Alles over Shilajit

Shilajit is een speciaal kruid voor de verkrijgen van fulvinezuur. Op deze pagina vind je alles over de Shilajit, de werking, ervaringen en bijwerkingen. Als je wil weten wat Shilajit is, waarom mensen het als supplement nemen, en of het een voordeel voor je kan hebben, dan wil je deze pagina lezen.

Wat is Shilajit?

> Shilajit is één van de populairste stoffen binnen Ayurveda.
> Shilajit kopen is een van de beste oplossingen om veel fulvinezuur te nemen.
> Shilajit is veilig, maar toch moeten sommige mensen voorzichtig zijn.

Shilajit (salajeet, mumijo, momia moomiyo) is een mineraalrijke organische verbinding dat tussen de hoog gelegen rotsen in het noordoosten van India gevonden wordt.

Shilajit (Mumijo) komt voor in de kleuren koper, goud, zilver en zwart. De zwarte vorm Shilajit wordt het meeste gebruikt in de ayurveda en voedingssupplementen.

Naast dat Shilajit zelf een ondersteuning levert, werkt het ook erg goed samen met Ubiquinol. Het zorgt voor een betere opname van deze gezonde stof.

wat is shilajit?

De toepassingen, voordelen en werking van Shilajit:

✔  Voor een goede gemoedstoestand*

✔  Stimuleert het immuunsysteem*

✔  Geeft meer energie*

✔  Goed voor het libido*

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling. Voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan verwijzen we je graag naar onze > veiligheidspagina.

Belangrijk

Klachten? Dit kan je aanpakken met een gezonde levensstijl, ondersteund door een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Natuurlijke poeders en capsules zijn voedingssupplementen. Ze ondersteunen je gezondheid maar zijn geen vervanging voor een gezonde leefstijl. Raadpleeg altijd een arts als je medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft voordat je een kruid, superfood of voedingssupplement inneemt.

Wetenschappelijk onderzoek

Voor Superfoodsonline is het erg belangrijk dat jij goed geïnformeerd bent, snapt waar informatie op gebaseerd is en daarnaast inzicht hebt wanneer je van deskundig advies kan spreken. Heb je misschien moeite met het lezen van dit soort informatie of wil je product informatie, neem dan contact op en dan helpen we je graag verder.

wat doet shilajit?

Fulvinezuur

Fulvinezuur, de werkzame stof in Shilajit, is een micro deeltje dat in humus voorkomen en ontstaat uit het proces van humificatie. Hier wordt niet het voedingsmiddel uit kikkererwten bedoeld, maar de bovenste laag van de bodem.

Humus is erg vruchtbaar. Het lijkt op compost, maar is verder verteerd dan compost. Shilajit ontstaat in de natuur voor het grootste deel door humusvorming. De weelderige plantengroei op plaatsen waar shilajit gevonden wordt, zorgt voor een voortdurende aanvoer van humus.

Deze substantie wordt na verloop van tijd meer en meer door het gesteente opgenomen. Onder invloed van de warmte van de zon zweten de rotsen de shilajit uit.

Daarnaast bevat Shilajit dibenzo-a-pyrones en dibenzo-a-pyrone chromoproteinen en stimuleert het de vorming en activiteit van superoxyde-dismutase (SOD), catalase (CAT) en glutathionperoxydase (GPX).

De bijwerkingen van Shilajit

  • Neem geen shilajit als je Sikkelcelanemie (Sickle cell disease) hebt.
  • Neem geen shilajit als je hemochromatose (ijzerstapeling) hebt aangezien shilajit van nature ijzer-rijk is. Ook niet combineren met ijzersupplementen.
  • Sommige mensen zijn allergisch voor fulvinezuur (zeldzaam). Stop met het gebruik als je last krijgt van huiduitslag of duizeligheid.
  • Vrouwen die zwanger zijn kunnen het gebruik van shilajit het beste staken, er is te weinig onderzoek gedaan om veiligheid te garanderen.
de bijwerkingen van shilajit

Meest gestelde vragen over Shilajit:

Begin met ongeveer 300 mg per dag, het tijdstip is niet belangrijk. Afhankelijk van de reactie op de stof kan je opbouwen tot 500 mg.

Shilajit is een ayurvedisch kruid dat al heel lang veilig door mensen over de hele wereld gebruikt wordt. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan met Shilajit en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ter discussie stellen.

Als je Shilajit-capsules gaat kopen bij superfoodsonline bent je gegarandeerd van echt, puur Shilajit-poeder zonder toevoegingen.

Een raw en onbewerkte variant, waar er dus een lichte variatie in sterkte voor kan komen, bevat in 95% van de batches 5-8 procent. Meestal als iemand wenst om een hogere dosering binnen te krijgen is het nodig om te kiezen voor een extract. Maar dan heb je weer niet de voordelen van de betere opname van een raw product.

Veel mensen gebruiken Shilajit langdurig en zijn er zeer positief over. Het is voor veel toepassingen één van de meest effectieve supplementen die je kan kiezen. Je kunt op elke desbetreffende Shilajit productpagina de reviews vinden die mensen hebben gegeven. We adviseren omdat te bekijken, ervaringen helpen!

Mensen vragen zich vaak af: "Waar is de beste Shilajit te koop?" Wij leveren enkel de beste Shilajit waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit soort producten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Zeker, klanten die Shilajit willen kopen in België zijn vaak teleurgesteld door de lage doseringen. Wij verzenden dezelfde Shilajit die we in Nederland leveren ook naar België.

Shilajit is een voedingsmiddel en geen farmaceutisch medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten beginnen op te treden. De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Shilajit voelen de effecten na 3-10 dagen. We adviseren om tenminste 1 verpakking lang elke dag Shilajit te nemen om de maximale effecten te kunnen ondervinden.

Alle voordelen die de plant kan bieden voor mannen kunnen ook worden aangetroffen bij vrouwen. Bij het gebruik van normale doseringen is de kans op bijwerkingen van Shilajit voor vrouwen relatief klein.


✔  Voor 23.59 besteld, morgen in huis

✔  Gratis verzending vanaf 35,-

✔  O.b.v. wetenschappelijk onderzoek

✔  Bel ons op 050 211 2964


payment-methods

Gratis retourneren | Privacy & Cookies | Algemene voorwaarden | Disclaimer

payment-methods

facebook
instagram
pinterest

©2012 - 2024 Superfoodsonline