GABA

Krachtige GABA Supplementen bij Superfoodsonline

GABA is één van de sterkst opkomende supplementen van de afgelopen tijd. Op deze pagina vindt je alles over GABA, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Onderaan vindt je alle GABA poeder en supplementen duidelijk vergeleken.

Heb je vragen over GABA? Stel ze hier gerust.

Wat is GABA?

GABA is een aminozuur en is een afkorting van gamma-amino-boterzuur. In de voeding komt GABA voor in onder andere, groene groenten (zoals broccoli), zaden, verse noten, aardappelen en eieren. GABA is een aminozuur dat functioneert als een 'inhibitor', oftewel een 'inhiberende neurotransmitter' in de hersenen. Gamma-aminoboterzuur (GABA) is in grote hoeveelheden te vinden in de hypothalamus. De hypothalamus is een gebied op de achterkant van de hersenen, die de instinctieve functies, zoals de cycli van de slaap, lichaamstemperatuur en de activiteit van de hypofyse te regelt. GABA wordt door het lichaam aangemaakt uit glutamaat.

Toepassing & werking:

  • Heeft een inhiberende werking
  • Is goed voor de nachtrust

Top Keuze: GABA 500

Dit product bevat 500 mg zuivere GABA per capsule, één van de sterkste GABA supplementen die je kan krijgen. GABA is een γ-aminozuur dat in het menselijk lichaam fungeert als neurotransmitter dat een inhiberende en afremmend effect heeft in de hersenen. GABA komt hoofdzakelijk voor in de ogen en hersenen van de mens.

  • Remmende neurotransmitter
  • Komt voor in de hersenen
  • 500 mg per capsule
  • Snel en effectief
  • Gegarandeerd zuiver

> Product informatie

Wetenschappelijk onderzoek en referenties

Voor Superfoodsonline is het erg belangrijk dat jij goed geinformeerd bent en beschikking hebt tot het meeste recente wetenschappelijke onderzoek en deskundig advies. Wil je wetenschappelijke referenties en naslagwerk lezen over gaba? Mocht je meer informatie over de studies willen hebben, heb je moeite met het lezen van dit soort informatie of wil je product informatie, neem dan contact op en dan helpen we je graag verder.

GABA neurotransmitter

Neurotransmitters zijn dragers van informatie in zenuwbanen en geven informatie door van de ene zenuwcel naar de andere. De meest bekende neurotransmitters zijn dopamine, dat onderandere belangrijk in het beloningssysteem in hersenen. Adrenaline maak deel uit van het overlevingsmechanisme, acetylcholine werkt op leren en geheugen en activeert de spieren en serotonine heeft effect op de gemoedstoestand. Wanneer een Gaba neurotransmitter (de sleutel) in contact komt met een gaba receptor (het slot) heeft het een inhiberende werking.

Wil je advies over GABA?

Heb je vragen over GABA? Wil je weten hoe jij GABA het beste kan gebruiken, of welk product het beste bij jou past?
Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

Meest gestelde vragen over GABA:

Is GABA veilig?

GABA is een superfood dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met GABA en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Heeft GABA bijwerkingen en nadelen?

Bij het gebruik van alle middelen die ingrijpen op de GABA agonisten zoals benzodiazepinen, barbituraten, antidepressiva, alcohol en met GABA verrijkte voeding is het aan te raden om voorzichtig te zijn met GABA en niet gelijktijdig te gebruiken. Voorzichtigheid is tevens geboden bij middelen die het risico op bloedingen kunnen verhogen, zoals anticoagulantia. GABA kan de bloeddruk verlagen en kan het risico op een onderdruk verhogen als het samen wordt ingenomen met medicijnen die de bloeddruk verlagen.

Is te veel GABA schadelijk?

Het is heel moeilijk om een te hoge dosering binnen te krijgen van GABA, het is een veilige stof. Je lichaam is goed in staat om GABA te verwerken en heeft in hoge doseringen ook geen toxiciteit. Echter raden wij altijd aan om volgens de gebruiksaanwijzing te handelen.

Wat zijn de ervaringen met GABA?

Veel mensen gebruiken GABA langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende GABA productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Is jullie GABA anders dan de GABA van de tuinen?

Mensen vragen zich vaak af: "Waar is de beste GABA te koop?" Wij leveren enkel de beste GABA waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Wanneer begin ik de effecten van GABA te voelen?

GABA is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van GABA voelen de effecten na 1-2 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag GABA te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

Waar zit GABA in?

GABA zit o.a. in de natuurlijke voedselbronnen zoals (blad) groenten, soja- en tuinbonen, noten, zaden, tomaten en eieren.

Wat is een GABA tekort?

Naarmate je ouder wordt, maakt je lichaam minder GABA aan. Ook kan het zijn dat de GABA-receptor functie in je hersenen niet goed meer werkt. Symptomen voor een tekort aan GABA zijn hoofdpijn, prikkelbaarheid, hartkloppingen, angst en geen zin in sex.

Hoe kan je GABA het best innemen?

De snelste manier is om te kiezen voor een GABA supplement, en daarnaast zorgen dat alle co-factoren (magnesium, taurine en vitamine b) voldoende aanwezig zijn in het dieet of via supplementen verkregen worden.

Hoe lang moet je GABA gebruiken?

Het advies is om GABA tenminste 1 volledige verpakking lang te gebruiken om te kijken of het voor je werkt. Wij adviseren altijd om neurotransmitter niet langer dan 3 maanden te gebruiken zonder een pauze van 1 of 2 weken.

Wat is de beste manier om je GABA te verhogen?

Het is de beste keuze om je dieet met meer bladgroente, noten en eieren te verrijken. Daarnaast gebruik je een GABA supplement met 500 mg elke dag.

Hoe lang werkt GABA?

1 capsule van 500 mg GABA werkt ongeveer de volledige dag.

Wanneer GABA het best innemen?

GABA neem je bij voorkeur in op een lege/nuchtere maag. Dus het meest voor de hand liggend is om meteen nadat je wakker bent geworden de capsule in te nemen, en dan een half uur daarna te gaan ontbijten.

Kan GABA samen met antidepressiva gebruikt worden?

Het wordt afgeraden om GABA samen met antidepressiva, of andere medicatie die de hersenstofwisseling beinvloedt, te gaan gebruiken. Het kan een vervelende interactie hebben.

Kan GABA samen met melatonine gebruikt worden?

Ja, dat kan geheel veilig. De combinatie melatonine en GABA is uitstekend om de nachtrust te ondersteunen en te zorgen voor een diepere rustgevende slaap.

Kan GABA samen met alcohol gebruikt worden?

Het wordt afgeraden om GABA samen met alcohol te gebruiken. Het kan een interactie hebben.

payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

©2019 Superfoodsonline