Mariadistel (Milk Thistle)

Biologische Mariadistel Carduus Marianus (Milk Thistle) bij Superfoodsonline

golden-naturals-mariadistel

Top Keuze: Carduus Marianus Mariadistel

Golden Naturals Carduus marianus is een super sterk Mariadistel (Milk Thistle) extract. Het ondersteunt de reinigende werking van de lever en heeft een gunstige invloed bij gebruik van vetten, alcohol en suikers.

Mariadistel van Golden Naturals bevat een 30:1 extract gestandaardiseerd op 80% silymarine, dat verantwoordelijk is voor de positieve invloed op de lever.

Meer informatie

Heb je vragen over Mariadistel? Stel ze gerust.

Mariadistel: Het Beste Kruid voor de Lever

Het gebruik van de Mariadistel als medicijn dateert al van vele jaren terug. Meer dan 2000 jaar geleden werd de distel al gebruikt bij het genezen van obstructies in de lever en het ondersteunen van de leverfunctie. Tegenwoordig bestaan er hele goede Mariadistel extracten naast de full-spectrum poeders.

Waarom werkt Mariadistel?

De werkzame stoffen van de Mariadistel zitten vrijwel alleen in de zaden, de rest van de plant bevat bijna niets. In de zaden zit Silymarine, maar ook Histamine, Tyramine, Etherische olie, Bitterstoffen en Tannine.

Voordelen, toepassingen en werking:

  • Draagt bij aan de werking van de leverreiniging*
  • Draagt bij aan de normale werking van de lever- en galfunctie*
  • Draagt bij aan de normale werking van de leverfunctie*

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze veiligheidspagina.

Silymarine is de meest belangrijke stof uit de Mariadistel. Het is een van de beste stoffen om gifstoffen die de lever aantasten te neutraliseren. Dit varieert van gifstoffen uit de natuur tot aan medicijnen, drugs en alcohol. Silymarine kan ook gifstoffen uit onze omgeving, zoals uitlaatgassen, helpen neutraliseren. Silymarine is in staat om de externe laag van de levercellen te wijzigen, zodat eventueel aanwezige giftige stoffen de levercellen niet meer binnen kunnen dringen.

Bestandsdelen van gestandaardiseerde Mariadistel extracten die ook bijzonder effectief blijken zijn: silicibine en isosilycibine A & B. Tussen de stoffen die getest zijn is gevonden dat Isosilybin B het meest effectief was. Het combineren van deze werkzame actieve stoffen zorgt voor verhoogde opneembaarheid, biobeschikbaarheid en hogere plasma gehaltes in het bloed en weefsels.

Wetenschappelijk onderzoek en referenties

Voor Superfoodsonline is het erg belangrijk dat jij goed geinformeerd bent en beschikking hebt tot het meeste recente wetenschappelijke onderzoek en deskundig advies. Wil je wetenschappelijke referenties en naslagwerk lezen over Silymarine & Milk Thistle? Mocht je meer informatie over de studies willen hebben, heb je moeite met het lezen van dit soort informatie of wil je product informatie, neem dan contact op en dan helpen we je graag verder.

Is Mariadistel veilig?

Mariadistel is een superfood dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Mariadistel en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Heeft Mariadistel bijwerkingen en nadelen?

Mariadistel heeft weinig tot geen bijwerkingen. Vrijwel iedereen reageert er goed op en het heeft een hele hoge veilige bovengrens die in de praktijk niet echt haalbaar is. Er kunnen wel ongewenste bijwerkingen ontstaan door het combineren van Mariadistel samen met reguliere medicatie. Daarom wordt er wel gewaarschuwd om Mariadistel niet samen te gebruiken met statines of anticoagulantia. De reguliere medicijnen kunnen daarnaast ook slechter gaan werken door de activatie van de lever door silymarine.

Wat zijn de ervaringen met Mariadistel?

Veel mensen gebruiken Mariadistel langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Mariadistel productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Is jullie Mariadistel anders dan de Mariadistel van de Tuinen?

Mensen vragen zich vaak af: "Waar is de beste Mariadistel te koop?" Wij leveren enkel de beste Mariadistel waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Wanneer begin ik de effecten van Mariadistel te voelen?

Mariadistel is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekend dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Mariadistel voelen de effecten na 5-10 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Mariadistel te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

Mariadistel voor Dieren

Mariadistel is bij de dierenarts een bekend medicijn voor dieren die hebben gegeten van de paddenstoel Amanita Phalloïdes (groene knol-amoliet). Meestal sterft een dier binnen 24 uur als er geen extract van Mariadistel wordt ingespoten.