Alles over Kamille

Kamille is een plant met een lange geschiedenis van gebruik in kruidengeneesmiddelen. Het is ook een populair supplement vanwege de gezondheidsvoordelen. Op deze pagina vind je alles over de Kamille, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Kamille is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Kamille?

Kamille is een bloeiende plant en een lid van de Asteraceae-familie. Kamille is inheems in Europa en Noord-Amerika. Het wordt voornamelijk gebruikt als kruidenthee die kan worden gemaakt van de bloemen, bladeren of gedroogde planten.

De thee wordt al eeuwenlang gebruikt om buikpijn te behandelen. Kamille staat bekend om zijn kalmerende effecten en wordt gebruikt als ondersteuner van de nachtrust.

wat is Kamille?
wat doet Kamille?

Hoe werkt Kamille?

Kamille is een plant met een lange geschiedenis van gebruik in kruidengeneesmiddelen. Van de bloemen wordt thee gemaakt die een rustgevende en kalmerende werking heeft. Dit kruid wordt vaak gebruikt om ontspanning en een goede nachtrust te bevorderen.

Kamille is een kruid met veel gezonde en actieve alkaloïden. Deze omvatten apigenine, luteoline, quercetine en tannines. Het zijn allemaal natuurlijke antioxidanten.

De toepassingen, voordelen en werking van Kamille:

✔  Draagt bij aan een normale nachtrust*

✔  Geeft rust*

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze > veiligheidspagina.

Wij mogen in het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims niet op de website vermelden voor welke toepassing je dit supplement kan gebruiken. Persoonlijk advies mag wel. Neem contact met ons op of gebruik het formulier hiernaast om meteen verder geholpen te worden.

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Dosering

Gebaseerd op practice based evicence (toepassing in de praktijk), kan kamille worden geadviseerd in een dosering variërend van 2000-3000 mg per dag. Bij intensieve inspanning en therapeutische doeleinden kunnen hogere doseringen gebruikt worden, daarbij rekening houdend met de persoon, interacties, indicatie etc.

Bijwerkingen?

Wanneer je te veel kamillethee drinkt, kun je misselijk worden. Dus wees voorzichtig met een overdosis kamillethee. Bovendien is het niet aan te raden om kamille te gebruiken terwijl je zwanger bent.

acerola recept
payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline