Biologische Kruiden bij Superfoodsonline

Alle Kruiden

Heb je vragen over Kruiden? Stel ze hier gerust.

Kunst van het leven: Ayurvedische Fytotherapie

Ayurveda betekent letterlijk ‘de wetenschap of kunst van het leven’. Ayus is een Sanskriet term voor ‘leven’ en Veda staat voor ‘wetenschap’ of ‘kunst’.

Ayurveda komt oorspronkelijk uit India, maar heeft zich gedurende de eeuwen verspreid over Egypte, Griekenland, Rome, Tibet, China, Rusland en Japan. Ayurveda is vermoedelijk de oudste holistische geneeskunst van de wereld. Volgens schattingen is Ayurveda zo’n 5000 jaar oud.

Het lichaam in balans

Deze vorm van suppletie is volledig ingericht op het in balans brengen van het lichaam. Ayurveda doet een beroep op het zelfregulerend en daardoor zelfherstellend vermogen van de mens. Het gebruik van kruiden in ayurveda kun je op 2 manieren toepassen: in de keuken (en dus in je voeding) of als een supplement. Medicinale kruiden worden voor een korte of langere periode genomen in geval van klachten. De meeste kruiden hebben een bepaalde voedingswaarde in het dieet en kunnen tegelijkertijd een medicinale waarde hebben. Sommigen Ayurvedische kruiden staan ook bekend als keukenkruiden, zoals kaneel, peper, gember, kurkuma, komijn, kruidnagel of nootmuskaat.

Meer informatie over Ayurvedische kruiden

Chinese kruiden: Denken vanuit de plant

Chinese kruidengeneeskunde gaat uit van de eigenschappen van de plant. Deze eigenschappen kunnen een belangrijke werking hebben voor de ondersteuning van het lichaam. De Chinese kruiden worden ingezet om het lichaam in balans te brengen. In de oudheid werden deze kruiden al gebruikt, zowel als geneesmiddel bij bestaande klachten als preventief.

Als de lichamelijke energie laag is en je vaak vermoeid bent, dan is een ondersteuning met Chinese kruiden zoals Rhodiola en Ginseng een effectieve en gezonde manier om hier ondersteuning aan te geven.

Meer informatie over Chinese kruiden

Terug naar Keuzehulp