Alles over Vitamine B6

Vitamine B6 is betrokken bij de energieproductie en de gezondheid van het zenuwstelsel. Op deze pagina vind je alles over Vitamine B6, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Vitamine B6 is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Vitamine B6?

Vitamine B6 werd in 1937 ontdekt door de biochemicus Albert Szent-Györgyi nadat hij de stof uit rijstzemelen had gehaald. Hij noemde het oorspronkelijk "hexuronzuur", maar veranderde het later, nadat hij zich realiseerde hoe belangrijk het voor de menselijke gezondheid was, in "pyridoxine".

Vitamine B6 is een in water oplosbare vitamine die in sommige voedingsmiddelen voorkomt. Deze vitamine is vaak nodig voor de afbraak van eiwitten en vetten, de aanmaak van serotonine en noradrenaline en de stofwisseling van homocysteïne.

wat is krill?
wat doet krill?

Hoe werkt Vitamine B6?

Vitamine B6 is een in water oplosbare vitamine die je lichaam helpt voedsel om te zetten in energie. Het ondersteunt het immuunsysteem en het zenuwstelsel. Vitamine B6 is betrokken bij het eiwitmetabolisme, de vorming van rode bloedcellen, de productie van aminozuren, de productie van niacine en vele andere lichamelijke processen.

De verschillende vormen van vitamine B6 zijn pyridoxal-5-fosfaat (P-5-P), pyridoxine HCl en pyridoxamine. P-5-P is de meest gebruikte vorm omdat het gemakkelijk door het lichaam wordt opgenomen.

De toepassingen, voordelen en werking van Vitamine B6:

✔  Draagt bij aan een normaal homocysteïne metabolisme

✔  Draagt bij aan het aanpassingsvermogen bij stress-situaties

✔  Draagt bij aan een normaal psychologisch functioneren

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Dosering

Algemene therapeutische dosering is 50-200 mg per dag.

Bijwerkingen?

Vitamine B6 (met name pyridoxine) kan sensorische polyneuropathie (prikkeling in handen en voeten) veroorzaken, met name bij langdurige inname van ten minste 500 mg vitamine B6 per dag (8 mg/kg/dag).

Pyridoxaal-5-fosfaat (de actieve, co-enzymatische vorm van vitamine B6) heeft een betere biologische beschikbaarheid en is vermoedelijk veiliger in hoge doseringen dan pyridoxine.

acerola recept

Meest gestelde vragen over Vitamine B6:

Vitamine B6 wordt al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt en gegeten. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Vitamine B6 en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Veel mensen gebruiken Vitamine B6 langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Vitamine B6 productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Mensen vragen zich vaak af: "Waar zijn de beste Vitamine B6 te koop?" Wij leveren enkel de beste Vitamine B6 waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Vitamine B6 zijn een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Vitamine B6 voelen de effecten na 10-20 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Vitamine B6 te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline