Boswellia

Boswellia voor de Gewrichten bij Superfoodsonline

Heb je vragen over Boswellia? Stel ze gerust.

Wat is Boswellia (Resin)?

De hars van de boom Boswellia serrata (Frankincense) wordt in de Indiase ayurvedische geneeskunde gebruikt voor de gewrichten. Uit laboratoriumonderzoek blijkt dat boswelliazuren uit dit hars zich binden aan het enzym 5-lipoxygenase. Beta-boswellic acid, keto-beta-boswellic acid, en acetyl-keto-beta-boswellic acid (AKBA) hebben een zeer sterke geneeskrachtige werking op de gewrichten en de luchtwegen.

AKBA: De werkzame stof

AKBA (3-O-acetyl-11-keto-beta-boswellic acid) is de belangrijkste werkzame stof in Boswellia. AKBA heeft recentelijk veel goede wetenschappelijke studies achter zich gekregen en blijkt het sterke en herhaalbare effecten te genereren. Wanneer je kiest voor een kwalitatief goede boswellia poeder of capsule dan zit er genoeg van de werkzame stof AKBA in.

Voordelen, toepassingen en werking:

  • Draagt bij aan de normale werking van de gewrichten*
  • Draagt bij aan de normale werking van hart en bloedvaten*
  • Draagt bij aan de normale werking van de luchtwegen*

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling.

Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze veiligheidspagina.

Waar is Boswellia goed voor? Boswellia wordt voornamelijk gebruikt voor de gewrichten en de bewegenlijkheid. Het kan daarnaast ook heel goed gebruikt worden voor een ondersteuning aan het hart en de luchtwegen.

Waarschuwing & Veiligheid

Er is geen twijfel over of Boswellia een bijzonder gezond kruid is met een brede toepassing. Desalniettemin moet er rekening gehouden worden met eventuele bijwerkingen of allergische reacties. Als je last hebt van complexe problematiek, gevoelig reageert op kruiden of reguliere medicijnen gebruikt adviseren we je om je arts hierover in te lichten. Daarnaast vind je veel informatie over verantwoord gebruik van superfoods, kruiden en supplementen op de veiligheidspagina.

Wetenschappelijk onderzoek en referenties

Voor Superfoodsonline is het erg belangrijk dat jij goed geïnformeerd bent en beschikking hebt tot het meeste recente wetenschappelijke onderzoek en deskundig advies. Wil je wetenschappelijke referenties en naslagwerk lezen over Boswellia? Mocht je meer informatie over de studies willen hebben, heb je moeite met het lezen van dit soort informatie of wil je product informatie, neem dan contact op en dan helpen we je graag verder.

Is Boswellia veilig?

Boswellia is een superfood dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met de Boswellia wortel en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Heeft Boswellia bijwerkingen en nadelen?

Boswellia heeft geen bijwerkingen en er zijn geen nadelen verbonden met het gebruik. Afgezien van zwangere vrouwen en kinderen is het geschikt voor iedereen die het wil gebruiken zonder risico's op interacties en/of contra-indicaties.

Wat zijn de ervaringen met Boswellia?

Veel mensen gebruiken Boswellia langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Boswellia productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Is jullie Boswellia anders dan de Boswellia van andere aanbieders?

Mensen vragen zich vaak af: "Waar is de beste Boswellia te koop?" Wij leveren enkel de beste Boswellia waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Wanneer begin ik de effecten van Boswellia te voelen?

Boswellia is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekend dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Boswellia voelen de effecten na 3-10 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Boswellia te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.