tenminste 25 mcg (1000 IE) per dag, voor kinderen 10 mcg.

Bijwerkingen?

Vitamine D heeft een lage toxiciteit, heeft geen bijwerkingen en kan in hoge doseringen langdurig ingenomen worden.

acerola recept

Meest gestelde vragen over Vitamine D:

Vitamine D wordt al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt en gegeten. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Vitamine D en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Veel mensen gebruiken Vitamine D langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Vitamine D productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Mensen vragen zich vaak af: "Waar zijn de beste Vitamine D te koop?" Wij leveren enkel de beste Vitamine D waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Vitamine D zijn een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Vitamine D voelen de effecten na 10-20 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Vitamine D te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline