Alles over MSM

Het populaire zwavelmineraal MSM is al jaren een populair supplement dat door velen gebruikt wordt. Op deze pagina vind je alles over MSM, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat MSM is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is MSM?

MSM is een organische zwavelverbinding die van nature in plant, dier en mens wordt aangetroffen. MSM (methylsulfonylmethane) wordt gemaakt door het natuurlijke proces van de organische vorm na te bootsen. Het resulterende product is een wit, reukloos kristallijn materiaal dat lijkt op suiker.

MSM is een belangrijk supplement

Bijna de helft van al het zwavel bevindt zich in de spieren, huid en botten. De andere helft wordt met name aangetroffen in hersenen, haren en nagels. Onderzoek heeft uitgewezen, dat naarmate de leeftijd vordert de hoeveelheid MSM in het lichaam afneemt.

wat is msm?
wat voor vorm?

Kies ik voor MSM capsules of poeder?

MSM poeder geeft veel meer toepassingsmogelijkheden dan MSM capsules. Je kan bijvoorbeeld je eigen zwavelbad maken door 100 gram MSM poeder aan het badwater toe te voegen. Ook wordt MSM in poedervorm sneller en beter door het lichaam opgenomen.

Je kunt ook zelf (vegetarische) capsules van maken van poeder. Kijk eens bij onze capsule makers en lege capsules productpagina.

De toepassingen, voordelen en werking van MSM:

✔  Een uitstekende bron van goed opneembaar zwavel*

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze > veiligheidspagina.

Wij mogen in het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims niet op de website vermelden voor welke toepassing je dit supplement kan gebruiken. Persoonlijk advies mag wel. Neem contact met ons op of gebruik het formulier hiernaast om meteen verder geholpen te worden.

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

De bron van MSM

Methylsulfonylmethaan is een organische zwavelverbinding die diep in de oceaan ontstaat. Een heel klein plantje maakt dimethylsulfoniumzouten aan en stoot deze uit. In de zee wordt dit omgevormd tot DMS. Door verdamping komt DMS in de lucht terecht. Boven in onze atmosfeer vermengt dit stofje zich met het uv-licht en de ozon.

Bij regenval komt het stofje weer op aarde en wordt opgenomen door de planten. De planten vormen deze stof om tot een stabiele verbinding (MSM) en verspreiden het over de gehele voedselketen. Daardoor hebben we kleine hoeveelheden MSM in ons voedsel. Er gaat alleen veel MSM verloren bij de bereiding van ons voedsel, omdat het een hele vluchtige verbinding is. Veel mensen hebben daardoor een tekort aan zwavel in het lichaam. Dat terwijl er best wel veel zwavel rijke voedingsmiddelen zijn - zoals kool, raap, boerenkool en knoflook. Vooral naarmate je leeftijd stijgt gaat de hoeveelheid zwavel in je lichaam langzaam achteruit.

bron van msm

Het verschil tussen organisch zwavel (MSM) en Zwavel

Organische zwavel is een belangrijk mineraal voor het menselijk lichaam, we kunnen namelijk niet zonder. Je hebt vast wel eens gehoord van het chemische element zwavel, symbool S op de elementen kaart. Zwavel roept vragen op. Er is namelijk een groot verschil is tussen Organisch Zwavel (MSM) en Zwavel, en daarnaast bestaat er onduidelijkheid over hoe MSM wordt geproduceerd en verwerkt.

Zwavel (zwavel dioxide)

Zwavel is een chemisch element. Het staat ook bekend als zwaveldioxide, dat in zwavelzuur wordt verwerkt. Deze vorm van zwavel is giftig voor ons lichaam en kan niet worden geabsorbeerd of verteerd. Bovendien wordt zwavel vaak gevonden in vulkanische gebieden en is het van nature een gele kristallijne vaste stof. Het wordt vaak gebruikt in de chemische industrie als grondstof voor verschillende materialen. Als we terug gaan naar de jaren 1950-1970's, werd deze vorm van zwavel door dokters wel eens voorgeschreven aan mensen. Het laat zich raden dat de resultaten van dit gebruik niet goed waren.

Organisch Zwavel (MSM)

Methylsulfonylmethaan (MSM) een organische zwavelverbinding die in alle levende planten- en dierlijke weefsels voorkomt. Het is een wit, reukloos, kristallijn poeder. Deze vorm van zwavel is 100% organisch.

productie van MSM

Natuurlijk of synthetisch: Het productieproces van MSM

Veel mensen weten niet hoe het nu precies zit met MSM. Is het natuurlijk of synthetisch? Is het plantaardig? Wat is het eigenlijk echt?

Allereerst is MSM dus zoals hierboven beschreven staat een natuurlijke stof. De rijkste bron van MSM is moedermelk, in concentraties van niet meer dan enkele milligrammen per liter. In theorie kan je MSM ook uit dennenbomen halen. Maar dan moet helaas wel het grootste deel van de dennenbomen op onze aarde omgehakt worden om een redelijke hoeveelheid msm te krijgen.

Het is dus eigenlijk onmogelijk om te claimen dat msm van natuurlijke oorsprong of zelfs biologisch is. Alle MSM die je kunt kopen is niet afkomstig van bomen, planten of oliën. Je kunt MSM niet isoleren, extraheren of zelfs kweken, er is een chemische reactie nodig om MSM te kunnen maken.

MSM & Cardinal Nutrition

In Amerika begon producent Cardinal Nutrition als eerste met het maken van MSM, uit afvalwater van de papierindustrie. Daar uit haalden ze het stofje Lignine. Dit stofje heet ook wel CH3 en behoort tot de methylgroepen. Na een chemisch proces creëren ze van de lignine DMS. Dit wordt na nog een chemisch proces omgezet in DMSO, waarna weer een chemisch proces volgt en je uiteindelijk MSM hebt.

DMS en DMSO zijn kleine en relatief eenvoudige moleculen die eenvoudig synthetisch kunnen worden geproduceerd. Synthethisch, maar natuurlijk identiek.

Meest gestelde vragen over MSM:

MSM is een mineraal dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met MSM en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

MSM is een zeer veilige stof. Een dosering van 1,5 gram per kilo lichaamsgewicht gedurende 90 dagen veroorzaakte geen bijwerking of toxisch effect. Er is erg veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met MSM. Bij alle onderzoeken die zijn uitgevoerd is het niet voorgekomen dat MSM een negatieve allergische reactie veroorzaakte. Daarnaast is MSM een belangrijk metaboliet van DMSO, wat een geregistreerd geneesmiddel is waarvan de biochemische eigenschappen en biologische toepassingen in duizenden wetenschappelijke studies zijn beschreven.

MSM is zeer veilig zonder bekende bijwerkingen of nadelen. Uiteraard kan er een persoonlijke gevoeligheid bestaan waardoor je bijvoorbeeld wat darmklachten kan krijgen bij hogere doseringen. Dit is zeer zeldzaam.

Veel mensen gebruiken MSM langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende MSM productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Mensen vragen zich vaak af: "Waar is de beste MSM te koop?" Wij leveren enkel de beste MSM waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

MSM is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van MSM voelen de effecten na 2-4 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag MSM te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline