Alles over Echinacea

Echinacea is misschien wel het meest populaire kruid voor het immuunsysteem. Op deze pagina vind je alles over de Echinacea, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Echinacea is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Echinacea?

Echinacea, ook wel de paarse zonnehoed genoemd, is een geslacht uit de zonnebloemfamilie. Het zijn bloeiende planten die vooral in Noord-Amerika voorkomen. De planten worden vaak gevonden op grotere hoogten, waar ze gedijen in vochtige grond met veel blootstelling aan de zon. Deze planten worden al eeuwenlang medicinaal gebruikt door indianen.

Paarse zonnehoed is een plant die traditioneel door inheemse mensen werd gebruikt voor veel verschillende doeleinden. Het is meestal gebruikt als een booster of supplement voor het immuunsysteem.

wat is Echinacea?
wat doet Echinacea?

Hoe werkt Echinacea?

Echinacea is een kruidensupplement dat al meer dan 2000 jaar wordt gebruikt om kleine wonden en huidontstekingen te behandelen. Deze plant heeft een aantal namen gehad, waaronder zonnehoed, paarse zonnehoed en zwarte sampson.

Echinacea is een populair kruidensupplement waarvan is aangetoond dat het gunstig is voor het versterken van het immuunsysteem. De werkzame stoffen in echinacea zijn cafeïnezuur en rozemarijnzuur, waarvan is aangetoond dat ze deze voordelen bieden.

De toepassingen, voordelen en werking van Echinacea:

Wij mogen in het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims niet op de website vermelden voor welke toepassing je dit supplement kan gebruiken. Persoonlijk advies mag wel. Neem contact met ons op of gebruik het formulier hiernaast om meteen verder geholpen te worden.

Belangrijk

Ondersteuning nodig? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Dosering

Gebaseerd op practice based evicence (toepassing in de praktijk), kan Echinacea worden geadviseerd in een dosering variërend van 400-1200 mg per dag. Als onderhoud kan het gebruik van 400 mg per dag volstaan. Bij intensieve inspanning en therapeutische doeleinden kunnen hogere doseringen gebruikt worden, daarbij rekening houdend met de persoon, interacties, indicatie etc.

Bijwerkingen?

Hoewel sommige mensen enkele kleine bijwerkingen van echinacea zullen vertonen, is het meestal niet erg gevaarlijk. De meer ernstige bijwerkingen zijn meestal spijsverteringsproblemen of een allergische reactie. Mensen met auto-immuunziekten moeten dit kruid vermijden, omdat het het immuunsysteem kan overdrijven en een reactie kan veroorzaken.

acerola recept
payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline