Wat is Appelazijn (Apple Cider Vinegar)?
Appelciderazijn wordt in twee stappen gemaakt. Eerst worden geplette appels blootgesteld aan gist, die de suikers vergist en omzet in alcohol. Vervolgens worden er bacteriën aan de alcohol toegevoegd, die deze verder fermenteert en verandert in azijnzuur - de belangrijkste werkzame stof in azijn.
Azijnzuur geeft azijn zijn zure geur en smaak. Dit zuur is verantwoordelijk voor de gezondheidsvoordelen van appelciderazijn. Ciderazijn bestaat uit 5-6% azijnzuur.
Biologische, ongefilterde appelciderazijn bevat ook een stof genaamd 'moeder', die is opgebouwd uit eiwitten, enzymen en vriendelijke bacteriën die het een troebel uiterlijk geven.
Hoe gebruik je Appelazijn?
Je moet ernaar streven om elke dag 1.000 mg biologische appelciderazijn te consumeren. Voor vloeibare appelciderazijn is dit ongeveer 1-2 eetlepels verdund met 1-2 kopjes water.
Login and Registration Form
Log In