Alles over Glidkruid

Glidkruid is een populair kruid dat bijdraagt aan de gewrichten en een krachtig antihistamine is. Het is ook een populair supplement vanwege de gezondheidsvoordelen. Op deze pagina vind je alles over de Glidkruid, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Glidkruid is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Glidkruid?

Glidkruid (Scutellaria baicalensis), staat ook wel bekend als skullcap. Dat is een verwijzing naar de aparte zaaddoosjes die na de bloei ontstaan. Daarvan klapt het bovenklepje open en worden vier zaadjes zichtbaar.

wat is Glidkruid?
wat doet Glidkruid?

Hoe werkt Glidkruid?

Scutellaria baicalensis, is een bloeiende plant afkomstig uit China. Het actieve ingrediënt in kalotje is baicalin. Het heeft een gunstige invloed op het behoud van soepele gewrichten. Scutellaria staat binnen de natuurgeneeskunde bekend als een krachtig antihistaminicum.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de wortel van de plant onder meer de flavonoïden wogonine, norwogonine, oroxyline A en baicaleïne en het plantensterol β-sitosterol bevat.

De toepassingen, voordelen en werking van Glidkruid:

✔  Draagt bij aan de normale werking van de gewrichten*

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze > veiligheidspagina.

Wij mogen in het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims niet op de website vermelden voor welke toepassing je dit supplement kan gebruiken. Persoonlijk advies mag wel. Neem contact met ons op of gebruik het formulier hiernaast om meteen verder geholpen te worden.

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Dosering

Gebaseerd op practice based evicence (toepassing in de praktijk), kan glidkruid worden geadviseerd in een dosering variërend van 2000 mg per dag, of 500 mg extract. Bij intensieve inspanning en therapeutische doeleinden kunnen hogere doseringen gebruikt worden, daarbij rekening houdend met de persoon, interacties, indicatie etc.

Bijwerkingen?

Skullcap is een geweldig kruid om te proberen en is meestal erg veilig. Het kan echter maagklachten veroorzaken in (te) hoge doseringen, dus mensen met een voorgeschiedenis van maagklachten moeten het vermijden.

acerola recept
payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline