Chaga

Biologische Chaga Paddestoelen bij Superfoodsonline Kopen

 

Chaga: Diamant van het Woud

chaga

Chaga (Inonotus obliquus) komt uit de noordelijke regionen van Scandinavië. De paddenstoel wordt in de winter geoogst wanneer de actieve ingrediënten op hun sterkst aanwezig zijn. De 'diamant van het woud' wordt door het Ainuvolk van Oost-Azië al minstens 600 jaren gebruikt, misschien zelfs langer. Chaga helpt bij stijve spieren, ondersteunt het immuunsysteem en helpt de spijsvertering.

Chaga en de wetenschap

Chaga bevat heel veel verschillende werkzame stoffen, zoals antioxidanten, vitaminen, mineralen, fenolen en enzymen die heel goed te gebruiken zijn voor krachtige thee en tincturen. De stoffen in Chaga hebben een hele hoge ORAC score (oxygen radical absorbance capacity) en bevatten veel SOD (superoxide dismutase). Chaga wordt ook in de wetenschap steeds populairder door de brede inzetbaarheid en ondersteuning van een grote hoeveelheid klachten.

Chaga paddestoel bevat bèta-glucanrijke polysacchariden. Daarnaast heeft het andere actieve verbindingen, bijvoorbeeld betuliniczuur.

SOD enzymen

Superoxidedismutase is een essentieel enzym dat zuurstofradicalen in organismen 'opruimt'. De reactie die het enzym versnelt is voor zover bekend de allersnelste in de biochemie.

Informatie over alle Paddestoelen op één plek?

Wil je meer weten over andere paddestoelen, kijk dan hier op de paddestoelen categoriepagina.