Alles over SOD (superoxide dismutase)

Als antioxidant beschermt SOD cellen en weefsels tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen. Op deze pagina vind je alles over de SOD, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat SOD is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is SOD (superoxide dismutase)?

Superoxide dismutase (SOD) is een natuurlijk voorkomend enzym dat de superoxideradicaal omzet in waterstofperoxide en zuurstof. Het wordt in cellen geproduceerd als reactie op oxidatieve stress. SOD kan in bijna alle aërobe organismen worden aangetroffen, hoewel de productie ervan onder verschillende omstandigheden sterk kan variëren.

Het doet dit door elektronen van het superoxideradicaal over te dragen naar zuurstof, waarbij waterstofperoxide en moleculaire zuurstof worden gegenereerd.

wat is SOD?
wat doet SOD?

Hoe werkt SOD?

Superoxide dismutase is een enzym dat als katalysator werkt in de lichaamscellen. Het gebruikt zuurstof en water om superoxideradicalen af te breken tot waterstofperoxide, dat minder reactief is dan het oorspronkelijke radicaal. Het doet dit door ze om te zetten in een minder reactieve verbinding. Als antioxidant beschermt SOD cellen en weefsels tegen schade veroorzaakt door deze vrije radicalen, dit zijn onstabiele moleculen die zuurstof bevatten en celdood kunnen veroorzaken.

Deze antioxidant is te vinden in de meeste dierlijke cellen, planten en sommige bacteriën.

De toepassingen, voordelen en werking van SOD:

✔  Draagt bij aan de normale werking van de spijsvertering

Deze gezondheidsclaims zijn op dit moment nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze > veiligheidspagina.

Wij mogen in het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims niet op de website vermelden voor welke toepassing je dit supplement kan gebruiken. Persoonlijk advies mag wel. Neem contact met ons op of gebruik het formulier hiernaast om meteen verder geholpen te worden.

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Dosering en gebruik

Algemene dosering > 5 mg SOD

Bij specifieke ondersteuning > 10 mg per dag SOD

Wanneer kan je het beste SOD innemen? Neem het vooraf aan elke maaltijd.

wat is SOD?

Meest gestelde vragen over SOD:

In zeldzame gevallen kan een persoon een allergische reactie hebben op SOD, maar dit komt eigenlijk vrijwel nooit voor.

Veel mensen gebruiken SOD langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende SOD productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

De effecten van SOD zijn meteen. Zodra je het inneemt begint het vrije radicalen te verwijderen.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline