Alles over Goudsbloem (Calendula)

Goudsbloem is populair als vrolijke tuinbloem, maar ook bekend om zijn cosmetische en culinaire toepassingen. Op deze pagina vind je alles over de Goudsbloem, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Goudsbloem is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Goudsbloem?

Goudsbloemen zijn een geslacht van ongeveer 25 soorten wilde bloemen in de madeliefjesfamilie (Asteraceae). De algemene naam is ontleend aan het Franse goudsbloem dat op zijn beurt is afgeleid van het Latijnse "calendula", wat "een kleine kaars" betekent. Men denkt dat het geslacht zowel eenjarige als meerjarige soorten omvat.

Goudsbloem is een plant die al eeuwen wordt gebruikt om wonden en huidaandoeningen te behandelen. Goudsbloemen staan bekend om hun vermogen om ongedierte zoals muggen, mieren en kevers af te weren.

wat is Goudsbloem?
wat doet Goudsbloem?

Hoe werkt Goudsbloem?

Goudsbloembloemen zijn een krachtige bron van actieve alkaloïden. Deze bloem bevat de actieve alkaloïden calenduline en chelidonzuur die uitgebreid zijn bestudeerd vanwege hun therapeutische eigenschappen.

Goudsbloemen helpen je huid gezond te houden en er mooi uit te laten zien. Calendula staat daarom vooral bekend om haar herstellende krachten en beschermende, versterkende en verwarmende effect op de huid.

De toepassingen, voordelen en werking van Goudsbloem:

Wij mogen in het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims niet op de website vermelden voor welke toepassing je dit supplement kan gebruiken. Persoonlijk advies mag wel. Neem contact met ons op of gebruik het formulier hiernaast om meteen verder geholpen te worden.

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Dosering

Gebaseerd op practice based evicence (toepassing in de praktijk), kan goudsbloem worden geadviseerd in een dosering variërend van 1000-2000 mg per dag, of 300-500 mg in extract vorm. Bij intensieve inspanning en therapeutische doeleinden kunnen hogere doseringen gebruikt worden, daarbij rekening houdend met de persoon, interacties, indicatie etc.

Bijwerkingen?

Van calendula zijn er weinig bijwerkingen bekend. In zeldzame gevallen kan je allergisch reageren op goudsbloem. Je kan eerst wat van het preparaat van je keuze op de binnenzijde van de ellenboog of pols aanbrengen en kijken of er geen reactie optreedt.

acerola recept

Meest gestelde vragen over Goudsbloem:

Goudsbloem wordt al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt en gegeten. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Goudsbloem en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Veel mensen gebruiken Goudsbloem langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Goudsbloem productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Mensen vragen zich vaak af: "Waar zijn de beste Goudsbloem te koop?" Wij leveren enkel de beste Goudsbloem waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Goudsbloem zijn een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Goudsbloem voelen de effecten na 10-20 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Goudsbloem te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline