Alles over Collageen Hydrolysaat

Bij ons kan je de beste kwaliteit collageen hydrolysaat producten kopen, afkomstig van rund en vis. Op deze pagina vind je alles over collageen, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Collageen is en waarom mensen het als supplement nemen, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Collageen?

> Collageen is één van de best onderzochte voedingssupplementen.
> Collageen kopen is een van de beste ondersteuningen bij de eerste tekenen van huidveroudering*.
> De functie van collageen is het leveren van stevigheid, integriteit en structuur van de huid*.

Het eiwit collageen is een lijmvormend hoofdbestanddeel van huid, haar, nagels en tanden. Collageen is belangrijk voor het behoud van de normale structuur, elasticiteit en uiterlijk van de huid*.

De productie van collageen neemt na het 25ste levensjaar geleidelijk af, met verslapping en veroudering van de huid op termijn als gevolg. Bijna iedereen heeft baat bij extra inname van collageen maar doelgroepen zoals bijvoorbeeld sporters en ouderen des te meer.

wat is collageen?

De toepassingen, voordelen en werking van Collageen:

✔  Behoud van de normale structuur, elasticiteit en uiterlijk van de huid*

✔  Behoud de stevigheid van de huid*

✔  Vermindert de zichtbare tekenen van het ouder worden*

✔  Maakt de huid van binnenuit mooier*

* Deze cosmetischeclaims zijn nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over cosmetische claims en gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze > veiligheidspagina.

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

collageen hydrolisaat

Beste vorm: Collageen Hydrolysaat

Gehydrolyseerde collageen is verder verwerkt dan gewone collageen en bestaat uit pure eiwitten met een laag moleculair gewicht, waardoor het al binnen enkele minuten wordt opgenomen. Collageen hydrolysaat bevat specifieke aminozuren en aminozuurverbindingen die het lichaam goed opneemt en kan verwerken.

De winsten van het ontwikkelen van gehydrolyseerd collageen moeten niet worden onderschat. Het wordt vele malen beter opgenomen waardoor het door iedereen met succes gebruikt kan worden, zelfs door de meest gevoeligen.

Type I Collageen

Type I collageen is het meest voorkomende type collageen in het lichaam. Dit is het type collageen waar je waarschijnlijk aan denkt als je geïnteresseerd bent in het behoud van de niveaus van collageen in je huid, haar of nagels. Omdat het zo veel voorkomt in het bindweefsel, zien we vaak de afname van type I collageen wat resulteert in kenmerken zoals een slappe huid, fijne lijntjes, broze nagels en dunner wordend haar.

Maar type I collageen is niet alleen een schoonheidsgerelateerde stof. Het is ook een belangrijk onderdeel van de pezen, organen en botten. Dit maakt het een essentieel onderdeel van elk dieet of wellnessroutine - vooral als je actief blijft naarmate je ouder wordt. Collageenpeptiden zijn voornamelijk samengesteld uit type I collageen.

Type II Collageen

Een ander veel voorkomend type collageen om te vinden in supplementen is type II collageen. Hoewel het iets minder vaak voorkomt in het lichaam dan type I, is type II collageen uiterst belangrijk. Het is het hoofdbestanddeel van kraakbeen. Actieve mensen hebben baat bij het toevoegen van type II collageen aan hun dieet. Ons kraakbeencollageen bestaat uit type II collageen.

Type III Collageen

Het derde vaak voorkomende type collageen, Type III, wordt over het algemeen aangetroffen in reticulaire vezels, zoals in het beenmerg. Het wordt meestal gevonden naast type I collageen in het lichaam.

wat is collageen?

Vis Collageen

Viscollageen is een 100% natuurlijke variant van collageen afkomstig uit de huid en graat van de vis.

Viscollageen bevat voornamelijk type 1, daarnaast bevat viscollageen hydroxyproline. Dit aminozuur is een belangrijk onderdeel van de huid, de wanden van bloedvaten en andere bindweefsels. Van alle types is Type I dus het meest belangrijk voor bindweefsel. Gehydroliseerd viscollageen heeft dezelfde toepassingen als dat uit rund of varken.

viscollageen

CollaFish: Beste Kwaliteit Viscollageen

Collafish viscollageen peptiden bestaan uit Type I Collageen. Dit betekent dat het identiek is aan het collageen dat in onze botten en huid gevonden wordt. CollaFish viscollageen is een uiterst zuiver natuurlijk biobeschikbaar product, dat uit meer dan 97% eiwitten bestaat.

CollaFish viscollageen kopen is kiezen voor een product dat is geoptimaliseerd voor biobeschikbaarheid en opneembaarheid, en door de gehydroliseerde vorm makkelijk verteerbaar. Het bevat geen allergenen en kan daarom door iedereen gebruikt worden zonder bijwerkingen, interacties of contra-indicaties. Het heeft een neutrale smaak en geur.

CollaFish Skin Complex: Elke dag een stralende huid

Zoek je naar een natuurlijke formule die de kracht van collageen gebruikt om de schoonheid en gezondheid van huid, haar en nagels snel te verbeteren? Dan is de nieuwe collageen formule van Purason écht iets voor je.

CollaFish Skin Complex bestaat uit de hoogste kwaliteit viscollageen verrijkt met vitamine c, zink en hyaluronzuur. Minder rimpels, meer stevigheid, met een prettige neutrale smaak en geur. Ook voor een gevoelige huid!

Collageen wordt vaak samen gebruikt met:

Supplementen met soortgelijke effecten worden vaak gecombineerd met Maca voor sneller en nog sterker effect. Voor een goede combinatie kijk je naar Astaxanthine, Visolie en Camu Camu.

Meest gestelde vragen over Collageen:

Collageen is een superfood dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Collageen en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Collageen is zeer veilig zonder bekende bijwerkingen of nadelen. Uiteraard kan er een persoonlijke gevoeligheid bestaan waardoor je bijvoorbeeld wat darmklachten kan krijgen bij hogere doseringen. Dit is zeer zeldzaam.

Het is heel moeilijk om een te hoge dosering binnen te krijgen van Collageen, het is een veilige stof. Je lichaam is goed in staat om Collageen te verwerken en heeft in hoge doseringen ook geen toxiciteit. Echter raden wij altijd aan om volgens de gebruiksaanwijzing te handelen.

Collageen is ongeveer 30% van alle proteïnen binnen het lichaam. Dit zijn taaie en sterke structuren die helemaal over het lichaam worden gevonden: in beenderen, pezen en ligamenten.

Collageen wordt eigenlijk uitsluitend gevonden in dieren, vooral in het vlees en de bindweefsels van zoogdieren.

Het collageen molecuul is een 'triple helix'. Deze triple helix, of een spiraal bestaande uit 3 kettingen, bestaat uit ongeveer uit 1000 glycine, 360 prolines en 300 hydroxyprolines. Door de moleculaire vorm is 'gewone' collageen niet oplosbaar in water. Het moet eerst oplosbaar gemaakt worden door een extractie proces (hydrolisatie) om gehydrolyseerd collageen te krijgen.

Gehydrolyseerd collageen is een polypeptide dat gemaakt wordt doormiddel van verdere hydrolisatie van gedenaturaliseerd collageen of gelatine. Dit proces maakt het mogelijk om een relatief lage moleculaire massa te krijgen. Hierdoor is het mogelijk om collageen hydrolysaat te laten oplossen in koud water zonder dat het een gel vormt. De verdere processen die nodig zijn bij het produceren van gehydrolyseerd collageen zijn demineralizatie, extractie van collageen naar gelatine, enzymatische hydrolysatie om collageen hydrolysaat te vormen, ionenwisseling, filtratie, verdamping, steralisatie en drogen.

Het gehydrolyseerde collageen lost wel op in koud water en heeft niet de bittere smaak die komt door het hoge gehalte aan glycine. De bittere peptiden die in normaal collageen gevormd worden zijn vrijwel afwezig in gehydrolyseerd collageen.

In een gezond lichaam wordt al het collageen iedere 6 maanden compleet vernieuwd. Voor een goed functioneren ervan is het belangrijk dat je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt, juist beweegt en belast, maar vooral ook dat je voldoende water tot je neemt. In het lichaam bevindt collageen zich in een staat van materie dat tussen een vast kristal en een vloeistof zit. Het staat daarom ook wel bekend als een ‘Liquid Crystalline’ ofwel een vloeibaar kristal. Voor een goede werking is het afhankelijk van water, vandaar dat een voldoende inname zo belangrijk is.

Algemene dosering > 1 tot 2 x per dag 12 gram Collageen

Bij specifieke ondersteuning > 2 x per dag 24 gram Collageen

Roer dagelijks collageen hydrolisaat door je favoriete smoothie, yoghurt, melk of sap.

Hoewel Collageen geen smaak en geen geur heeft adviseren wij om het niet enkel met water te mengen. Vrijwel niets is lekker door alleen water.

Wanneer kan je het beste Collageen innemen? Neem het in de ochtend, of tijdens de lunch.

Zeker, een hele lekkere is dit recept.

Collageen is zeer rijk aan aminozuren (proline, glycine en glutamine), calcium, magnesium en fosfor.

Onze Collageen is niet zomaar een eiwit, het is gehydrolyseerd wat betekent dat de aminozuren in kleine stukjes zijn geknipt (enzymatisch afgebroken, al voor verteerd) waardoor het al in de dunnen darm makkelijk opgenomen wordt. De volgorde, samenstelling en concentratie van die aminozuren is dan bepalend en kan dus ook niet verder worden afgebroken zoals anderen beweren.

Als het Collageen in je bloedbaan komt herkent je lichaam het als een mens-eigen-collageen (door volgorde, samenstelling en concentratie van aminozuren) door een piek in de bloedspiegel waardoor je lichaam zelf ook Collageen aanmaakt op een natuurlijke manier.

Wij adviseren te kiezen voor het collageen product CollaBeef van Purason als je graag kiest voor rund. Bij viscollageen adviseren wij CollaFish van Purason, of de CollaFish Skin Complex als het je gericht om de huid gaat.

Veel mensen gebruiken Collageen langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Collageen productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Mensen vragen zich vaak af: "Waar is de beste Collageen te koop?" Wij leveren enkel de beste Collageen waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Collageen is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Collageen voelen de effecten na 6-10 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Collageen te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

Een peptide is een molecuul dat bestaat uit een klein aantal aminozuren die met elkaar verbonden zijn door peptidebindingen. Peptiden staan op de ingrediëntenlijst van heel veel cosmetica en collageen supplementen. Maar wat zijn peptiden, en wat doen ze?

Peptiden die van nature in de huid zitten, zijn niet hetzelfde als de peptide die in cosmetica zitten. De peptiden in de huid zijn afkomstig van de eiwitten in de huid die zijn opgebroken door enzymen. Dit is wel het geval bij collageen hydrolysaat supplementen.

De polypeptiden zijn een soort ‘boodschappers’ voor de huidcellen. Het nemen van een collageen hydrolisaat peptide supplement levert het lichaam niet alleen alle bouwstoffen voor de natuurlijke aanmaak van collageen, maar geeft de huid ook het signaal om te beginnen met deze aanmaak, waardoor de huid voller en steviger wordt.

Vitamine C is essentieel voor de productie van collageen. Het functioneert hier als co-enzym en bij gebrek aan vitamine C worden instabiele collageenvezels gevormd. Je hoeft echt niet perse een los vitamine c supplement te nemen, het kan ook door bijvoorbeeld wat citroensap of een kiwi erbij te nemen.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline