Alle Producten van Manuka New Zealand bij Superfoodsonline

Kies voor Manuka Honing

Manuka Honing komt van de inheemse Manuka struik (Leptospermum scoparium) in Nieuw Zeeland die al meer dan 80 miljoen jaar in dit ongerepte, ruige landschap in het wild groeit. Als gevolg van de unieke klimatologische omstandigheden en de geïsoleerde ligging van Nieuw-Zeeland, heeft de Manuka struik een uitstekende en vooral unieke zeer krachtige bio-activiteit ontwikkeld. In 1839 werden de eerste honingbijen door Europese kolonisten naar Nieuw-Zeeland gebracht. Gedurende bijna honderd jaar bleven de voordelen van Manuka honing onbekend. Pas in de laatste decennia zijn de opmerkelijke eigenschappen van Manuka honing ontdekt. De honing van deze struik heeft een bijzondere, sterke, bosachtige smaak en is heel donker van kleur. Deze struik bloeit slechts 2-6 weken per jaar met prachtige wit/roze bloemetjes.

De speciale kwaliteiten en eigenschappen van MGO™ Manuka honing zijn in geen andere honing op de planeet te vinden. Manuka honing is het enige 100 procent natuurlijke product in de wereld dat aantoonbaar effectief en betrouwbaar werkt vanwege de hoge niveaus Methylglyoxal (MGO™).

Manuka: Uitzonderlijke kwaliteit

Manuka New Zealand Ltd koopt uitsluitend manuka honing in die is gewonnen uit haar eigen bijenkorven of afkomstig is van externe imkers uit heel Nieuw-Zeeland. De honing wordt verwerkt, verpakt en gelabeld in de verwerkingsfaciliteit van Manuka in Weona Court, Te Awamutu. Alle honingvaten ondergaan bij aankomst in de verwerkingsfaciliteit een ontvangstproces, waarbij visuele inspecties worden uitgevoerd, honingmonsters worden genomen en de herkomstdocumentatie van de manuka honing wordt gecontroleerd.

Het gecertificeerde laboratorium van Manuka New Zealand Ltd test ter plekke monsters uit alle vaten. Bij de analyse wordt getest op o.a. methylglyoxal (MGO)- en dihydroxyaceton (DHA)-gehalte, hydroxymethylfurfural (HMF), diastase, DNA-analyse van manuka pollen,, vochtgehalte en microbiologische parameters. Nadat de ontvangst- en kwaliteitscontroles zijn voltooid, worden de honingvaten opgeslagen in de temperatuurgeregelde opslag van Manuka New Zealand. De opgeslagen vaten worden regelmatig onderworpen aan steekproeven en testen om de kwaliteit van de honing te controleren en te waarborgen.

Het kwaliteitsborgingsteam verstrekt een analysecertificaat voor iedere batch honing. Het honingproduct wordt pas uit quarantaine vrijgegeven voor labeling en daarna verzending wanneer aan deze strenge kwaliteitsbeoordelingscriteria is voldaan.

Kijk naar MGO, niet naar UMF

In tegenstelling tot wat veel bedrijven claimen, worden Unieke Manuka Factor (UMF®) waarden niet direct gemeten in het laboratorium, maar Unieke Manuka Factor (UMF®) waarden worden berekend uit de gemeten concentratie Methylglyoxal in de honing volgens de eisen van de opdrachtgever. De berekening is gebaseerd op de gepubliceerde gegevens waarbij UMF en Methylglyoxal concentraties worden gemeten in een reeks van honing monsters. Deze berekende waarden en testmethode zijn niet geaccrediteerd en impliceren niet dat de honing wel of niet Manuka honing is.

Daarentegen is de testmethode voor het meten van Methylglyoxal (MGO) concentraties wel geaccrediteerd. In 2006 kondigde professor Thomas Henle (Technische Universiteit van Dresden) de ontdekking van Methylglyoxal aan als de verbinding uitsluitend verantwoordelijk is voor de stabiele zeer sterke bio-activiteit die uniek is voor de Nieuw Zeelandse Manuka Honing. Zijn onderzoeksteam toonde aan dat de hoeveelheid Methylglyoxal in de honing direct gecorreleerd is met het niveau van de deze unieke bio-activiteit. In 2008 nam Manuka New Zealandhet voortouw door het ontwikkelen van een nauwkeurige wetenschappelijke testmethode, gebaseerd op nieuw onderzoek, voor het meten van de natuurlijke aanwezigheid van Methylglyoxal niveaus in de Manuka honing.

 

“Het testen op methylglyoxal is een duidelijke en ondubbelzinnige wijze om consumenten te laten weten dat deze unieke hoge bio-activiteit van deze honing echt, speciaal en uitsluitend van toepassing is op de Manuka Honing.”

 

Wat maakt Manuka Honing zo uniek?

Nieuw Zeelandse Manuka Honing is de enige 100% natuurlijke voeding in de wereld waarvan wetenschappelijk aangetoond is dat het een effectieve en betrouwbare unieke hoog kwalitatieve bioactiviteit heeft. MGO Manuka Honing van Manuka New Zealandis het enige voedsel in de wereld dat tot nu toe gevonden is met een significant Methylglyoxal gehalte varierend van 20mg/kg tot 800mg/kg.

In 2006 deden Dutise wetenschappers een ontdekking dat deze uitzonderlijk hoge niveaus van Methylglyoxal in Manuka honing uitsluitend verantwoordelijk zijn voor de unieke en betrouwbare bioactiviteit. Manuka New Zealand produceert Manuka Honing met verschillende sterktes, varierend van 30 mg/kg tot 550 mg/kg, zodat de consument elf de producten kan kiezen. Hoe hoger het Methylglyoxal gehalte, hoe sterker de Manuka Honing is.

MGO Manuka Honing wordt altijd getest op kleur, geleidbaarheid, smaak, aroma, aanwezigheid van het Manuka type pollen en de aanwezigheid van MGO, DHA en HMF.

Bij Superfoodsonline bieden we de volgende doseringen aan:

Manuka Honing MGO 550 - Buitengewoon Sterk
Manuka Honing MGO 400 - Zeer Sterk
Manuka Honing MGO 250 - Sterk
Manuka Honing MGO 100 - Normaal

Manuka New Zealand wordt zorgvuldig verpakt

Manuka honing wordt verpakt in zorgvuldig geselecteerde PET verpakkingen (geen plastic). PET ondervindt geen migratie; dit betekent dat er geen stoffen uit de PET-verpakking in de honing komen. Dit is al jarenlang onderzocht. Met betrekking tot duurzaamheid; glas en PET kunnen even vaak worden gerecycled waarbij de CO2 voetprint voor het laten smelten van glas vele malen hogen ligt dan PET. Dus vanuit Milieutechnisch oogpunt is PET beter voor het milieu.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline