Alles over GABA

GABA is één van de meest gebruikte neurotransmitters van de afgelopen jaren. Op deze pagina vind je alles over de GABA, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat GABA is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is GABA?

GABA is een aminozuur en is een afkorting van gamma-amino-boterzuur. In de voeding komt GABA voor in onder andere, groene groenten (zoals broccoli), zaden, verse noten, aardappelen en eieren. GABA is een aminozuur dat functioneert als een neurotransmitter in de hersenen.

GABA wordt door het lichaam aangemaakt uit glutamaat.

wat is gaba?

De toepassingen, voordelen en werking van GABA:

Wij mogen in het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims niet op de website vermelden voor welke toepassing je dit supplement kan gebruiken. Persoonlijk advies mag wel. Neem contact met ons op of gebruik het formulier hiernaast om meteen verder geholpen te worden.

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Synapsen & Neurotransmitters

Een synaps is het punt waarop twee neuronen met elkaar kunnen communiceren. De twee betrokken neuronen worden hierbij het pre-synaptisch en het post-synaptisch neuron genoemd. Het pre-synaptisch neuron bevindt zich voor de synaps en verstuurd signalen naar het post-synaptisch neuron. Deze signalen bevinden zich op een bepaald moment tussen de twee neuronen. Deze ruimte wordt de synaptische spleet genoemd.

Omdat neuronen niet met elkaar kunnen praten en luisteren, vindt in de synaps een andere manier van signaal-overdacht plaats. In de synaps vinden chemische processen plaats, wat inhoudt dat de cellen communiceren door het doorgeven van bepaalde stoffen. Deze stoffen worden neurotransmitters genoemd.

Wetenschappelijk onderzoek

Voor Superfoodsonline is het erg belangrijk dat jij goed geïnformeerd bent, snapt waar informatie op gebaseerd is en daarnaast inzicht hebt wanneer je van deskundig advies kan spreken. Heb je misschien moeite met het lezen van dit soort informatie of wil je product informatie, neem dan contact op en dan helpen we je graag verder.

Meest gestelde vragen over GABA:

GABA is een superfood dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met GABA en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Bij het gebruik van alle middelen die ingrijpen op de GABA agonisten zoals benzodiazepinen, barbituraten, antidepressiva, alcohol en met GABA verrijkte voeding is het aan te raden om voorzichtig te zijn met GABA en niet gelijktijdig te gebruiken. Voorzichtigheid is tevens geboden bij middelen die het risico op bloedingen kunnen verhogen, zoals anticoagulantia. GABA kan de bloeddruk verlagen en kan het risico op een onderdruk verhogen als het samen wordt ingenomen met medicijnen die de bloeddruk verlagen.

Het is heel moeilijk om een te hoge dosering binnen te krijgen van GABA, het is een veilige stof. Je lichaam is goed in staat om GABA te verwerken en heeft in hoge doseringen ook geen toxiciteit. Echter raden wij altijd aan om volgens de gebruiksaanwijzing te handelen.

Veel mensen gebruiken GABA langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende GABA productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Mensen vragen zich vaak af: "Waar is de beste GABA te koop?" Wij leveren enkel de beste GABA waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

GABA is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van GABA voelen de effecten na 1-2 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag GABA te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

GABA zit o.a. in de natuurlijke voedselbronnen zoals (blad) groenten, soja- en tuinbonen, noten, zaden, tomaten en eieren.

Naarmate je ouder wordt, maakt je lichaam minder GABA aan. Ook kan het zijn dat de GABA-receptor functie in je hersenen niet goed meer werkt. Symptomen voor een tekort aan GABA zijn hoofdpijn, prikkelbaarheid, hartkloppingen, angst en geen zin in sex.

De snelste manier is om te kiezen voor een GABA supplement, en daarnaast zorgen dat alle co-factoren (magnesium, taurine en vitamine b) voldoende aanwezig zijn in het dieet of via supplementen verkregen worden.

Het advies is om GABA tenminste 1 volledige verpakking lang te gebruiken om te kijken of het voor je werkt. Wij adviseren altijd om neurotransmitter niet langer dan 3 maanden te gebruiken zonder een pauze van 1 of 2 weken.

Het is de beste keuze om je dieet met meer bladgroente, noten en eieren te verrijken. Daarnaast gebruik je een GABA supplement met 500 mg elke dag.

1 capsule van 500 mg GABA werkt ongeveer de volledige dag.

GABA neem je bij voorkeur in op een lege/nuchtere maag. Dus het meest voor de hand liggend is om meteen nadat je wakker bent geworden de capsule in te nemen, en dan een half uur daarna te gaan ontbijten.

Het wordt afgeraden om GABA samen met antidepressiva, of andere medicatie die de hersenstofwisseling beinvloedt, te gaan gebruiken. Het kan een vervelende interactie hebben.

Ja, dat kan geheel veilig. De combinatie melatonine en GABA is uitstekend om de nachtrust te ondersteunen en te zorgen voor een diepere rustgevende slaap.

Het wordt afgeraden om GABA samen met alcohol te gebruiken. Het kan een interactie hebben.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline