Alles over Gynostemma (Jiaogulan)

Gynostemma is een populair kruid die voornamelijk gebruikt wordt voor het ondersteunen van leverfunctie en bloedsuiker. Op deze pagina vind je alles over de Gynostemma, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Gynostemma is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Gynostemma?

Gynostemma is een bloeiende plant die verwant is aan de gewone jujube. Gynostemma pentaphyllum is ook bekend als Jiaogulan, de bladeren van deze plant worden meestal in thee gezet en dagelijks geconsumeerd.

In Nederland wordt het kruid ook wel ‘onsterfelijkheidskruid’ of ‘eeuwig leven kruid’ genoemd. Gynostemma is een belangrijke plant in de traditionele Chinese kruidenkunde.

wat is Gynostemma?
wat doet Gynostemma?

Hoe werkt Gynostemma?

De gezonde en actieve alkaloïden in gynostemma zijn catechine, quercetine, isoquercitrine, luteoline en orientine, die voornamelijk verantwoordelijk zijn voor de farmacologische effecten van de plant.

Gynostemma draagt bij aan de instandhouding van de normale leverfunctie en het behoud van een gezonde bloedsuikerspiegel. Daarnaast is gynostemma goed voor het hart, de bloedvaten en de cholesterolspiegel. 

De toepassingen, voordelen en werking van Gynostemma:

✔  Draagt bij aan een normale bloedsuikerspiegel*

✔  Is goed voor de lever*

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze > veiligheidspagina.

Wij mogen in het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims niet op de website vermelden voor welke toepassing je dit supplement kan gebruiken. Persoonlijk advies mag wel. Neem contact met ons op of gebruik het formulier hiernaast om meteen verder geholpen te worden.

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Dosering

Gebaseerd op practice based evicence (toepassing in de praktijk), kan Gynostemma worden geadviseerd in een dosering variërend van 2000-3000 mg per dag of 400 tot 600 mg extract. Bij intensieve inspanning en therapeutische doeleinden kunnen hogere doseringen gebruikt worden, daarbij rekening houdend met de persoon, interacties, indicatie etc.

Bijwerkingen?

Niet gebruiken tijdens zwangerschap of borstvoeding. Pas op met bloedverdunners vanwege mogelijk bloedverdunnend effect. Kan de bloedsuikerspiegel verlagen.

acerola recept

Meest gestelde vragen over Gynostemma:

Gynostemma worden al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt en gegeten. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Gynostemma en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Veel mensen gebruiken Gynostemma langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Gynostemma productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Mensen vragen zich vaak af: "Waar zijn de beste Gynostemma te koop?" Wij leveren enkel de beste Gynostemma waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Gynostemma zijn een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Gynostemma voelen de effecten na 10-20 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Gynostemma te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline