Alles over Sarsaparilla (Sariva)

Sarsaparilla (Sariva) is uitstekend als diureticum. Op deze pagina vind je alles over de Sarsaparilla, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Sarsaparilla is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Sarsaparilla?

Sarsaparilla is een groenblijvende, niet winterharde, woekerende klimplant. Hij kan tot wel 50 meter lang worden. De plant heeft hartvormige bladeren en in de zomer heeft de Sarsaparilla witte tot bleekgele bloemen. Na de bloei ontstaan er zwarte bessen, ter grootte van de vlierbes. Deze bessen worden niet veel gebruikt in Europa. Lokaal waar de Sarsaparilla inheems voorkomt worden de bessen wel gegeten.

De bladeren en takken van de sarsaparilla worden vaak alleen uitwendig gebruikt. Wereldwijd wordt van de Sarsaparilla alleen de wortel gebruikt, of eigenlijk de bijwortel. De bijwortel van de Sarsaparilla is in de 16de eeuw door spaanse ontdekkingsreizigers naar Europa gebracht vanuit Mexico. Wist je dat ook de Smurfen zijn dol op de bessen van de Sarsaparilla? De Smurfen noemen deze bessen smurfbessen.

wat is sarsaparilla?
smilax?

Wat is Smilax?

Sarsaparilla komt uit het geslacht Smilax, Smilax is een geslacht van klimplanten die thuishoort in de familie Smilacaceae. Tot dit geslacht behoren zeker 240 klimplanten allemaal met de naam Smilax. Toch zijn er slechts drie soorten die van oudsher gebruikt worden en dan ook vallen onder de "Echte Sarsaparilla" dit zijn de Smilax officinalis Kunth, Humb en Bonpl. De Sarsaparilla door ons ook wel struikwinde genoemd komt inheems voor in Tropisch Midden- en Zuid-Amerika, maar wordt ook wel aangetroffen in India en op de Himalaya (onder de 1500m).

De toepassingen, voordelen en werking van Sarsaparilla:

✔  Werkt als diureticum

✔  Draagt bij aan de normale werking van de vochtafdrijving*

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze > veiligheidspagina.

Belangrijk

Problemen met de vochtbalans? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Wetenschappelijk onderzoek

Voor Superfoodsonline is het erg belangrijk dat jij goed geïnformeerd bent, snapt waar informatie op gebaseerd is en daarnaast inzicht hebt wanneer je van deskundig advies kan spreken. Heb je misschien moeite met het lezen van dit soort informatie of wil je product informatie, neem dan contact op en dan helpen we je graag verder.

Hoe werkt Sarsaparilla?

In de wortel zitten de saponinen zoals sarsapogenine, isosarsapogenine, smilagenine, sarsasaponine of parilline, smilasaponine, smilacine, sarsaparilloside en sarsasaponosiden. Het bevat daarnaast de fytosterolen betasitosterol, stigmasterol, epsilonsisterol, sitosterol-d-glycoside en sterolglycosiden.

Sarsaparilla werkt urinedrijvend door de samenwerking tussen saponinen, flavonen en etherische olie. Toxische stoffen zoals kwik, lood en amalgaam worden sneller uit het lichaam verwijderd door sarsaparilla.

werking sarsaparilla
smilax?

Sarsaparilla gebruiken

Cosmetisch wordt sarsaparilla gebruikt in haarwater en verwerkt in crèmes. Culinair wordt de wortel gekookt, de wortel die normaal vrij geurloos is verspreid bij het koken een aangename geur. De smaak is vrij slijmerig en licht bitter in het begin, later gaat deze smaak over in kruidig, verwarmend, zoetig en matig bijtend. De wortel kan gekookt gegeten worden, toch is dit niet aan te raden. Hitte vernietigt tot op zekere hoogte de activiteit van de wortel, daarom moeten kooktijden zo kort mogelijk gehouden worden of maakt men beter een maceraat in warm, niet kokend water. Om een maceraat van Sarsaparilla wortel poeder te maken heeft men 7 gram wortel poeder nodig op 1 kop warm water (max 65 graden) laat dit 1 uur trekken in een afgesloten pot. Drink hiervan 1 tot 2 koppen per dag.

Meest gestelde vragen over Sarsaparilla:

Sarsaparilla is een ayurvedisch kruid dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Sarsaparilla en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Sarsaparilla is zeer veilig zonder bekende bijwerkingen of nadelen. Uiteraard kan er een persoonlijke gevoeligheid bestaan waardoor je bijvoorbeeld wat darmklachten kan krijgen bij hogere doseringen. Dit is zeer zeldzaam. Gebruik van Sarsaparilla is niet aanbevolen tijdens de zwangerschap en borstvoeding, aangezien dit nog onvoldoende wetenschappelijk onderzocht is.

Het is heel moeilijk om een te hoge dosering binnen te krijgen van Sarsaparilla, het is een veilige stof. Je lichaam is goed in staat om Sarsaparilla te verwerken en heeft in hoge doseringen ook geen toxiciteit. Echter raden wij altijd aan om volgens de gebruiksaanwijzing te handelen.

Veel mensen gebruiken Sarsaparilla langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Sarsaparilla productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Mensen vragen zich vaak af: "Waar is de beste Sarsaparilla te koop?" Wij leveren enkel de beste Sarsaparilla waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Sarsaparilla is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Sarsaparilla voelen de effecten na 2-5 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Sarsaparilla te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.


✔  Voor 23.59 besteld, morgen in huis

✔  Gratis verzending vanaf 35,-

✔  O.b.v. wetenschappelijk onderzoek

✔  Bel ons op 050 211 2964


payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline