Chaga

Alles over Chaga bij Superfoodsonline

Chaga is de bekendste paddestoel voor de spijsvertering en immuunsysteem. Op deze pagina vind je alles over de Chaga Mushroom, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Onderaan vind je alle Chaga poeder en supplementen duidelijk vergeleken.

Wat is Chaga?

Chaga (Inonotus obliquus) komt uit de noordelijke regionen van Scandinavië. De paddenstoel wordt in de winter geoogst wanneer de actieve ingrediënten op hun sterkst aanwezig zijn. De 'diamant van het woud' wordt door het Ainuvolk van Oost-Azië al minstens 600 jaren gebruikt, misschien zelfs langer. Chaga helpt bij stijve spieren, ondersteunt het immuunsysteem en helpt de spijsvertering.

chaga

Voordelen, toepassingen en werking:

  • Chaga is goed voor de darmen*
  • Chaga draagt bij aan een normale spijsvertering*
  • Chaga is goed voor het immuunsysteem*

Wat is de werking van Chaga en waar is het goed voor? Chaga bevat heel veel verschillende werkzame stoffen, zoals antioxidanten, vitaminen, mineralen, fenolen en enzymen die heel goed te gebruiken zijn voor krachtige thee en tincturen. De stoffen in Chaga hebben een hele hoge ORAC score (oxygen radical absorbance capacity) en bevatten veel SOD (superoxide dismutase). Chaga wordt ook in de wetenschap steeds populairder door de brede inzetbaarheid en ondersteuning.

Chaga paddestoel bevat bèta-glucanrijke polysacchariden. Daarnaast heeft het andere actieve verbindingen, bijvoorbeeld betuliniczuur.

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze veiligheidspagina.

Wetenschappelijk onderzoek en referenties

Voor Superfoodsonline is het erg belangrijk dat jij goed geinformeerd bent en beschikking hebt tot het meeste recente wetenschappelijke onderzoek en deskundig advies. Wil je wetenschappelijke referenties en naslagwerk lezen over Chaga? Mocht je meer informatie over de studies willen hebben, heb je moeite met het lezen van dit soort informatie of wil je product informatie, neem dan contact op en dan helpen we je graag verder.

SOD enzymen

Superoxidedismutase is een essentieel enzym dat zuurstofradicalen in organismen 'opruimt'. De reactie die het enzym versnelt is voor zover bekend de allersnelste in de biochemie.

Superfoodsonline Chaga Thee Tip

Het recept voor Chaga thee is als volgt: Breng een liter water aan de kook en voeg een eetlepel Chaga poeder toe. Zet het vuur heel zacht en roer het poeder goed door. Laat dit minimaal 1-2 uur zachtjes pruttelen met de deksel op de pan. Daarna kun je het poeder laten bezinken en de thee voorzichtig overgieten in een pot (laatste restje met bezinksel laten staan), of je kunt het poeder uit de thee zeven met een fijn zeefje (katoenen doek of panty kousje). Je hebt nu genoeg thee voor ongeveer 4 koppen. Drink hiervan 1 tot 2 koppen met dag en bewaar de rest in de koelkast voor later.

Heel lekker! Four Sigmatic Chaga Choco

Wil je advies over Chaga?

Heb je vragen over Chaga? Wil je weten hoe jij Chaga het beste kan gebruiken, of welk product het beste bij jou past?
Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

Meest gestelde vragen over Chaga:

Is Chaga veilig?

Chaga is een superfood dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Chaga en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Heeft Chaga bijwerkingen en nadelen?

Chaga is zeer veilig zonder bekende bijwerkingen of nadelen. Uiteraard kan er een persoonlijke gevoeligheid bestaan waardoor je bijvoorbeeld wat darmklachten kan krijgen bij hogere doseringen. Dit is zeer zeldzaam.

Is te veel Chaga schadelijk?

Het is heel moeilijk om een te hoge dosering binnen te krijgen van Chaga, het is een veilige stof. Je lichaam is goed in staat om Chaga te verwerken en heeft in hoge doseringen ook geen toxiciteit. Echter raden wij altijd aan om volgens de gebruiksaanwijzing te handelen.

Wat zijn de ervaringen met Chaga?

Veel mensen gebruiken Chaga langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Chaga productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Is jullie Chaga anders dan de Chaga van andere aanbieders?

Mensen vragen zich vaak af: "Waar is de beste Chaga te koop?" Wij leveren enkel de beste Chaga waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Wanneer begin ik de effecten van Chaga te voelen?

Chaga is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekend dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Chaga voelen de effecten na 4-10 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Chaga te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

Informatie over alle Paddestoelen op één plek?

Wil je meer weten over andere paddestoelen, kijk dan hier op de paddestoelen categoriepagina.