Alles over Mangaan

Mangaan is een essentieel mineraal dat in elke cel van het lichaam wordt aangetroffen. Het is ook een populair supplement vanwege de gezondheidsvoordelen. Op deze pagina vind je alles over de Mangaan, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Mangaan is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Mangaan?

Mangaan is een mineraal dat een natuurlijk element is dat voorkomt in lucht, water en bodem. Het beïnvloedt de pH van de bodem, helpt bij het aanmaken van plantenenzymen en is belangrijk voor de groei van planten. Mangaan zit in groenten zoals spinazie, wortelen, boerenkool en gedroogde bonen.

In ons lichaam is mangaan nodig voor de botvorming en het is betrokken bij de stofwisseling van aminozuren, cholesterol en koolhydraten. Een gezond lichaam bevat 12-20 mg mangaan.

wat is Mangaan?
wat doet Mangaan?

Hoe werkt Mangaan?

Mangaan draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade, tot de instandhouding van normale botten, tot de normale vorming van bindweefsel en tot een normaal energieleverend metabolisme.

Mangaan is een essentiële co-factor voor het SOD-enzym (dat celmembranen beschermt tegen afbraak (peroxidatie) van vetzuren.

De toepassingen, voordelen en werking van Mangaan:

✔  Beschermt de cellen tegen oxidatieve stress (vrije radicalen)

✔  Draagt bij aan een normale energie-huishouding

✔  Draagt bij aan het behoud van sterke botten

✔  Draagt bij aan de normale vorming van bindweefsel

Wij mogen in het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims niet op de website vermelden voor welke toepassing je dit supplement kan gebruiken. Persoonlijk advies mag wel. Neem contact met ons op of gebruik het formulier hiernaast om meteen verder geholpen te worden.

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Dosering

Gebaseerd op practice based evicence (toepassing in de praktijk), kan mangaan worden geadviseerd in een dosering variërend van 15-30 mg per dag. Bij intensieve inspanning en therapeutische doeleinden kunnen hogere doseringen gebruikt worden, daarbij rekening houdend met de persoon, interacties, indicatie etc.

Bijwerkingen?

Een langdurig extreem te hoge dosering van mangaan kan motorische klachten veroorzaken, maar bij normaal aanbevolen gebruik gebeurt dit niet.

acerola recept
payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline