Alles over Lactoferrine

Lactoferrine is één van de populairdere supplementen van dit jaar. Op deze pagina vind je alles over de Lactoferrine, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Lactoferrine is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Lactoferrine?

Lactoferrine is een ijzerbindend glycoproteïne dat in het menselijk lichaam wordt gemaakt door witte bloedcellen. De naam lactoferrine verwijst naar de bron waarin lactoferrine voor het eerst is aangetoond, namelijk koemelk. Van nature is lactoferrine in een hoge concentratie aanwezig in colostrum en moedermelk. Lactoferrine heeft het vermogen om vrije ijzerionen te binden.

wat is lactoferrine?
wat doet lactoferrine?

Waarom Lactoferrine gebruiken?

Normaliter krijgt de mens alleen in de periode na de geboorte significante hoeveelheden (apo)lactoferrine binnen met de borstvoeding. Tot 15% van de moedermelk bestaat uit lactoferrine. Wei-eiwitisolaat bevat ongeveer 0,5 % lactoferrine. De laatste jaren is het mogelijk om hoog gedoseerde supplementen met lactoferrine uit koemelk te gebruiken als aanvulling op het door het lichaam zelf geproduceerde lactoferrine.

De toepassingen, voordelen en werking van Lactoferrine:

✔  Heeft het vermogen om vrije ijzerionen te binden*

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze > veiligheidspagina.

Wij mogen in het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims niet op de website vermelden voor welke toepassing je dit supplement kan gebruiken. Persoonlijk advies mag wel. Neem contact met ons op of gebruik het formulier hiernaast om meteen verder geholpen te worden.

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

lacto purason

Lactoferrine VitoMega®: Beste Kwaliteit Lactoferrine

Onze capsules bevatten eersteklas kwaliteit lactoferrine. Deze is gegarandeerd gezuiverd van lipopolysachariden (LPS). Onze lactoferrine is door onze leverancier Vitomega in een laboratorium getest en is vrij van LPS.

De Lactoferrine VitoMega® capsules die je bij ons kunt kopen, bevatten maar liefst 300 mg lactoferrine per capsule. Dat is aanzienlijk meer dan je via zuivelproducten kunt binnen krijgen. Onze Nederlandse leverancier Vitomega levert lactoferrine van Europese kwaliteit. De capsules zijn bovendien gecapsuleerd volgens IFS-kwaliteitsnormen. Ze zijn geschikt voor vegetariërs.

  • 300 mg lactoferrine per capsule
  • Extra hoog gedoseerd
  • Gepatenteerde Vitomega®
  • Minimaal 95% puur
  • LPS-vrij

Lactoferrine en IJzer

Lactoferrine is natuurlijk ijzerbindend wat een sterke positieve invloed heeft op de ijzer opname uit voedsel. Daarnaast heeft het in tegenstelling tot de meeste ijzer supplementen geen maag en darm ongemakken.

lactoferrine en ijzer
dosering lactoferrine

Dosering en gebruik

Gebruikelijke doseringen zijn 150 tot 750 mg lactoferrine per dag, klinische doseringen tot 3 gram lactoferrine per dag zijn niet ongewoon. Deze doseringen zijn waarschijnlijk veilig: borstgevoede zuigelingen hebben maandenlang een inname van 1 tot 2 gram lactoferrine per dag. Supplementen met lactoferrine zijn bedoeld voor orale inname. Ongunstige interacties met voedingsmiddelen of medicijnen zijn niet beschreven in de wetenschappelijke literatuur.

Mensen met een hoog ijzer gehalte in het bloed moeten voorzichtig zijn met hoge doseringen van lactoferrine.

Meest gestelde vragen over Lactoferrine:

Lactoferrine is een supplement dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Lactoferrine en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Lactoferrine heeft geen bijwerkingen en er zijn geen nadelen verbonden met het gebruik.

Veel mensen gebruiken Lactoferrine langdurig en zijn er zeer positief over. Je kunt op elke desbetreffende Lactoferrine productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Mensen vragen zich vaak af: "Waar is de beste Lactoferrine te koop?" Wij leveren enkel de beste Lactoferrine waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Lactoferrine is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Lactoferrine voelen de effecten na 3-5 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Lactoferrine te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline