Alles over Psylliumvezels

Voor de stoelgang, darmwerking en spijsvertering is er niets belangrijker dan vezels. Op deze pagina vind je alles over Psylliumvezels, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Psylliumvezels zijns, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat zijn Psylliumvezels?

Psyllium (Plantago ovata) uit de vlozaad plant is een uitstekende vezelbron en wordt derhalve gebruikt voor het reinigen van de darmen en voor een natuurlijke stoelgang. Deze darmreiniger ondersteunt de darmpassage. De vezels (vlozaad) ondersteunen een normale bloedglucosespiegel door een meer geleidelijke opname van de suikers uit het voedsel en bevorderen de uitscheiding van gifstoffen met de ontlasting. Psylliumvezels passen uitstekend in een reinigingsprogramma en kunnen goed gebruikt worden voor een detox.

Psyllium bestaat grotendeels uit wateroplosbare vezels (unieke, sterk vertakte arabinoxylanen). Psylliumvezels vormen een kleur- en geurloze gel als ze in contact komen met water en kunnen tien keer het eigen drooggewicht aan water opnemen. Een voordeel van psyllium boven andere oplosbare vezels is dat psyllium in mindere mate wordt gefermenteerd door de darmflora en daardoor minder aanleiding geeft tot klachten zoals een opgeblazen gevoel en winderigheid.

wat zijn psylliumvezels?
hoe werken psylliumvezels?

Hoe werken psylliumvezels?

Psyllium vezels of psyllium husk zijn goed voor een gezonde werking van je darmen. Veel mensen hebben te weinig vezels in hun dagelijks dieet en kunnen hierdoor last krijgen van verstoppingen of juist een te vloeibare stoelgang.

De psyllium vezels bevorderen de spijsvertering en gaan niet alleen constipatie tegen maar helpt ook de balans weer te vinden bij hevige diarree. Doordat de darmwerking verbeterd helpen de vezels je lichaam op te schonen van allerlei verontreinigingen.

De toepassingen, voordelen en werking van Psylliumvezels:

✔  Draagt bij aan de normale werking van de darmen*

✔  Is goed voor de spijsvertering*

✔  Draagt bij aan een normale bloedsuikerspiegel*

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze > veiligheidspagina.

Wij mogen in het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims niet op de website vermelden voor welke toepassing je dit supplement kan gebruiken. Persoonlijk advies mag wel. Neem contact met ons op of gebruik het formulier hiernaast om meteen verder geholpen te worden.

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Kies ik voor poeder of hele vezels?

Psylliumvezels en husks zijn de gefilterde zaadjes, dus alleen de vezels zelf. De goedkoopste manier om psyllium te gebruiken is het gebruik van de hele zaden. De hele vezels zijn vaak ook het meest effectief.

Onze Psylliumvezels vindt je ook in poeder vorm. Het is fijn gemalen, waardoor het gemakkelijk is het toe te voegen aan smoothies, in tegenstelling tot de hele vezels (husks).

poeder of vezels?
gebruik van psyllium?

Hoe gebruik ik Psylliumvezels?

Zorg ervoor dat je 1,5 tot 2 liter vocht per dag drinkt. Als je te weinig drinkt, gaan de psylliumvezels in de darm klonteren. Neem geen vezels voor het slapen gaan aangezien het metabolisme sterk vertraagt is tijdens de nacht. Meng de psylliumvezels met een groot glas water, vruchtensap of melk. Roer goed om en drink meteen op. Je kunt het ook mengen met vla of yoghurt. Maar drink dan een groot glas vocht erbij. Je kan een vol gevoel in de buik krijgen, dit hoort erbij en gaat vanzelf over. Psylliumvezels laten de ontlasting meer water opnemen. De ontlasting wordt zachter en zwelt wat op. Dit stimuleert de stoelgang.

Psylliumvezels voor dieren

Psylliumvezels (Plantago ovata) zijn een zeer goede toevoeging aan het dagelijkse voedsel, voor de mens maar ook voor veel huisdieren zoals honden, katten en paarden. De psyllium vezels worden ingenomen met water en eventueel bij huisdieren door het voer geroerd. De hoeveelheid water pas je aan aan de darmklachten, bij verstopping neem je de vezels in met extra water en bij dunne ontlasting met minder water. Standaard wordt 1 vol glas water (ongeveer 200 ml) per eetlepel vezels (3 gram) ingenomen met het eten. Daarbij is het belangrijk dat er goed wordt gedronken door je huisdier gedurende de dag.

Je kunt de volgende dosering aanhouden:

Honden >25 kg: 1 maal daags een volle eetlepel (3 gram) door het voer.
Honden 10 tot 25 kg: 1 maal daags een eetlepel (2 gram) door het voer.
Honden Katten: 1 maal daags een volle theelepel (1 gram) door het voer.

Neem een standaard hoeveelheid brokjes voor je hond of kat en meng dit met het water. Laat dit even wellen. Roer vervolgens de hoeveelheid psyllium vezels door het voer en roer er eventueel naar eigen inzicht nog extra water door. Je moet uiteindelijk een mengel krijgen dat goed eetbaar is. Je zult na ongeveer 2-3 dagen een verbetering zien aan de ontlasting van je hond. Mocht je hond na een week nog steeds diarree hebben dan is het geadviseerd eerst te stoppen met de vezels en je dierenarts om advies te vragen. Er is geen gevaar om de vezels langere tijd te gebruiken.

psyllium-banner

Meest gestelde vragen over Psylliumvezels:

Is Psyllium veilig?

Psylliumvezels zijn een superfood dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met de psyllium vezel en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Hebben Psylliumvezels bijwerkingen en nadelen?

Mensen die een gevoeligheid hebben voor vezels dienen aan het begin laag te doseren. Wij adviseren altijd om bij twijfel laag te beginnen met doseren. Daarnaast moet je bij gebruik van reguliere medicijnen het niet op het zelfde moment op de dag nemen, aangezien de vezels de werking kunnen tegenhouden door de opname.

Terwijl laxeermiddelen constipatie in de hand werken, werkt psyllium juist als een transport-verbeteraar op voedingsniveau en levert het ook geen gevaren op zoals meeste laxativa wel kunnen doen.

Wat zijn de ervaringen met Psyllium vezels?

Veel mensen gebruiken Psyllium langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel darm en stoelgang toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Psyllium productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Is jullie Psyllium anders dan de Psyllium van de Albert Heijn (AH) en de Kruidvat?

Zeker, wij leveren enkel de beste Biologische Psyllium waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Wanneer begin ik de effecten van Psyllium te voelen?

Psyllium is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekend dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Psyllium voelen de effecten na 3-10 dagen. Je merkt binnen 3 dagen dat de ontlasting op gang komt en dat de stoelgang minder pijnlijk is. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Psyllium te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline