Wat is Lactoferrine?
Lactoferrine is een ijzerbindend glycoproteïne dat in het menselijk lichaam wordt gemaakt door witte bloedcellen. De naam lactoferrine verwijst naar de bron waarin lactoferrine voor het eerst is aangetoond, namelijk koemelk.
Van nature is lactoferrine in een hoge concentratie aanwezig in colostrum en moedermelk. Lactoferrine heeft het vermogen om vrije ijzerionen te binden.
Dosering en gebruik
Gebruikelijke doseringen zijn 150 tot 750 mg lactoferrine per dag, klinische doseringen tot 3 gram lactoferrine per dag zijn niet ongewoon. Deze doseringen zijn waarschijnlijk veilig: borstgevoede zuigelingen hebben maandenlang een inname van 1 tot 2 gram lactoferrine per dag. Supplementen met lactoferrine zijn bedoeld voor orale inname. Ongunstige interacties met voedingsmiddelen of medicijnen zijn niet beschreven in de wetenschappelijke literatuur.
Mensen met een hoog ijzer gehalte in het bloed moeten voorzichtig zijn met hoge doseringen van lactoferrine.
Login and Registration Form
Log In