Alles over Mariadistel (Milk Thistle)

Mariadistel is bij uitstek het meest effectieve kruid voor de leverfunctie. Op deze pagina vind je alles over de Mariadistel, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Mariadistel is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Mariadistel?

> Mariadistel is één van de populairste kruiden voor de lever.
> Mariadistel is veilig, maar toch moeten sommige mensen voorzichtig zijn.

Mariadistel (Silybum marianum) is een winterharde 1 tot 2 jarige plant die twee tot drie meter hoog kan worden. In juli en Augustus kun je deze plant bloeiend vinden op arme rotsachtige gronden. Vroeger werd de mariadistel alleen gevonden in Zuid en midden Europa, Noord-Afrika en Azië. Tegenwoordig is deze plant ook bij ons in Nederland te vinden, in Duitsland is de mariadistel een beschermde plant.

Na de zomer is de mariadistel uitgebloeid en kun je de zaden oogsten van de plant. Deze zaden worden gebruikt omdat ze een hoger gehalte werkzame stof bevatten dan de plant zelf.

wat is mariadistel?
wat doet Mariadistel?

Mariadistel: Het Beste Kruid voor de Lever

Het gebruik van mariadistel gaat terug naar de oude Grieken en Romeinen, Plinius beschreef de werking van Mariadistel voor de lever als eerste in de jaren 23-79 na Christus. Hij beschreef mariadistel als een excellent middel voor het afdrijven van gal. Zo is Mariadistel in de loop der eeuwen altijd beschreven als een excellent middel om te gebruiken bij lever problemen, leverobstructie en ter ondersteuning van de lever.

Tegenwoordig kunnen we niet alleen gebruik maken van de full-spectrum poeders maar zijn er de nog beter opneembare extracten op de markt.

Wat zijn de werkzame stoffen in Mariadistel?

De werkzame stoffen van de Mariadistel zitten vrijwel alleen in de zaden, de rest van de plant bevat bijna niets. In de zaden zit Silymarine, maar ook Histamine, Flavonoïden zoals Quercetin, dihydrokaempferol, kaempferol, narigine en apigenin.

Mariadistel bevat ook veel plantensterolen cholesterol, campesterol, stigmasterol en sitosterol. In mindere mate bevat Mariadistel ook Tyramine, Etherische olie, Bitterstoffen en Tannine eiwitten en aminozuren.

werkzame stoffen in mariadistel

De toepassingen, voordelen en werking van Mariadistel:

✔  Draagt bij aan de werking van de leverreiniging*

✔  Draagt bij aan de normale werking van de lever- en galfunctie*

✔  Draagt bij aan de normale werking van de leverfunctie*

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze > veiligheidspagina.

Wij mogen in het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims niet op de website vermelden voor welke toepassing je dit supplement kan gebruiken. Persoonlijk advies mag wel. Neem contact met ons op of gebruik het formulier hiernaast om meteen verder geholpen te worden.

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

wat is silymarine?

Het gezonde Silymarine

Silymarine is de meest belangrijke stof uit de Mariadistel. Het is een van de beste stoffen om gifstoffen die de lever aantasten te neutraliseren. Dit varieert van gifstoffen uit de natuur tot aan medicijnen, drugs en alcohol. Silymarine kan ook gifstoffen uit onze omgeving, zoals uitlaatgassen, helpen neutraliseren. Silymarine is in staat om de externe laag van de levercellen te wijzigen, zodat eventueel aanwezige giftige stoffen de levercellen niet meer binnen kunnen dringen.

Bestandsdelen van gestandaardiseerde Mariadistel extracten die ook bijzonder effectief blijken zijn: silicibine en isosilycibine A & B. Het combineren van deze werkzame actieve stoffen zorgt voor verhoogde opneembaarheid, biobeschikbaarheid en hogere plasma gehaltes in het bloed en weefsels.

Beste opname van Silymarine

Bij het gebruik van Maria distel gaat het met name om het stofje silymarine, bestandsdelen van gestandaardiseerde Mariadistel extracten die ook bijzonder effectief blijken zijn: silicibine en isosilycibine A & B. Tussen de stoffen die getest zijn, is gevonden dat Isosilybin B het meest effectief was. Het combineren van deze werkzame actieve stoffen zorgt voor verhoogde opneembaarheid, biobeschikbaarheid en hogere plasma gehaltes in het bloed en weefsels.

Wil je een hogere opname van Silymarine? Dan is het aan te raden te kiezen voor een gestandaardiseerd supplement, vaak is deze gestandaardiseerd op 80% silymarine. Een zeer goed supplement is European Milk Thistle van Life extension deze bevat silicibine en isosilycibine A & B.

Nog beter werkt een supplement die de silymarine bindt aan zowel vetten als alcohol, Onze top keuze voor een Mariadistel is dan ook de Nano Emulsified milk thistle van Qiuck silver. Bij dit supplement is de silymarine gebonden aan Fosfatidylcholine (uit zonnebloemlecithine), dit samen met de toevoeging van alcohol en D-Alpha tocopherol (Antioxidant) maakt de opneembaarheid van deze Silymarine de beste die momenteel beschikbaar is.

Meest gestelde vragen over Mariadistel:

Is Mariadistel veilig?

Mariadistel is een superfood dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Mariadistel en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Heeft Mariadistel bijwerkingen en nadelen?

Mariadistel heeft weinig tot geen bijwerkingen. Vrijwel iedereen reageert er goed op en het heeft een hele hoge veilige bovengrens die in de praktijk niet echt haalbaar is. Er kunnen wel ongewenste bijwerkingen ontstaan door het combineren van Mariadistel samen met reguliere medicatie. Daarom wordt er wel gewaarschuwd om Mariadistel niet samen te gebruiken met statines of anticoagulantia. De reguliere medicijnen kunnen daarnaast ook slechter gaan werken door de activatie van de lever door silymarine.

Wat zijn de ervaringen met Mariadistel?

Veel mensen gebruiken Mariadistel langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Mariadistel productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Je wilt zelf een tinctuur van Mariadistel maken, hoe doe je dat?

Vroeger maakte men thee van de Mariadistel, dit deed zijn werk wel, maar niet zo goed als een tinctuur. Na onderzoek blijkt dat Silymarine slecht oplosbaar is in water. Silymarine moet oplossen/vrijkomen om zijn werk te doen. Om de beste opneembaarheid van Silymarine te garanderen is het dan ook aan te raden het in te nemen samen met vetten of te bereiden in een tinctuur.

Gebruik voor het maken van een tinctuur 1 deel poeder of hele zaden op 5 delen alcohol met een percentage van 40-60% (bijvoorbeeld wodka), laat dit 3 weken staan, na drie weken kun je het zeven en gebruiken. Aanbevolen dosering voor het gebruiken van deze tinctuur is 3x daags 10-30 druppels met wat water innemen.

Is jullie Mariadistel anders dan de Mariadistel van de Tuinen?

Mensen vragen zich vaak af: "Waar is de beste Mariadistel te koop?" Wij leveren enkel de beste Mariadistel waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Wanneer begin ik de effecten van Mariadistel te voelen?

Mariadistel is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Mariadistel voelen de effecten na 5-10 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Mariadistel te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

Mariadistel voor Dieren

Mariadistel is bij de dierenarts een bekend medicijn voor dieren die hebben gegeten van de paddenstoel Amanita Phalloïdes (groene knol-amoliet). Meestal sterft een dier binnen 24 uur als er geen extract van Mariadistel wordt ingespoten.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline