Alles over Alsemkruid

Alsemkruid is een van de beste kruiden voor de ondersteuning van de prijsvertering. Op deze pagina vind je alles over de Alsemkruid, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Alsemkruid is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Alsemkruid?

> Alsemkruid is één van de populairste stoffen voor de spijsvertering en lever.
> Alsemkruid kopen is een van de beste oplossingen voor natuurlijke suppletie.

Alsemkruid (Artemisia) is een plant uit de composietenfamilie (Asteraceae). AHet is een vaste plant, die van nature voorkomt in de gematigde streken van Europa, Azië en Noord-Afrika. De geslachtsnaam Artemisia is afgeleid van Koningin Artemis.

In Nederland en België kun je verschillende soorten Alsem vinden. Meest gebruikte soorten zijn de absinthium, vulgaris en annua. Bijvoet (Artemisia vulgaris) is veel in Nederland te vinden, dit kun je vinden langs wegbermen. Zomeralsem (Artemisia Annua) is niet te vinden in Nederland, dit plantje vind je vaak alleen in Azië.

wat is alsem?
wat doet alsem?

Belangrijke stoffen in Alsemkruid

Alsem (Artemisia absinthium) bevat met name vluchtige oliën zoals alfa- en bèta thujon, sesquiterpeenlactonen, flavonoïden, glycosiden, fenolzuren en lignanen. Dit zijn ook de oliën die maken dat het aan te raden is om Alsem met mate te gebruiken. Alsem kruid werd 3500 jaar geleden al ingezet door de Romeinen ter ondersteuning van maag en darm, ook werd er het alcoholische drankje absint meegemaakt.

De toepassingen, voordelen en werking van Alsemkruid:

Alsemkruid stimuleert de eetlust en de spijsvertering, ondersteunt het behoud van een normale zuurgraad in de maag en kan ingezet worden bij een vol gevoel in de maag. Alsemkruid ondersteunt de leverfunctie en de vorming van gal (levertonicum).

Wij mogen in het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims niet op de website vermelden voor welke toepassingen je dit supplement verder kan gebruiken. Persoonlijk advies mag wel. Neem contact met ons op of gebruik het formulier hiernaast om meteen verder geholpen te worden.

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Wat is thujon?

Thujon is een organische verbinding die van nature in verschillende planten voorkomt waaronder de Artemisia absinthium. Thujon wordt geclassificeerd als een GABA-receptor antagonist. Thujon bestaat in de vorm van twee isomeren de Beta en de Alfa Thujon, thujon kan een keton genoemd worden maar ook een monoterpeen. Artemisia bestaat uit 0,25% tot 1,3% etherische olie. Deze olie bestaat voor 60% uit thujon.

Naast Thujon bevatten alsem planten ook Absintine, dit is wat de bittere smaak geeft aan het plantje.

wat is alsem?
wat doet alsem?

Wat is Bijvoet?

Bijvoet (Artemisia vulgaris) is onderdeel van de Artemisia familie, maar de bijvoet is veel minder bitter. Qua uiterlijk is de plant ook veel groener tegenover het wat grijzige kleurtje van de absinthium. Bijvoet dankt zijn Nederlandse naam aan de tijd dat men bijvoet in de schoenen deed. Dit zou helpen tegen pijnlijke en vermoeide voeten tijdens een lange voetreis.

In de Griekse oudheid was bijvoet de plant van Koningin Artimis. Koningin Artimis was een vrouw die veel van geneeskrachtige kruiden wist. Haar naam werd gegeven aan bijvoet en de honderden andere gerelateerde planten. In het Latijn heet bijvoet Artemisia vulgaris. Men noemde het in de Middeleeuwen ¨Moeder aller kruiden¨. Bijvoet wordt voor de zelfde dingen gebruikt als Alsemkruid, alleen heeft bijvoet niet de heel erg bittere smaak zoals alsemkruid.

Hoe gebruik je deze kruiden?

Artemisia kan op gebruikt worden als thee. Neem een theelepel alsemkruid en laat je deze in heet (niet kokend) water trekken, bijvoorbeeld met behulp van een thee-ei. Omdat de smaak van de thee erg bitter is verdient het de aanbeveling om hieraan wat anijs of pepermuntblad toe te voegen. Ook kan uiteraard honing of een stevia worden toegevoegd.

acerola recept
payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline