Pleurotus

Biologische Pleurotus Paddestoelen bij Superfoodsonline

Pleurotus Ostreatus: De Oesterzwam

De oesterzwam heeft zijn Nederlandse naam te danken aan de vorm en het uiterlijk welke gelijkenis vertoont met een oester. Ze groeien in Europa ook in het wild maar de oesterzwammen die in de supermarkt te koop zijn onder condities gekweekt. Het bevat 2 soorten polysacchariden, namelijk bèta-1,3-glucaan en bèta-1,6-glucaan. Voor immuunstimulatie* is het belangrijk dat de bètaglucaanketens veel 1,3-1,6 verbindingen bevatten.

Pleurotus voor het Cholesterol

Pleurotus bevat een redelijke dosering lovastatine, een natuurlijke statine dat lijkt op de werkzame stof uit Rode Gist Rijst of de regulier voorgeschreven statine medicatie. Lovastatine is in de reguliere geneeskunde een stof die valt in de statines geneesmiddelgroep en die ingezet wordt om het cholesterol niveau te verlagen.

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze veiligheidspagina.

Informatie over alle Paddestoelen op één plek?

Wil je meer weten over andere paddenstoelen, kijk dan hier op de paddenstoelen categoriepagina.