Alles over Russische Rabarber

Russische Rabarber wordt al heel lang gebruikt maar is tegenwoordig weer heel populair. Op deze pagina vind je alles over de Russische Rabarber, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Russische Rabarber is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Russische rabarber?

> Russische rabarber is een natuurlijke laxerend middel.
> Russische rabarber kopen is een goede oplossingen voor een betere stoelgang.
> Russische rabarber is veilig, maar toch moeten sommige mensen voorzichtig zijn.

Rabarber is een plant afkomstig uit de duizendknoopfamilie.

De latijnse benaming voor rabarber is Rheum. Rheum stamt af van het latijnse woord 'rhein' wat vloeiend/stroom betekent. Dit verwijst naar de vloeibaar-makende of laxerende werking van de wortel.

De Romeinen hebben het plantje de naam rabarber gegeven. Het is afgeleid van het woord rhabarbarum, wat zoiets als 'vreemd' betekent. Er werd een beetje vreemd aangekeken tegen dit Chinese en Tibetaanse gewas.

wat is russische rabarber?
wat doet russische rabarber?

Welke Rabarber is de beste keuze?

In de loop der jaren hebben deze twee planten heel wat naamsbekendheid gekregen. Rheum officinale en Rheum Palmatum zijn de traditionele Chinese rabarber soorten met over de wereld verschillende namen. Rheum officinale wordt ook wel Chinese rabarber, Turkey rabarber of Russian rabarber genoemd. De chinese medicinale benaming van Rheum officinale is yao yong da huang.

Rheum Palmatum wordt ook wel Chinese rabarber, ornamental rabarber, Turkisch rabarber, Turkey rabarber, Indian rabarber, Russian rabarber of rabarber wortel genoemd, dan heb je nog de chinese medicinale benaming da-huang. Al deze namen voor dit bijzonder plantje. De werking van van de wortel van beide planten is vergelijkbaar.

De inhoudsstoffen van Russische Rabarber?

Belangrijkste inhoudsstoffen in de Russische rabarber zijn Anthrachinonglycosiden 60-80%, Dianthronenglycosiden 10-40% in de gedroogde wortel zijn dat de sinnosiden A to F, Looistoffen 5- 10% en Flavonoiden 2-3%.

Daarnaast bevat het nog ondersteunende inhoudsstoffen als bitterstoffen, hars, polyfenolen, glucose, pectine, chromogycosiden, stilbeenglycosiden, oxaalzuur, kaneelzuur, etherische olie, hyperine, tetrarine en de mineralen kalium, ijzer, magnesium, mangaan, calcium, zink en natrium.

Russische Rabarber

Wat zijn anthrachinonglycosiden?

Deze glycosiden bevatten een aglycon groep die een afgeleide is van de antrachinon aglycon. Ze hebben een laxerend effect. Ze zijn vooral te vinden in tweezaadlobbige planten met uitzondering van de Liliaceae familie die eenzaadlobbigen. Ze zijn aanwezig in senna , rabarber en Aloe soorten. Antron en antranol zijn gereduceerde vormen van antrachinon.

Meest gestelde vragen over Russische Rabarber:

Neem 2-3 gram poeder, meng dit in voldoende koud water of water wat net heeft gekookt, en laat het ongeveer 5 minuten staan. Hierna kun je het zeven en opdrinken. Gebruik nooit meer dan de aanbevolen dosering, 3 gram is echt het maximum.

Zorg dat wanneer je russische rabarber gebruikt je ook voldoende vocht binnen krijgt, het is noodzakelijk minimaal 1 tot 1,5 liter water per dag te drinken om uitdroging te voorkomen.

Het beste is het om russische rabarber niet langer dan 8 tot 10 dagen achter elkaar te gebruiken. Wil je het toch langdurig achter elkaar gebruiken is het aan te raden advies te vragen aan een arts of gezondheidsdeskundige.

Russische rabarber mag je niet gebruiken tijdens de Zwangerschap.
Russische rabarber mag je niet gebruiken tijdens de borstvoeding.
Russische rabarber mag je niet gebruiken bij kinderen.
Russische rabarber mag je niet gebruiken bij Darmontstekingen.
Russische rabarber mag je niet gebruiken bij obstructie van de darmen.
Russische rabarber mag je niet gebruiken wanneer je een voorgeschiedenis hebt met nierstenen, nierlijden, jicht, blaasontsteking en oxalurie.
Russische rabarber mag je niet gebruiken bij aambeien.

Russische Rabarber is zeer veilig zonder bekende bijwerkingen of nadelen. Uiteraard kan er een persoonlijke gevoeligheid bestaan waardoor je bijvoorbeeld wat darmklachten kan krijgen bij hogere doseringen. Dit is echter zeldzaam.

Veel mensen gebruiken Russische Rabarber langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Russische Rabarber productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Mensen vragen zich vaak af: "Waar is de beste Russische Rabarber te koop?" Wij leveren enkel de beste Russische Rabarber waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Russische Rabarber is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Russische Rabarber voelen de effecten na 5-10 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Russische Rabarber te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.


✔  Voor 23.59 besteld, morgen in huis

✔  Gratis verzending vanaf 35,-

✔  O.b.v. wetenschappelijk onderzoek

✔  Bel ons op 050 211 2964


payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline